arkdom Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4301 Opublikowano 22 Stycznia 2016 A ja za chwilę zaczynam przygotowywać obiad na jutro To ten przepis:http://staregary.blogspot.com/2014/03/golonka-duszona-z-kapusta-w-wolnowarze.html Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4302 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Arek, ja od czasu kiedy posiadłem wolnowar stosuję taki właśnie przepisik, choć nigdzie go nie szukałem . Dodam, że stosuje jeszcze wariant obrumieniania wstępnego golonki na patelni, aby była piękna rumiana skórka, a dalej podobnie, pure grochowe, no i cóż można powiedzieć więcej o tym daniu ? Kochający golonkę mają tylko jedno określenie, pychota, mniam, mniam . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4303 Opublikowano 24 Stycznia 2016 A tak oto będzie wyglądać dzisiejsza obiadokolacja. Kaczka z jabłkami, waga netto 2,6 kg. nadziana 3 jabłuszkami pokrojonymi na ósemki, posypanymi majerankiem i skropionymi sokiem z pomarańczy, pieczona w "Garnku Rzymskim", właśnie wylądowała w piekarniku . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4304 Opublikowano 24 Stycznia 2016 kaczusie to ja bym zjadla ,a ja robie na jutro kurczaka na dziko ( narazie sie marynuje)..Sverige jak kaczusia to i buraczki ..moze podeslac mam pyszne juz gotowe..do dzisiejszego gulaszu wolowego Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4305 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Electro, buraczki mam również, zawsze mam w pogotowiu gotowe, zapakowane próżniowo i leżące w zamrażarce. Moja kaczucha marynowała się 24 h. w marynacie z majeranku, czosnku, soku z pomarańczy, soli i oliwy. Jednak najbardziej mi smakuje właśnie z tymi jabłkami którymi jest nadziana i "lingonem", czyli borówkami po naszemu, już doczekać się nie mogę, i przebieram nóżkami niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4306 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Moje buraczki swiezutkie wczoraj scierane na tarce przesmazone na domowym smalcyku z dodatkiem octu ( smak cytryny mi nie pasuje ,babcia zawsze z octem robila)sol i troszke cukru ..robie caly gar bo moj TZ moze lyzkami same jesc Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4307 Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Buraczki robię podobnie jak ty, tradycyjnie tylko z dodatkiem smalczyku i skwareczek, oraz czysty najzwyklejszy ocet, pieprz, sól i cukier do smaku, aha, dodaję jeszcze startą na drobnej tarce jarzynowej własnej roboty gruszkę marynowaną w occie z cukrem i goździkami, bo inne "wynalazki" psują ten cudowny tradycyjny smak podsmażanych buraczków. Gdy zrobię więcej, to studzę i poporcjowane pakuję próżniowo mam je zawsze w pogotowie, gdyż np. mielonych kotletów bez tego dodatku sobie nie wyobrażam . Edytowane 24 Stycznia 2016 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4308 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ja nie daje pieprzu , a z ta gruszka nie robilam nigdy musze sprobowac bo gruszki w occie uwielbiam ...zrobilam sie glodna ..na kolacje bedzie danie jadane bardzo zadko ale mialam smaka falukorv (Kielbasa typ parowkowa) w piekarniku z jablkiem cebulka i pomidorkiem ser zolty i keczup musztarda ..czyli klasyka! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4309 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Electro pieprzu daję tylko odrobinkę, tak aby nie przedobrzyć, a z ta gruszką to zapewniam, takie buraczki to poezja. Ilekroć ktoś ich spróbuje, to każdy się zajada i pyta o recepturę, mówiąc ze nigdy takich pysznych buraczków nie jadł, naprawdę coś przepysznego. Jeżeli nie masz gotowych gruszek, to kup szybciutko te które są na rynku "Konferencja" i prędziutko sobie zrób, na słodko kwaśno z goździkiem i kawałeczkiem cynamonu,w zalewie. Tylko nie kładź potem goździka i cynamonu do słoika, bo ściemnieją i nie będą już takie ładne jaśniutkie, naprawdę takie buraczki z tymi gruszkami to przysłowiowa pychota . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4310 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Sverige ,gruszki robi moja mama pyszne ,ja tylko jem. a na szybko to taka puszkowa gruszka w syropie zalana tym syropem wczesniej zagotowanym z octem i gozdzikiem przekladamy gruszke i za 2-3 dni gotowa i roboty mniej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4311 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Takiej gotowej nie próbowałem, spróbować zawsze warto. Osobiście wolę jednak samemu zrobić z tych "konferencji", bo doskonale się nadają, a też po trzech dniach już są pyszniutkie i gotowe do konsumpcji , Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4312 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Sprobuj ,naprawde niezle no i malo roboty jak trzeba na szybko a czasu brak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4313 Opublikowano 24 Stycznia 2016 No ale jedne i drugie potrzebuję trzech dni, a roboty to dosłownie kwadrans, no może 1/2 godzinki, a te gotowe też używam kiedy robię owocową sałatkę z ananasem, kiwi brzoskwinią tą z puszki etc. Poza tym mam jeszcze kilka słoiczków w zapasie .No za chwilę wyjmuje kaczuszkę, zapach w całej chacie .No i kaczucha w swej pełnej krasie, gotowa do podania na stół . