Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Quasi sous vide


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 MlKl

MlKl
  • Użytkownicy
  • 847 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 26 kwi 2021 - 18:54

Zobaczymy, czy to zadziała :) dojedzie jeszcze wyłącznik czasowy. a2fbaaf720073323634b3f59dcda3e64.jpg9be0030e2a52b4a03b8a0bb9e6f7739a.jpg

#2 grim_reefer

grim_reefer
  • Użytkownicy
  • 808 postów

Napisano 26 kwi 2021 - 19:17

Hmmm jeśli wytrzyma temperaturę... Daj znać jak poszło  :D

Ja pierwsze podejście do sous vide robiłem w czajniku elektrycznym ze sterownikiem PID przygotowywanym do wędzarni  :facepalm:

Najlepsze filety z kaczki jakie jadłem  :D



#3 MlKl

MlKl
  • Użytkownicy
  • 847 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 26 kwi 2021 - 19:51

Test rozpoczęty, pompka ma sporą wydajność, skręciłem obroty na minimum. Temperatura ustawiona 70 stopni, do rana sobie pochodzi.

Docelowo będzie większy gar z grzałką i takim samym regulatorem temperatury jaki mam w wędzarni.
b67eecd51a049a41b252616ec4a77d6f.jpg
[Dodano: 26 kwi 2021 - 20:51]
Czekam na radiatory do SSR-ów.35d1de1cff7e4a202d3a24dbc4453e6a.jpg

#4 pasikonik54

pasikonik54
  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • MiejscowośćOtusz

Napisano 26 kwi 2021 - 20:21

Wszystko zrozumiałem tylko jak długo było parzone i temp.C. Zawsze stosowałem temp. i czas w/d Jackaw - są dobre i polecam .



#5 fikaz

fikaz
  • Użytkownicy
  • 35 postów
  • MiejscowośćJaworzno

Napisano 27 kwi 2021 - 05:03

 Zawsze stosowałem temp. i czas w/d Jackaw - są dobre i polecam .

Podaj te czasy lub link gdzie można je zoboczyć.



#6 Romii

Romii
  • Użytkownicy
  • 600 postów
  • MiejscowośćBydgoszcz

Napisano 27 kwi 2021 - 15:12

Ja z tą pompką bym uważał - może pracować do 40 stopni maksymalnie.

W 70 stopniach przez wiele godzin bałbym się o izolację - coś puści i problem gotowy. Rąk bym tam nie wkładał.

I nie używajcie argumentów typu "Ze szwagrem to na dwóch żyletkach wodę gotowaliśmy i żyjemy....".

--

Romii



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#7 Grzewlod

Grzewlod
  • Użytkownicy
  • 371 postów
  • MiejscowośćBrwinów

Napisano 27 kwi 2021 - 15:30

Ja z tą pompką bym uważał

Masz rację, nawet jak to wszystko będzie chodziło to warnik nie ma żadnej izolacji co powoduje straty ciepła. Pomijając straty to sam warnik się bardzo mocno nagrzewa i wtedy pompka może nie wytrzymać. 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych