Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

salcesonu wp. ?

:wink: :shock:

Pytanie chyba retoryczne to już nie będzie

P.S. Ja nigdy nie próbowałem , ale życie płata takie figle że ................ :wink: :lol:

Tomuś
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40864
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Mam pytanie czy ozór wołowy nadaje się do salcesonu wp. ?

Pozdrawiam stolarzM.

Ja tez kiedys o to pytalam i odpowiedziano mi,ze tak nadaje sie do salcesonu.
Pozdrawiam gorąco.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40870
Udostępnij na innych stronach

nadaje sie do salcesonu

Ale chyba nie do wieprzowego ? ;)

 

A tak już na poważnie, to w zasadzie chyba wszystko nadaje się do salcesonu.

Nawet ogórek i marchewka:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=20655#20655

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40871
Udostępnij na innych stronach

Wyroby podrobowe- są to wyroby do których możemy dodać wszystko co lubimy. A więc wszystkie podroby w odpowiednich proporcjach. możemy je również wzbogacać mięsami. Dostępne receptury są tak tak skonstruowane by kalkulacja cenowa nie odstraszyła klienta a przynosiła zysk .Ozory wołowe nie znajdziemy w recepturach z względu na podwyższenie ceny gotowego produktu. W domowych wędlinach robionych dla siebie dodajemy wszystko co chcemy patrząc jedynie na to by produkt był zjadalny. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40875
Udostępnij na innych stronach

Ozór wołowy to piękne mięsko, oczywiście po wykrojeniu łoju i "rurek". Na surowo jest bardzo miękkie i smaczne. Nie wiem wprawdzie jak długo się gotuje ale to zawsze można sprawdzić.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40879
Udostępnij na innych stronach

ja płaciłem 11 zł /kg no i ten ozor waży 1,50 kg,

same mięcho , po sparzeniu i oczyszczeniu 1,35 kg. używałem już serca wołowego i niczym się nie różni od wp. Tak więc chcę spróbować

ozora wołowego , który się pekluje od dwóch dni.

 

Pozdrawiam stolarzM.

Pozdrawiam stolarzM.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40910
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.