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-470838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4314 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jak zwykle w piątek - post.Na obiad pomidorowa z ryżem, a na drugie penne z rydzami. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-471900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4315 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Żurek Śląski na bogato????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160129/1c894e0a45736b1676acec55865d021d.jpg Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-471921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4316 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Rzekłbym, na przebogato!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-471931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4317 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ale sądząc po kolorze tego żurku, to on mało śląski Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-471955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4318 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ale sądząc po kolorze tego żurku, to on mało śląski Bo to jest slaski zurek na obczyznie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-471982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4319 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) No i kaczucha w swej pełnej krasie, gotowa do podania na stół . Madre mia! Kaczuszka!!!! Wysłane z mojego SM-N9005 Edytowane 29 Stycznia 2016 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-471994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4320 Opublikowano 29 Stycznia 2016 raczej bogactwa z dodatkiem żurku śląskiego, wersja belfastowska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-472005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_zg Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4321 Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Bardziej kolacja niz obiad, ale chilli con carne bedzie na jutro:) postanowilem zmixowac meksykanska potrawe z polskimi zapieknankami i wyszlo cos takiego :https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/baec970517927feaa10643a5e2f5803e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/1c7adfcab6809211700d960e6e486f5f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/32499f77ae0b2078085e995a44ce3782.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/fe078e33c6ae2a25b0f18dd4381f96e6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/df5f1d1fc0048bdbea59bf1e14f074f2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/2fc5b4ac900ce051dc8ef9e755e557ad.jpg Jako dla maniaka zapiekanek i ostrego jedzenia....niebo w gebie:) Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Stycznia 2016 przez t_zg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-472214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4322 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Wołowinka https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/f8a3048e0913894cd2756e70a6352ecc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/9d3093648e3e16d0c472989c70a84ba3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/a49d3bb7340beae4dd5bb1d2c8a31b0b.jpg Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-472215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_zg Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4323 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Morfeusz jak długo piekłeś taki kawał wołowiny? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-472221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4324 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Obsmażyłem na patelni grilowej i do piekarnika na 15 minut w temper 200 st Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-472285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4325 Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160131/60d73c0d15ef1e06c9cb2027e5440a9a.jpg Pierś z indyka faszerowana https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160131/999f70da6c86815c6c234592af56c580.jpg kotleciki jajeczno ziemniaczane dla moich twins,mięsa nie jedzą wrrrrWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Stycznia 2016 przez EAnna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/173/#findComment-472346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.