Tomuś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Savio niewiem czy ty zdasz następny sprawdzian z wf . :grin: 25 kg chłopie uważaj bo waga nie wytrzyma :grin: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-10891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunia Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 A to moje świąteczne wedzenie :grin: URL=www.fotosik.pl][/url] Pozdrawiam i życzę smacznych wędzonek świątecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-10912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunia Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Bunia - wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... :blush: - Savio staram się jak mogę :tongue: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-10913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaph-ja Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Melduję, że Osobisty uwedził mięska; szynę, karkóweczke, schabiki. Będzie parę kilosów :smile: . Następna w kolejce będzie kiełbaska, ale to po świętach, bo to z sercem trza, a nie z pośpiechem, wiadomo :smile: A przed świętami jeszcze biała wystąpi- z niepeklowanego- oczywista- :wink: Pozdrawiam i odmeldowuję się :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-10916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadys Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 tak wyglądają moje wędzonki w przekroju Cytuj pozdrawiam Marian Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-10934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jakby kto tam w Warszawie lub okolicach wedzil cóś jeszcze i mogl mi pomoc uwedzic szyneczke, to dajcie znac! -- Smoczny Smok - blokowy zadymiacz od admninistracyją zakazami szykanowan! :P Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-10999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekB Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Będę wędził 26 lub 27 kwietnia, ale to już chyba musztarda po obiedzie. Cytuj ********** MirekBsp5idk@wp.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Finał całej pracy -wędzonki na święta, Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Będę wędził 26 lub 27 kwietnia, ale to już chyba musztarda po obiedzie. Rzeczywiscie, Mirku troche bedzie za pozno, bo potrzebuje na Swieta Wielkanocne! :grin: Ale dzieki za checi przynajmniej, to sie liczy w zadymiarskiej braci! -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dziadku !!! Jak to się robi, żeby wędzonki miały taki ładny czerwony kolor. Moje po wyjęciu z wędzarni właśnie taki mają, ale po parzeniu tracą blask i stają się matowe, co w niczym nie zmniejsza ich walorów smakowych. Długo mi przyjdzie jeszcze się uczyć, aby dojść do takich wyników. :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Pedro, to jest normalny objaw. Te wedzonki Dziadka, o ile sie nie myle, nie były jeszcze parzone.W przemysle mięsnym parzenie szynek odbywa sie za pomoca gorącego powietrza lub pary co pozostawia kolor prawie bez zmian, a jesli go braknie, to od czego je płynny koncentrat dymu wedzarniczego. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Smoku, mam wędzarnię w garażu (typu szafkowego, wióry + palnik propan butan), jutro będzie wolna, ale musielibyśmy to zrobić późnym wieczorem. Niestety przed świętami kiepsko z wolnym czasem. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiorek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich. A to moje wędzonki świąteczne. kiełbaska jest trochę przywędzona - ale to jest efekt zamierzony. Chlebek jest dodatkiem z prawdziwego pieca chlebowego opalanego drewnem pieczony w tradycyjny sposób. Na święta będzie świeży wypiek bo ten chlebek nie doczekał. Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy. Cytuj Pozdrawiam Wiesiorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savio Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mam nadzieję, że pomimo niefortunnej daty na zdjęciach nie jest to Prima Aprillis? Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiorek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Data jest jak najbardziej prawdziwa. Foty były robione 1 kwietnia. Cytuj Pozdrawiam Wiesiorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiorek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 A tu rośnie nowe pokolenie Chłopaki są ciekawe świata. Cytuj Pozdrawiam Wiesiorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 dadys. Moje gratulacje. Widać fachowość na twoich zdjęciach. U góry obok baleronu to, moze filet z indyczy nadziewany... ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ... Uff ... (żadnych "wynalazków" na te Święta) ... trochę kiełbaski http://www.chefpaul.net/smoke/wedzW01.jpg ... boczuś i myszki http://www.chefpaul.net/smoke/wedzW03.jpg ... coś tam ogonówki http://www.chefpaul.net/smoke/wedzW04.jpg ... i to cały "urobek" http://www.chefpaul.net/smoke/wedzW07.jpg najlepszego świątecznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Smoku, mam wędzarnię w garażu (typu szafkowego, wióry + palnik propan butan), jutro będzie wolna, ale musielibyśmy to zrobić późnym wieczorem. Niestety przed świętami kiepsko z wolnym czasem. Bardzo Ci dziekuje Maad za chec pomocy, szczerze to doceniam i ciesze sie, ze zechciales. Tylko dla jednej mojej 2kg-owej szyneczki, to nie ma co odpalac calej maszynerii Chcialem sie podlaczyc do kogos, jak ktos by wedzil dla siebie i przy okazji mogla by sie uwedzic i moja Pozdrawiam serdecznie -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Tylko dla jednej mojej 2kg-owej szyneczki, to nie ma co odpalac calej maszynerii Smoku, naprawdę to żaden problem. Wędzarnia jest zainstalowana na stałe, wystarczy nasypać wiórów, odkręcić gaz, zapalić zapałką i pilnować temperatury Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek-74 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 http://www.hotofoto.pl/images/ireneusz1974/y.jpg Od lewej kiełbasa wieprzowa w środku szynkowa wedle Szczepana,po prawej kiełbasa z dzika wedle Dziadka. Cytuj Im więcej dymu tym więcej smaku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurok syn Jarka Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Mało mam postów, ale często czytam to forum, dzisiaj syn zrobił kilka fotek i powiedział, że pośle je na Wasze forum Postanowiłem go wykołować i posłać pierwszy :P Oto kilka z moich Wielkanocnych wędzonek: -szyneczka http://img222.imageshack.us/img222/3438/szynka1rq9.jpg -kurczaczek(robiony 1-szy raz) http://img207.imageshack.us/img207/9248/kurczaczek1yh7.jpg -kurczaczek z 2-ego ujecia http://img207.imageshack.us/img207/6913/kurczaczek2np8.jpg Pozdrowienia dla całej Wędzarniczej Braci od Jareczka Cytuj Lubię te blondynki... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Oto część mojego wędzenia: http://www.dzidkaserdeczna.k9.pl/oldwielkanoc.jpg oraz schaby i kiełbasa glazurowane: http://www.dzidkaserdeczna.k9.pl/wielkanocne2.jpg pozdrawiam Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek52 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Oli,to pierwsze zdjęcie to pewnie jeszcze po dziadku, z okresu wojny krymskiej.pozdrawiam :grin: Cytuj żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savio Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 ... a ja myślę, że to zdjęcie Oli uwędził razem z wyrobami z drugiego zdjęcia - stąd takie osmolone Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-11202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.