Eugeniusz_2015 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #5126 Opublikowano 30 Października 2018 Plasterki położyłam w ostatnich minutach podpiekania. Po domu rozszedł się nieziemski zapach kompozycji ziemniaczano-wędlinowej zaś lodówkowe zapasy znalazły zastosowanie w nadzieniu. O, EAnno, Nie znam Ciebie osobiście, ale już zakochałem się w twoich.... potrawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5127 Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) A u mnie dzis tradycyjna szwedzka kuchnia z polnocy..Pitepalt cos jak nasze pyzy w srodku z boczkiem ,tylko bez gotowanych ziemniakow , tylko tarte , maka jeczmnienna i pszenna podane z maslem i dzemem z borowek..czyli bomba kalorii Edytowane 19 Listopada 2018 przez EAnna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5128 Opublikowano 20 Listopada 2018 A tak wyglada :pitepalt , regionalna potrawa z Piteå. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5129 Opublikowano 20 Listopada 2018 Interesujące zestawienie mogłabyś podać mniej więcej proporcje składników na to "ciasto" na pyzy ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5130 Opublikowano 20 Listopada 2018 oczywiscie moge dac caly przepis Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5131 Opublikowano 20 Listopada 2018 oczywiscie moge dac caly przepis No to daj. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5132 Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Pitepat;ok 1 kg ziemniakow 200 g peklowanego boczku (pokrojony w drobna kostke)100 ml maki jeczmiennej 200 ml maki pszennej 1 lyzeczka soli Ziemniaki obieramy i trzemy (tradycyjnie jak na nasze pyzy) wykladamy na sitko zeby ociekly do ocieknietych ziemniakow dodajemy obie maki, sol i wyrabiamy ciasto ma byc dosc scisle.robimy kule z ciasta, wglebienie ,i wkladamy w nie ok lyzki boczku , zalepiamy dokladnie . w duzym garnku zagotowujemy osolona wode wkladamy kluski delikatnie na lyzce cedzakowej i mieszamy zeby nie przywarly do dna Gotujemy bardzo powoli ok 45-60 minserwujemy z dzemem borowkowym i kawalkami masla ktore roztopia siena kluskach , Do popicia koniecznie szklanka mleka[Dodano: 20 lis 2018 - 13:59]Jesli nie zdabedziecie maki jeczmiennej to moze byc sama pszenna , lecz nie bedzie to juz pitepalt a palt , maka jeczmienna daje troche inny posmak taki bardziej orzechowy Edytowane 20 Listopada 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5133 Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) Różyczki kalafiora zapiekane. 1. Ugotowany al dente kalafior ze solą i kminkiem rozłożony w naczyniu żaroodpornym, posypany ziołami (cząber lub tymianek), z plastrami surowego masła i pokryty płatkami długo dojrzewającej karkówki #29 z "nie tylko polędwicowego..." 2. Na to cieniutkie płatki sera typu parmezan 3. Zapieczone od góry delikatnie - 6 minut: Danie szybkie, lekkie, aromatyczne i smaczne Aromat podgrzanej wędliny wybił się ponad wszystko Edytowane 23 Listopada 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5134 Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) szybkie, lekkie, aromatyczne i smaczneWszystkie składniki klasy premium - to i danie Musi być smakowite - Coś do szybkiego wykonania - jutro jadę na bazarek po kalafiora Edytowane 23 Listopada 2018 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albacora Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5135 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Przepiórki z dyskiontu po 9,99 zł za dwie.Owinięte boczkiem. Posolone, popieprzone i posypane tymiankem. Marynowały się ok. godziny. Obrumienione na patelni (miałem akurat smalec gęsi) i włożone do piekarnika na 40 min, 180 st. Pod koniec z termoobiegiem dla dodatkowego zrumienienia po 3 min z każdej strony.Podane z frytkami z batatów i sałatą.Smakuje jak kurczak taki domowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5136 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Podane z frytkami z batatów i sałatą. Jak bym widział własny obiad z przepiórką Też pieczone obłożone boczkiem - no dzisiaj pieczony kurczak z surówką selerowo marchewkową Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mininers Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5137 Opublikowano 18 Grudnia 2018 A dzisiaj chyba skończy się na zamówieniu jakiejś Pizzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5138 Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Dzisiaj obiad jedno garnkowy ... U nas ta potrawa nazywała się kwaśne na podrobach wieprzowych. Pycha Edytowane 18 Grudnia 2018 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5139 Opublikowano 18 Grudnia 2018 U mnie dzis gulaszowa , z mielonego wolowego miesa na szybko , bo czasu nie mam ...jeszcze pitrasi sie w garnku [Dodano: 18 gru 2018 - 14:31]@andrzej k, czy sa tam plucka ?..jadlam cos takiego w gorach chyba ze 40lat temu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5140 Opublikowano 18 Grudnia 2018 U mnie zaś, na pierwsze - rosołek z lanymi kluskami (żona leje kluski przez lejek), na drugie żeberka (ekstra mięsne) duszone i kapusta zasmażana , piure ziemniaczane - po prostu pyszne . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5141 Opublikowano 18 Grudnia 2018 @andrzej k, czy sa tam plucka ? Tak .... czyli płucka język i serducho Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5142 Opublikowano 18 Grudnia 2018 A moglbys podac przepis jak robisz? Pamietam ze kiedys w domu robilo sie bialy barszcz z pluckami , ale jakos nam smak tych plucek przestal smakowac , dzis juz nawet pluca kupic to chyba niemozliwe ( chyba ze BARF dla psa) serca i ozorki to sa i moze taka zupka by posmakowala Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5143 Opublikowano 18 Grudnia 2018 A moglbys podac przepis jak robisz? Nie jest to przepis ale dzisiaj robiłem tak : Około kilograma płucek , ( płuca już miałem sparzone z ostatniego wyrobu kaszanki ) dwa serca i trzy ozorki wp . pokrojone w kostkę i obgotowane prawie do miękkości . Warzywa : dwa ziemniaki , dwie marchewki , pietruszka korzeń i kawałek selera obrane i pokrojone w kostkę i ugotowane alldente . Wszystko połączone do jednego gara i dodane do smaku : sól , majeranek , pieprz mielony , liść laurowy , ziele angielskie , owoc jałowca , świeży czosnek , lubczyk suszony . w trakcie gotowania na małym ogniu zakwasiłem octem jabłkowym . Po lekkim przestudzeniu zabieliłem śmietanką 30% . Zapomniałem : zarumieniłem jedną cebulę pokrojoną w kostkę na maśle klarowanym i dodałem przed dodaniem śmietanki . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5144 Opublikowano 18 Grudnia 2018 @andrzej k, Dziekuje pieknie za przepis taki mi wystarczy wlasnie jak robiles Zapisalam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #5145 Opublikowano 30 Stycznia 2019 dzis klasyk jednogarnkowy Sjömansbiff (Marynarski gulasz )czyli kuchnia skandynawska Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #5146 Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) dzis klasyk jednogarnkowy Sjömansbiff (Marynarski gulasz )czyli kuchnia skandynawska Wygląda smakowicie - ale jaki ma skład ? Znalazłam - dla tych co też chcą poznać przepis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page-4?do=findComment&comment=622140 Edytowane 30 Stycznia 2019 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #5147 Opublikowano 18 Lutego 2019 Na mnie dziś czekał Stroganow z dziczyzny. https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/118-paweljack/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12742-kuchenne-zapiski-paw%C5%82a/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/?p=339791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #5148 Opublikowano 18 Lutego 2019 To pociągnijmy dalej dziczyznę:Ossobuco z dzika (już resztki ).Jest to potrawa z golonek/giczy, poplasterkowanych w poprzek z kością. Szpik kostny został wykorzystany do sosu na bazie jarzyn i przypraw z bejcy, czerwonego wina i bulionu dziczego. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #5149 Opublikowano 18 Lutego 2019 O qrde jakie rarytasy Aniu sewujesz! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #5150 Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) A u mnie miala byc wczoraj ryba w sosie z mlekiem kokosowym..ale TZ wrocil z z torba swieżutkich krewetek..wiec bylo smacznie salatka krewetkowa z pieczonym ziemniakiem a na skorupkach ugotowalam buljon na zupe krewetkowa ..fotek nie ma bo czasu jakos zbraklo Edytowane 19 Lutego 2019 przez EAnna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.