Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Po takim zmieleniu nie będzie "dziadów" między zębami :grin:

Tylko kiełbaska pięknie sklejona :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45114
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Witam.

 

:arrow: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=116

 

Proszę moderatora o poprawienie podpisów pod zdjęciami boczku i mięsa wieprzowego kl. III (z łopatki) , które są zamienione.

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45117
Udostępnij na innych stronach

Proszę moderatora

tylko Maxell lub Vtec
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45132
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa krakowska Szczepana.Czy ona jest w grubym jelicie???

Zakupiłam taka jakby papierową woskowaną osłonke i jak mam ją nadziać?? Czy mam ja zmoczyc przed napełmieniem farszem??/ Czy ktoś wie??? Chłop poszedł świnię zabijać.....

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45156
Udostępnij na innych stronach

woskowaną osłonke i jak mam ją nadziać??

Czym chcesz nadziewać tę krakowską? Masz nadziewarkę, czy maszynką? Jeżeli posiadasz tylko maszynkę to napisz jakiej jest wielkości.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45164
Udostępnij na innych stronach

Eanno, posiadam nadziewarke na wkład 3 kg.Kupiona zreszta w porozumieniu z szanownym gronem.Robiliśmy juz "parówki" i kiełbaski ale to próby .Nadziewało nam się rewelacyjnie.Tym bardziej,że nie robimy ilości hurtowych.Może uda mi sie wkleić jakieś zdjęcia.

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45166
Udostępnij na innych stronach

Na filmie ze zlotu można obejrzeć nadziewanie osłonek białkowych
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45167
Udostępnij na innych stronach

Ela nadziewanie jest proste gorzej z wiązaniem dwa zdjęcia obrazujące . Moczysz jelita, na jednym końcu osłonki zawiązujesz ściśle supeł, nadziewasz jedną ręką dociskasz farsz, drugą trzy razy okręcasz sznurkiem, robisz pojedyńczy węzeł zaciskasz i jeszcze jeden i masz zawiązane końce rozcinasz i z drugiej strony robisz pętelki .Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45169
Udostępnij na innych stronach

nadziewanie jest proste gorzej z wiązaniem

Dziadek pięknie pokazał sposób wiązania krakowskiej. Ponieważ nie mam takiej wprawy jak Dziadek, kiedyś urwała mi się końcówka osłonki w trakcie wędzenia. Od tego czasu dmucham na zimne. Stosuję samonośne wiazanie tak, aby odciążyć osłonki.

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45170
Udostępnij na innych stronach

posiadam nadziewarke na wkład 3 kg.

Elu,

pytałam dlatego, że maszynką "8" praktycznie nie można nadziać dużych kawałków mięsa. Wtedy można to zrobić ręcznie, wykorzystując obciętą butelkę PET.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45172
Udostępnij na innych stronach

Przedstawiam Wam moją pierwszą produkcje paróweczek króliczo-wieprzowych.

 

Moja nadziewarka-pokochalismy ją juz bardzo.

Oraz efekt końcowy.Grzesiwi bardzo smakują.

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45219
Udostępnij na innych stronach

Patrzę i podziwiam :tongue: :grin: :!:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45221
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Przedstawiam Wam moją pierwszą produkcje paróweczek króliczo-wieprzowych.

Tylko pogratulować i życzyć smacznego !!! Mam tylko pytanko po jakim zabiegu na ostatnim zdjęciu tak bardzo z ciemniały ?

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45228
Udostępnij na innych stronach

Mój fachowiec zadymiacz tak podymił....

Nie przejmuj się moje pierwsze też były podobnego koloru. Teraz już wiem, że tylko delikatnie okopcić i do parzenia, bo po sparzeniu jeszcze zciemnieją. A jak sa mocno uwędzone to wtedy smak wędzenia przytłacza delikatny smak, a tymbardziej króliczy.

Napisz coś więcej o nadziewarce, bo wygląda dość miło( jak się pracuje, gdzie ją kupiłaś, za ile i czemu tak drogo :wink: )

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45242
Udostępnij na innych stronach

Witam,

 

posiadam nadziewarke na wkład 3 kg.

pytałam dlatego, że maszynką "8" praktycznie nie można nadziać dużych kawałków mięsa.

Ja nadziewam krakowską maszynką nr 8, jako lejek użyłem rury kanalizacyjnej fi 50 gdzie zostawiłem ok 3-4 mm kielicha i na ciepło wywinąłem go na zewnątrz, przez co bardzo dobrze pasuję do maszynki nr 8.

 

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45303
Udostępnij na innych stronach

jako lejek użyłem rury kanalizacyjnej fi 50 gdzie zostawiłem ok 3-4 mm kielicha i na ciepło wywinąłem go na zewnątrz

Sobol, świetny pomysł. Spróbuję coś takiego zrobić.

A co z tym plastikowym, trzyotworowym dystansem, który utrzymuje ślimaka na swoim miejscu; czy on nie ogranicza wyciskanie grubszych kawałków mięsa?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45309
Udostępnij na innych stronach

Ja nadziewam krakowską maszynką nr 8, jako lejek użyłem rury kanalizacyjnej fi 50 gdzie zostawiłem ok 3-4 mm kielicha i na ciepło wywinąłem go na zewnątrz, przez co bardzo dobrze pasuję do maszynki nr 8.

 

Sobol, swój patent umieść w temacie:

Tricki,czyli pomysły genialne, ciekawe i pomocne

http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1093

Może parę zdjęć :question:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45311
Udostępnij na innych stronach

A co z tym plastikowym, trzyotworowym dystansem, który utrzymuje ślimaka na swoim miejscu; czy on nie ogranicza wyciskanie grubszych kawałków mięsa?

A ja nie mam nic trzyotworowego w mojej maszynce :), u mnie ślimak od strony sitek wchodzi w otwór sitka, więc bez sitek sobie po prostu lata :)

 

Gonzo jak zrobię fotki to wrzucę

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45372
Udostępnij na innych stronach

A ja nie mam nic trzyotworowego w mojej maszynce

Bo pewnie zgubiłeś :???: :grin:

To jest takie kółko plastikowe z trzema otworami (ja na to mówię nereczki :lol: ) jak w szarpaku - tylko większymi .

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45399
Udostępnij na innych stronach

Bo pewnie zgubiłeś :???: :grin:

Wkładka dystansowa/centrująca nie była kiedyś na standardowym wyposażeniu

 

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45437
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.