Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Muski napisał(a):

Na moje oko to kabanosy nie są starsze niż 1 tydzień :facepalm:

 

Też sądziłem że kabanosy nie są stare ale nie chciałem robić siary:D

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-953937
Udostępnij na innych stronach

52 minuty temu, szrekPL napisał(a):

bym wykonał jeśli zdradzisz przepis 

Na szybko :

Kl II a 60-70%

Słonina karkowa lub boczek 30-40%

Rozdrobnienie siatka fi 8.

Peklosól 16-17g

Pozostałe przyprawy znajdziesz gdzieś wcześniej w moim klubie.

 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-953950
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a):

Jak zawsze super:thumbsup: 

 

55 minut temu, szrekPL napisał(a):

Jak zawsze bardzo apetycznie i ładnie

Dziękuję 🙂.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-953953
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dziś świeczka i coś do niej😋😋😋.

Świeczka

20240928_100753.thumb.jpg.2124ce2ac9a22bc5f604024933d0f57f.jpg20240928_100844.thumb.jpg.753e8c17b11b3c6e1f7c14ad841ca26b.jpg

To coś do niej  😋.

20240928_122338.thumb.jpg.66f7d0fbd1d46e4fdff8390278b1b433.jpg

20240928_122418.thumb.jpg.3303a1a1c731bbace92b5cc778877a8e.jpg

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
  • Upvote 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-957496
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Przekąska

Jak to przekąska to strach pomyśleć co tam jeszcze więcej było 😉😁

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-958878
Udostępnij na innych stronach

10 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Czyli będzie ruda na salonach...😉😁

🥃👍

 

10 godzin temu, Muski napisał(a):

Na desce co by w jacuzzi nie zatonęła, ale może się zachlapać 😁

😀

1 godzinę temu, krzychuzab napisał(a):

Grzesiu, po wpisach zakładam że masz dużą rodzinę i nie ma tam wegetarian. 

Same drapieżnik 🦁.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-958921
Udostępnij na innych stronach

4 godziny temu, MariuszB napisał(a):

Jak to przekąska to strach pomyśleć co tam jeszcze więcej było 😉😁

Krowa 🐮.

20241005_162121.thumb.jpg.d9a259cf653d7ecacaa3ff817ffae7a1.jpg

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-958922
Udostępnij na innych stronach

Jak ktoś ma życzenie to naprawdę bardzo fajny ewent kulinarny, warto poznać samki wielu kuchni świata. W zeszłym roku byliśmy  relację znajdziecie kilka stron wcześniej w postach. W tym roku również się wybieramy.

WEEKEND PEŁEN FESTIWALÓW

W weekend 12-13 października 2024 roku Pałac Kultury i Nauki w Warszawie stanie się miejscem spotkania miłośników kultury, sztuki oraz kulinariów z całego świata. W tych dniach odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, które zgromadzi aż cztery różnorodne festiwale, oferując uczestnikom niezapomniane wrażenia i prawdziwą ucztę dla zmysłów.

Festiwal Azjatycki to wydarzenie dla miłośników kuchni dalekowschodniej. Na stoiskach pojawią się specjaliści, którzy pozwolą nam rozsmakować się w kulinarnych tajemnicach Azji. W trakcie festiwalu będzie można spróbować tradycyjnych azjatyckich potraw a także zapoznać się ze słodkościami znanymi z różnych regionów Azji. Dymiące tajskie stragany, koreański kimbap czy indyjska? A może gruzińskie chaczapuri czy domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą? W Warszawie zapachnie trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli.

Sakura Festiwal to wydarzenie poświęcone japońskiej kulturze oraz kuchni. Spróbujcie pysznych dań japońskiej kuchni, od delikatnego sushi i onigiri przez słodkie mochi i tayiaki, aż po aromatyczny ramen! Obejrzycie pokaz walk jujutsu oraz dowiecie się jak walczyli Samurajowie, zobaczycie ceremonię zakładania kimona, a także poznacie tajemnice japońskiej akupunktury. Będą czekać na Was japońskie słodycze, kimona, sake, kotki szczęścia, biżuteria, gadżety i wiele więcej!

Kolejnym festiwalem, który odbędzie się w weekend 12 i 13 października w Warszawie, jest Festiwal Kawy, Czekolady i Słodyczy. To prawdziwy raj dla łasuchów, miłośników słodkości i kawowych napojów! Podczas festiwalu będzie można spróbować różnych rodzajów kawy z całego świata, a także delektować się wspaniałymi smakami czekolady i słodkości. Znajdzie się czekolada gorzka, deserowa, mleczna, biała i z dodatkami. Z pewnością każdy czekoladożerca znajdzie coś dla siebie!

Czwartym wydarzeniem jest Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych. To Festiwal skierowany do prawdziwych koneserów napojów alkoholowych, którzy chcą spróbować różnych gatunków rzemieślniczych trunków. Chmiel, winogrona, miód i wiele innych to temat przewodni w tych dniach! Podczas festiwalu będą dostępne stoiska z rzemieślniczymi piwami, winami z różnych regionów świata, miodami pitnymi czy nalewkami. To doskonała okazja, by spróbować alkoholi, których zwykle nie ma w sklepach, a także spotkać się z ich producentami.

Zapraszamy już 12-13.10.2024r.  na prawdziwie kulinarną rozpustę w sercu Warszawy!

Pałac Kultury i Nauki, wejście od ul. Marszałkowskiej

Sobota 12:00-20:00

Niedziela 12:00-18:00

 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-960269
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Grzewlod napisał(a):

Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych.

 

Godzinę temu, Grzewlod napisał(a):

Pałac Kultury i Nauki, wejście od ul. Marszałkowskiej

 

Szkoda że tak daleko:mad:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-960291
Udostępnij na innych stronach

Żeby nasza reprezentacja tak grała jak wyglądają powyższe przekąski to byśmy byli niepokonani od 1930 roku 😉 🙂 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-960556
Udostępnij na innych stronach

29 minut temu, MariuszB napisał(a):

Żeby nasza reprezentacja tak grała jak wyglądają powyższe przekąski to byśmy byli niepokonani od 1930 roku 😉 🙂 

Dobre 👍, dzięki 😀.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-960560
Udostępnij na innych stronach

Ciekawostka , praca zespołowa👍,

Nowy projekt dotyczący kiełbas dojrzewających prowadzony w różnych osłonkach oraz w dwóch różnych procesach dojrzewania : w obróbce dymu i klasycznie szczepionych p.nalgiovense.  Projekt w trakcie dojrzewania po zakończeniu opublikujemy wnioski😀

SV.thumb.jpg.b875065632f95c765436a95076759925.jpgSV1.thumb.jpg.625734ebc635cee2ad6ac7854847032c.jpg20241005_124954.thumb.jpg.da909d0eef8e80f556c51fc546901c58.jpg20241006_163132.thumb.jpg.7f1e08afcc3f2995dc0c47bb3422c314.jpgIMG-20240927-WA0000.thumb.jpg.7af50f3953781eadd0783f072a4e5855.jpgIMG-20241009-WA0002.thumb.jpg.55f71667f5d446f8fe100e0a34374b74.jpg

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/52/#findComment-960769
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.