ReniaS Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 29 Listopada 2021 (edytowane) Grzesiu, oczywiście, że data jest zapisana poprawnie Edytowane 29 Listopada 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-734602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Obiad jeszcze na ogniu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-735536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Grzewlod, a gdzie można nabyć taki kociołek-szybkowar?A zawartość jego palce lizać. Smacznego Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-735541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Grzewlod, a gdzie można nabyć taki kociołek-szybkowar? Generalnie u naszych wschodnich sąsiadów. A zawartość jego palce lizać. Smacznego Dziękuję Wyrobiłem się z obiadem przed tym jak biało się zrobiło na dworze. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-735546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Są takie na Aledrogo ale jest to odlew aluminiowy, pisze ciśnieniowy kociołek afgański ,są różne pojemności.. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-735551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Obiad jeszcze na ogniu Widziałem kociołek na ogniu Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-735566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Po tyndalizacji dwa rodzaje pasztetów jeden Agi wieprzowo drobiowy a drugi dziki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-735639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Po teście kliknięcia (47% utraty masy), przyszedł czas na spakowanie kabanosów z dzika. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-736969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Dzisiejsza współpraca z Waldkiem zaowocował kabanosami wp . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-736984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) (47% utraty masy), przyszedł czas na spakowanie kabanosów z dzika.Aż mnie skręciło z łakomstwa P.S.Jak przyprawiałeś te kabanosy?Tłuszcz dziczy, czy wp.? Edytowane 11 Grudnia 2021 przez EAnna Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-737017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Jak przyprawiałeś te kabanosy? Tłuszcz dziczy, czy wp.? peklosól 17gpieprz 3,5gkminek 2,2ggałka 1gcukier 1,2ggoździk 0,2 grozmaryn 0,2gaskorbinian 0,5gjałowiec 0,5g - dałem kupiony mielony zamiast zmielić owoc i jest nie wyczuwalny cayenne 2gdo wersji pikantnej dodatkowo dodałem jeszcze 2g cayenne i 1g pieprzu ziołowego. Tłuszczu z dzika było nie dużo tyle co na dwóch niedużych boczkach pozostały tłuszcz uzupełniłem dodatkiem boczku i podgardla wp. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-737025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 13 Grudnia 2021 (edytowane) Dzisiejsza współpraca z Waldkiem zaowocował kabanosami wp . Do wędzarni włożyłem 10 kg kabanosów, na dzień dzisiejszy utrata masy wygląda tak ja na zdjęciu. Po teście kliknięcia przyszedł czas na pakowanie . Edytowane 13 Grudnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-737460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Napisz jeszcze proszę na jakich oczkach było mielone mięso.Kabanosy wyglądają rewelacyjnie Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-737491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Napisz jeszcze proszę na jakich oczkach było mielone mięso. 50/50 siatki 6 i 8 mm wilk Hendi. Kabanosy wyglądają rewelacyjnie Dziękujemy . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-737498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 13 Grudnia 2021 50/50 siatki 6 i 8 mm wilk Hendi. Tak właśnie podejrzewałam patrząc na wysuszone laski Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-737499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Szynka i polędwica przepalona winem, przygotowana metodą Szczepana,Przygotowałem trochę yerków do przystrojenia desek z wędlinami na św. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-738050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 15 Grudnia 2021 przepalona winem No starałeś sie równiutko powiązać Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-738063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Szynka i polędwica...... przygotowana Grzesiu,przygotowane profesjonalnie Edytowane 15 Grudnia 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-738088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Do wędzarni włożyłem 10 kg kabanosów, na dzień dzisiejszy utrata masy wygląda tak ja na zdjęciu. Po teście kliknięcia przyszedł czas na pakowanie . Kabanosy cudnej urody. Po jakim czasie taka duża utrata wagi Grzesiu ? Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-738089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Kabanosy cudnej urody.Dziękuję Po jakim czasie taka duża utrata wagi Grzesiu ?Wszystko zależne jest od końcowej obróbki termicznej - podpiekania. Jeśli chcesz skrócić czas suszeania to kabanosy dłużej podpiekasz, w przypadku kabanosów z dziczyzny czas podpiekania był krótki z wiadomych względów, kabanosy schły ok 7-8 dni natomiast wp. tylko 3 dni dlatego, że je dłużej piekłem. Edytowane 16 Grudnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-738156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Trochę na zimno podymiłem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-738672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Dziewczyny zaczynają działać Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-739276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Gotowe Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-739298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Dziewczyny zaczynają działać Gotowe Pracowite te Twoje dziewczyny, sporo napierniczyły I już gości "zaprosiły" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-739315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Gotowe Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/15/#findComment-739316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi