Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Jak ją będziesz strugał na zimno, smalec czy do żelaznej budy?

Na zimno nie mam warunków,raczej wg.przepisu ogrodnika z YT

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/69/#findComment-1055670
Udostępnij na innych stronach

13 minut temu, bilu72 napisał(a):

wg.przepisu ogrodnika z YT

Dodatek surowego czosnku podczas wysłania jak dla mnie ryzykowne działanie. Podciek wystąpi również podczas obróbki 80C.

Dalsza część przepisu ok.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/69/#findComment-1055672
Udostępnij na innych stronach

40 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Dodatek surowego czosnku

Mój ojciec często robił ,,kiszoną słoninę" z bardzo podobnego przepisu jak poniżej, my też taką robiliśmy...Nic się nie działo z czosnkiem.

https://www.olgasmile.com/slonina-kiszona.html

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/69/#findComment-1055677
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Mój ojciec często robił ,,kiszoną słoninę" z bardzo podobnego przepisu jak poniżej, my też taką robiliśmy...Nic się nie działo z czosnkiem.

Jeśli naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy ww. recepturami to wykonuj produkt zgodnie z tą recepturą którą sam załączyłeś tak jest bezpiecznie. Jeśli już zdecydujesz się na wykonanie produktu z przepisu zamieszczonego przez Jacka wtedy użyj tylko czosnku granulowanego. 

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/69/#findComment-1055743
Udostępnij na innych stronach

Filetowanie

Karp😀.

20251222_170231.thumb.jpg.bb824151cc9aaf427dc18bdbd0aff3aa.jpg20251222_171448.thumb.jpg.a2e7424406c767c3f5292dbb80ec45a5.jpg

 

Szczupak😀..

20251223_170205.thumb.jpg.29f66fa0c7771794bef61f9f6ed47f19.jpg

20251223_171008.thumb.jpg.c615ba3b26e315ceb5b2b79c43018095.jpg

 

Mleczna kąpiel😀

20251224_084651.thumb.jpg.571d1f1bd868968decd23cf6a9f964db.jpg

 

Nacinanie😀.

20251224_085332.thumb.jpg.4b74a38b2723de31f1574c99c5128a82.jpg20251224_085746.thumb.jpg.d38df5e03d3874d42d38d4613bfd3ae1.jpg

 

Porcjowanie i przyprawianie😀.

 

20251224_091350.thumb.jpg.b2400a7d5a0774aba93c3ab160b55655.jpg

 

Panierowanie😀.

20251224_151043.thumb.jpg.52da1c5e036901299b9224a4417a4481.jpg20251224_151054.thumb.jpg.841a2866a2647c7a3fbf6298e3274040.jpg

 

Smażenie😀.

20251224_150052.thumb.jpg.e495c06d6b7ac7a69acebec24c63d283.jpg20251224_151347.thumb.jpg.d55cca2eead91e51b90c9eaf5c88fd3c.jpg

 

Smacznego 😋

20251224_155803.thumb.jpg.799fc85a4fbcf577400a2524a58970e5.jpg20251224_155740.thumb.jpg.baedcab10ffb0c378e1f12805b7fc740.jpg

Edytowane przez Grzewlod
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/69/#findComment-1055865
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.