Maxell Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 16 Listopada 2022 Tutaj masz oryginalne receptury branżowe z 1938 roku.: „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-797697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 16 Listopada 2022 Dzięki Szefie, nooo, tak ona mniej więcej wyglądała, miała średnicę jakieś 7-8 cm. i o tej pięknej słoninie właśnie piszę, taka właśnie mi w pamięci utkwiła . "Maskowskaja pierwowo sorta" . Kiełbasa była pyszna, bardzo mocno sucha, a tą słoninkę wyciskaliśmy z bratem z plasterków palcami, które to wyglądały później niczym sitko nr 6 do maszynki od mielenia mięsa, ale słoninki nie wyrzucaliśmy Boże Broń, bo ja od zawsze uwielbiałem sało . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-797700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 17 Listopada 2022 Szefie drogi, czy sprawiło by Ci duży kłopot aby dokonać tłumaczenia na polski tej receptury ? Wiem że dokonujesz przekładów i tłumaczeń, a ja nie mogę sobie z tym tekstem poradzić. Bardzo chciałbym ew. przynajmniej spróbować ten wspaniały "Delikates" własnymi siłami odtworzyć ? Ta piękna kiełbaska na fotce Grzegorza wizualnie do złudzenia przypomina tą dawną "Moskiewską", i dla tego właśnie o tym wspomniałem, nie mniej to nie jest kiełbasa Moskiewska. Bardzo byłbym wdzięczny gdybyś mógł tego dokonać . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-797805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 17 Listopada 2022 Postaram się, ale nie teraz. Mam trochę pilnych zajęć. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-797817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 17 Listopada 2022 Dzięki Ci bardzo Szefie, oczywiście że tak, to nie piekarnia przecież, spokojnie sobie przestępując z nóżki na nóżkę poczekam, na pewno "Moskiewska" jest tego warta, dzięki serdeczne .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-797823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 20 Listopada 2022 Odśnieżone. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 20 Listopada 2022 Odśnieżone. Na czasie Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 20 Listopada 2022 (edytowane) Na czasieWaldek na czasie jest Twoja Polska widać jak ją oprószyło , za tydzień jak banany się wyprostują zmienię im domek. Edytowane 20 Listopada 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 20 Listopada 2022 To jest miód dla mojego podniebienia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 20 Listopada 2022 Ho ho ho, zjadłoby się takie cuś, oj zjadło. wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 20 Listopada 2022 Piękności "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) To jest miód dla mojego podniebienia Ho ho ho, zjadłoby się takie cuś, oj zjadło. Piękności Dziękuję Polska przeniesiona. Edytowane 21 Listopada 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) Polska surowa trzeba będzie ją inaczej nazwać ... zaczyna być ciekawie Edytowane 21 Listopada 2022 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) trzeba będzie ją inaczej nazwać ... zaczyna być ciekawie Polska przeniesiona?? Grzesiu, bardzo ciekawa jestem efektu końcowego Edytowane 21 Listopada 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) trzeba będzie ją inaczej nazwać Polska przeniesiona?? Na starcie po fermentacji i zaszczepieniu grzybkiem kiełbasa ma kształt banan (zajmuje sporo miejsca w komorze post nr 589), do tego dochodzi bardzo wysoka wilgotność. Kiełbasa wisiał oddzielnie w mniejszej komorze w której pracował sam osuszacz do momentu kiedy wilgotność kiełbasy spadła na tyle żebym mógł ją przenieść do większej komory. Ponadto pod ciężarem własny banany się wyprostowały i zajmują mało miejsca (średnica jelita). Grzesiu, bardzo ciekawa jestem efektu końcowego Ja też . Teraz ok. 6-8 tygodni sobie powisi. Edytowane 21 Listopada 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 21 Listopada 2022 Teraz ok. 6-8 tygodni sobie powisi No pewnie jakąś trzeba będzie podzielić na święta Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 22 Listopada 2022 trzeba będzie ją inaczej nazwać Nadarzyńska Dojrzewająca Muskiego . No pewnie jakąś trzeba będzie podzielić na święta Obawiam się, że może być za wcześnie w każdym razie na święta coś znajdziemy z dojrzewających . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-798645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Jest szansa, że na święta będzie gotowa. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-800875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 9 Grudnia 2022 (edytowane) Jeszcze tylko 8g utraty masy i koniec . Zespołowe kabanosy Powoli łapią kolor. Edytowane 9 Grudnia 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-802211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Jeszcze tylko 8g utraty masy i koniec .Zdejmij sznurek i będzie OK Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-802234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 9 Grudnia 2022 (edytowane) Zdejmij sznurek i będzie OK Jaki start taka meta . Fajrant Edytowane 9 Grudnia 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-802280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Noooo... Paaanie... pogratulować Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-802293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 9 Grudnia 2022 taka meta No firanki ładnie zrobione - u mnie były na 2 razy Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-802307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 9 Grudnia 2022 (edytowane) Noooo... Paaanie... pogratulować Dziękuję . u mnie były na 2 razy Ja miałem trochę luzu może by weszło 5kg i wtedy na 1x. Teraz czekamy na pierwszy KLIK . Edytowane 9 Grudnia 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-802314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 10 Grudnia 2022 (edytowane) Firanki, roletki jakby tu jeszcze nazwać to robią wrażenie. Uwielbiam taką pracę zespołową i szczerze może kiedyś uda połączyć się siły z Wami, prawda Reniu .? Edytowane 10 Grudnia 2022 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/25/#findComment-802383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi