stolarzM Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Września 2008 Witam.Mam pytanie czy ozór wołowy nadaje się do salcesonu wp. ?Pozdrawiam stolarzM. Cytuj Pozdrawiam stolarzM. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Września 2008 salcesonu wp. ? :wink: :shock: Pytanie chyba retoryczne to już nie będzie P.S. Ja nigdy nie próbowałem , ale życie płata takie figle że ................ :wink: :lol: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bo66 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Września 2008 Witam. Mam pytanie czy ozór wołowy nadaje się do salcesonu wp. ? Pozdrawiam stolarzM.Ja tez kiedys o to pytalam i odpowiedziano mi,ze tak nadaje sie do salcesonu. Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Września 2008 nadaje sie do salcesonu Ale chyba nie do wieprzowego ? A tak już na poważnie, to w zasadzie chyba wszystko nadaje się do salcesonu. Nawet ogórek i marchewka: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=20655#20655 Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Września 2008 Wyroby podrobowe- są to wyroby do których możemy dodać wszystko co lubimy. A więc wszystkie podroby w odpowiednich proporcjach. możemy je również wzbogacać mięsami. Dostępne receptury są tak tak skonstruowane by kalkulacja cenowa nie odstraszyła klienta a przynosiła zysk .Ozory wołowe nie znajdziemy w recepturach z względu na podwyższenie ceny gotowego produktu. W domowych wędlinach robionych dla siebie dodajemy wszystko co chcemy patrząc jedynie na to by produkt był zjadalny. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Września 2008 Ozór wołowy to piękne mięsko, oczywiście po wykrojeniu łoju i "rurek". Na surowo jest bardzo miękkie i smaczne. Nie wiem wprawdzie jak długo się gotuje ale to zawsze można sprawdzić. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolarzM Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Września 2008 ja płaciłem 11 zł /kg no i ten ozor waży 1,50 kg, same mięcho , po sparzeniu i oczyszczeniu 1,35 kg. używałem już serca wołowego i niczym się nie różni od wp. Tak więc chcę spróbować ozora wołowego , który się pekluje od dwóch dni. Pozdrawiam stolarzM. Cytuj Pozdrawiam stolarzM. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Września 2008 ja zrobilem kiedys taki salceson, dominowal w nim smak wolowiny. Mnie osobiscie nie smakowal, wole salceson czysto wieprzowy.Pozdrawiam Yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Września 2008 Stolarz a spróbuj w sosie chrzanowym :lol: :tongue: albo w galarecie :wink: :lol: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolarzM Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Września 2008 na pewno spróbuję :tongue: Cytuj Pozdrawiam stolarzM. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.