Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Grzesiu mógłbyś podrzucić przepis na taką kiełbasę śniadaniową do grzania i która np. nadawała by się na grilla. W kiełbasach jeszcze nie mam doświadczenia. :rolleyes:

 

Obejrzyj filmik masz w nim gotowy przepis na bardzo prostą i dobrą kiełbasę grillową dodatkowo masz pokazane krok po kroku jak ją wykonać poprawnie co pozwoli Tobie uniknąć prostych błędów które popełniają osoby początkujące. Jeżeli nie będziesz chciał użyć sera to w zamian dodasz więcej mięsa innych klas oraz proponowałbym zwiększyć nieznacznie dodatek tłuszczu który ulega wytopieniu.

Filmik : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18879-kie%C5%82basa-grillowa-z-serem/

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-748623
Udostępnij na innych stronach

Gdybym to ja miał robić tę kiełbaskę, to zamiast sera wstawiłbym maleńkie kostki twardej słoninki, była by pycha. Do mnie ser w kiełbasie jakoś niezbyt przemawia. próbowałem kilku różnych, włącznie z niemieckimi wurstami, i kicha, nie moje smaki, natomiast solona słoninka w kosteczkę, hmmm :D:thumbsup:.

Taką słoninkę jaką dajemy do palcówki, coś aby wyglądała w tym stylu, bo kocham słoninkę :thumbsup:.

 

kiebasa-dojrzewajaca-z-jelenia-i-z-dzika

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-748627
Udostępnij na innych stronach

Do mnie ser w kiełbasie jakoś niezbyt przemawia.

Ja też za bardzo nie przepadam za serem w kiełbasie co nie znaczy, że innym osobom nie będzie to odpowiadać (gusta smakowe sprawa indywidualna) . Osobiście jadłem naprawdę bardzo smaczną kiełbasę grillową z serem jednego z naszych kolegów z forum.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-748629
Udostępnij na innych stronach

Masz zupełną rację Grzegorzu, ilu ludzi tyle gustów :D, ja również "testowo" próbowałem wielokrotnie kilku różnych rodzajów kiełbas z serem, i niestety nie próbuję dalej, ponieważ ten asortyment wędlin mi zupełnie nie "pasi", taki jakiś dziwakowty jestem chyba :D .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-748631
Udostępnij na innych stronach

taki jakiś dziwakowty jestem chyba

Ja tak nie uważam :no:, każda osoba ma swoje gusta smakowe. Również nie jadam i nie pijam wszystkiego jeżeli coś mi nie smakuje to nie będę się zmuszał :facepalm:.  

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-748637
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Jabłkowo, budyniowe :).

attachicon.gifjab1.jpg

Jeszcze ciepłe widać, że budyń nie stężał :tongue:.

attachicon.gifjab2.jpg

Grzesio podziel się przepisem na to ciacho :tongue::D wygląda też pysznie :thumbsup:

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-752934
Udostępnij na innych stronach

Grzesio podziel się przepisem na to ciacho :tongue::D wygląda też pysznie :thumbsup:

 

Krystek mówisz i masz, dane pochodzą z dysku twardego Agi :)

Ciasto z jabłkami i budyniem Agi

post-84535-0-87112800-1645473459_thumb.jpg

Budyń ugotuj w 1l mleka.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-753046
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu dziękuję za przepis na pewno skorzystam bo Aga piecze pyszne ciacha :tongue: :tongue: :thumbsup:

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-753052
Udostępnij na innych stronach

Tak się zaczęło.

attachicon.gif20220223_164542.jpg

attachicon.gif20220223_181702.jpg

Jeszcze lukier nie zastygł.

attachicon.gif20220223_194657.jpg

 

Ojjj piękniusie i takie superaśne miniaturki :D, dobre, bo sporo da się zjeść tego "smakołyku", takie na jednego gryza, i sięgamy po następny  :thumbsup::clap:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-753512
Udostępnij na innych stronach

:tongue:   mniam   a żółtka na co zostałe zużyte ?

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/18/#findComment-754669
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.