Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

Nie wierzę że tego nie popiłeś 

 

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Tyko malutkie pifko , jutro wolny dzień to wieczorkiem można sobie pozwolić na akcyzowy trunek.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-786800
Udostępnij na innych stronach

Może to nie jest obiad ale usmażyłem sobie kanie. Lepsza niż kotlet schabowy

nie jadles nigdy schabowego?jak slysze ze kania lepsza od kotleta to mi sie smiac chce hahaha.pozdrawiam

[Dodano: 12 wrz 2022 - 22:15]

 

Lepsza niż kotlet schabowy
:thumbsup:  

 

hahaha.pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787111
Udostępnij na innych stronach

Ja również tak ja Zofintal i Waldek, uważam że taka świeżutko znaleziona i osmażona Kania, to rarytas bijący schabowego o parę długości, i nie podzielam zwątpienia i śmiechu Paszeko, choć schabowe różniste w swym życiu jadłem, i też je lubię, ale smażona na masełku Kania, to po prostu Rarytas  :D  :thumbsup: .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787146
Udostępnij na innych stronach

 

 

żona na masełku Kania, to po prostu Rarytas

POTWIERDZAM.

A schabowych zjadłem tyle różnistych ile bylo statków na których przez 40 lat pływałem-nie mało.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787186
Udostępnij na innych stronach

Jedni chwaląc schabowego nie jedli smażonej kani, za to drudzy chwaląc smażoną kanię nie jedli dobrego schabowego :tongue: 

...... pogodziłem was? ;):)

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787197
Udostępnij na innych stronach

Nie, pogodzules ,ja lubie i jedno i drugie jak dobrze zrobione.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787203
Udostępnij na innych stronach

 

 

pogodziłem was
Mariusz , to nie jest tak, że  kania smażona jest ponad schabowego nie-  i tak :devil:  :D ale młoda kania dobrze usmażona to naprawdę smakołyk . Dobrze :yes:  zrobiony schabowy w panierce z  płatków migdałowych  , z zewnątrz chrupki w środku mięciutki ..... też pyszota . 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787208
Udostępnij na innych stronach

 

 

panierce z płatków migdałowych

Nie cierpię.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787210
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli już mowa o pysznym schabowym, to u mnie tylko w normalnej panierce ze świeżo ususzonej bułeczki, własnoręcznie na bieżąco tartej, żadnych tam smakowych dodatków, siana, owsa, płatków kukurydzianych, czy innych migdałów :D. Tylko sól i pieprz, bo kotlet ma smakować kotletem :thumbsup:  Chyba ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787212
Udostępnij na innych stronach

Schabowy smażony na smalcu. Taki że jeszcze skwierczy na talerzu (puszcza bąbelki) nijak nie ma się do kani . Kania jest INNA choć może być równie smakowita. Teraz zgoda?

 

Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787232
Udostępnij na innych stronach

 

 

kotlet ma smakować kotletem

Cap capem,a ryba rybą,jak mawiał jeden z kucharzy. Tak trzymaj.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787237
Udostępnij na innych stronach

Tak trzymaj.

 

 

Teraz zgoda?

 

smażony na smalcu.

 

Nie cierpię.

No i jak tu WAS nie kochać  :clap:  :thumbsup:

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787243
Udostępnij na innych stronach

@sverige2,Ale zeby nie bylo nudy wkuchni .to trzeba sobie urozmaicac 

Dla mnie schabowy prawdziwy to z kostka i smazony na smalcu . Natomias , miesa jakie nam udostepniaja w markietach trzeba jakos sobie dosmaczac  :)  Ja czesto mocze w mleku i cebuli tak nie za dlugo zeby nie myslec ze jem cebule w panierce  :tongue: Czasem robie w roznych panierkach z dodatkiem orzechow czy otrebow nawet .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787322
Udostępnij na innych stronach

Nieduża (ok. pół kg) goloneczka, zapeklowana i gotowana sous vide 16 godzin w 85 stopniach.

:yes: :yes: :yes:

[Dodano: 14 wrz 2022 - 17:43]

@sverige2,Ale zeby nie bylo nudy wkuchni .to trzeba sobie urozmaicac 

Dla mnie schabowy prawdziwy to z kostka i smazony na smalcu . Natomias , miesa jakie nam udostepniaja w markietach trzeba jakos sobie dosmaczac  :)  Ja czesto mocze w mleku i cebuli tak nie za dlugo zeby nie myslec ze jem cebule w panierce  :tongue: Czasem robie w roznych panierkach z dodatkiem orzechow czy otrebow nawet .

oczywiscie tylko z koscia !

[Dodano: 14 wrz 2022 - 17:46]

 

żona na masełku Kania, to po prostu Rarytas

POTWIERDZAM.

A schabowych zjadłem tyle różnistych ile bylo statków na których przez 40 lat pływałem-nie mało.

 

wierze ci ale po co tyle?najlepszy normalny z koscia w panierce z bulki kartofle i mizeria z ogorkow ze smietana!u nos to jest kotlet na slasku. :rolleyes:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787363
Udostępnij na innych stronach

 

Wierze ci, ale po co tyle? Najlepszy normalny z kością w panierce z bułki, kartofle i mizeria z ogórków ze śmietaną ! U nos to jest kotlet po Śląsku. :rolleyes:

 

 

 

Właśnie przed chwilą dokładnie taki zestaw zjadłem, panierowany schabowy z kostką, smażony na smalcu ze skwareczkami, do tego tłuczone ziemniaki, (puree ziemniaczane), i mizeria z gęstą kwaśną śmietaną . Nie sądzę aby to był zestaw "Śląski", bo jestem rodowitym Warszawiakiem, i taki zestaw jadałem u mnie w domu od małego. Za czasów PRL-u było to nasze ulubione niedzielne danie obiadowe :D:thumbsup:.Mięso było trudno dostępne, ale mięso i wędliny regularnie, raz w tygodniu dostarczała nam tzw. "Baba", czyli pani z Karczewa pod Warszawą, "Pani Karczewianka" :D. Takie były czasy  :hmm: .

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/225/#findComment-787372
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.