andrzej k Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Listopada 2008 Witam Po takim zmieleniu nie będzie "dziadów" między zębami :grin: Tylko kiełbaska pięknie sklejona :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 7 Listopada 2008 Witam. :arrow: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=116 Proszę moderatora o poprawienie podpisów pod zdjęciami boczku i mięsa wieprzowego kl. III (z łopatki) , które są zamienione. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 7 Listopada 2008 Proszę moderatoratylko Maxell lub Vtec Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 7 Listopada 2008 Kiełbasa krakowska Szczepana.Czy ona jest w grubym jelicie???Zakupiłam taka jakby papierową woskowaną osłonke i jak mam ją nadziać?? Czy mam ja zmoczyc przed napełmieniem farszem??/ Czy ktoś wie??? Chłop poszedł świnię zabijać..... Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 7 Listopada 2008 Jaśli to osłonka białkowa należy ją namoczyć w chłodnej lekko osolonej wodzie. Nadziewa się ją normalnie maszynką lub nadziewarką. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euro2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 7 Listopada 2008 Mam jelita kupione w Nadarzynie i mam pytanie jak je przygotować do napełniania czy mam moczyć i jak i tak dalej.Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 7 Listopada 2008 Jeśli masz jelita solone, wyjmij z pęczka ile Ci bedzie potrzeba i wymocz je w wodzie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 7 Listopada 2008 Wnuczku, dzięki- jesteś wielki. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 7 Listopada 2008 woskowaną osłonke i jak mam ją nadziać??Czym chcesz nadziewać tę krakowską? Masz nadziewarkę, czy maszynką? Jeżeli posiadasz tylko maszynkę to napisz jakiej jest wielkości. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 7 Listopada 2008 Eanno, posiadam nadziewarke na wkład 3 kg.Kupiona zreszta w porozumieniu z szanownym gronem.Robiliśmy juz "parówki" i kiełbaski ale to próby .Nadziewało nam się rewelacyjnie.Tym bardziej,że nie robimy ilości hurtowych.Może uda mi sie wkleić jakieś zdjęcia. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 7 Listopada 2008 Na filmie ze zlotu można obejrzeć nadziewanie osłonek białkowych Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 7 Listopada 2008 Ela nadziewanie jest proste gorzej z wiązaniem dwa zdjęcia obrazujące . Moczysz jelita, na jednym końcu osłonki zawiązujesz ściśle supeł, nadziewasz jedną ręką dociskasz farsz, drugą trzy razy okręcasz sznurkiem, robisz pojedyńczy węzeł zaciskasz i jeszcze jeden i masz zawiązane końce rozcinasz i z drugiej strony robisz pętelki .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 7 Listopada 2008 nadziewanie jest proste gorzej z wiązaniemDziadek pięknie pokazał sposób wiązania krakowskiej. Ponieważ nie mam takiej wprawy jak Dziadek, kiedyś urwała mi się końcówka osłonki w trakcie wędzenia. Od tego czasu dmucham na zimne. Stosuję samonośne wiazanie tak, aby odciążyć osłonki. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 7 Listopada 2008 posiadam nadziewarke na wkład 3 kg.Elu, pytałam dlatego, że maszynką "8" praktycznie nie można nadziać dużych kawałków mięsa. Wtedy można to zrobić ręcznie, wykorzystując obciętą butelkę PET. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 7 Listopada 2008 Przedstawiam Wam moją pierwszą produkcje paróweczek króliczo-wieprzowych. Moja nadziewarka-pokochalismy ją juz bardzo. Oraz efekt końcowy.Grzesiwi bardzo smakują. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 7 Listopada 2008 Patrzę i podziwiam :tongue: :grin: :!: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam Przedstawiam Wam moją pierwszą produkcje paróweczek króliczo-wieprzowych. Tylko pogratulować i życzyć smacznego !!! Mam tylko pytanko po jakim zabiegu na ostatnim zdjęciu tak bardzo z ciemniały ? Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 8 Listopada 2008 Mój fachowiec zadymiacz tak podymił.... Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 8 Listopada 2008 Mój fachowiec zadymiacz tak podymił....Nie przejmuj się moje pierwsze też były podobnego koloru. Teraz już wiem, że tylko delikatnie okopcić i do parzenia, bo po sparzeniu jeszcze zciemnieją. A jak sa mocno uwędzone to wtedy smak wędzenia przytłacza delikatny smak, a tymbardziej króliczy. Napisz coś więcej o nadziewarce, bo wygląda dość miło( jak się pracuje, gdzie ją kupiłaś, za ile i czemu tak drogo :wink: ) Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 9 Listopada 2008 Witam, posiadam nadziewarke na wkład 3 kg.pytałam dlatego, że maszynką "8" praktycznie nie można nadziać dużych kawałków mięsa. Ja nadziewam krakowską maszynką nr 8, jako lejek użyłem rury kanalizacyjnej fi 50 gdzie zostawiłem ok 3-4 mm kielicha i na ciepło wywinąłem go na zewnątrz, przez co bardzo dobrze pasuję do maszynki nr 8. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Listopada 2008 jako lejek użyłem rury kanalizacyjnej fi 50 gdzie zostawiłem ok 3-4 mm kielicha i na ciepło wywinąłem go na zewnątrzSobol, świetny pomysł. Spróbuję coś takiego zrobić. A co z tym plastikowym, trzyotworowym dystansem, który utrzymuje ślimaka na swoim miejscu; czy on nie ogranicza wyciskanie grubszych kawałków mięsa? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 9 Listopada 2008 Ja nadziewam krakowską maszynką nr 8, jako lejek użyłem rury kanalizacyjnej fi 50 gdzie zostawiłem ok 3-4 mm kielicha i na ciepło wywinąłem go na zewnątrz, przez co bardzo dobrze pasuję do maszynki nr 8. Sobol, swój patent umieść w temacie: Tricki,czyli pomysły genialne, ciekawe i pomocne http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1093 Może parę zdjęć :question: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 9 Listopada 2008 A co z tym plastikowym, trzyotworowym dystansem, który utrzymuje ślimaka na swoim miejscu; czy on nie ogranicza wyciskanie grubszych kawałków mięsa? A ja nie mam nic trzyotworowego w mojej maszynce , u mnie ślimak od strony sitek wchodzi w otwór sitka, więc bez sitek sobie po prostu lata Gonzo jak zrobię fotki to wrzucę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 10 Listopada 2008 A ja nie mam nic trzyotworowego w mojej maszynce Bo pewnie zgubiłeś :???: :grin: To jest takie kółko plastikowe z trzema otworami (ja na to mówię nereczki :lol: ) jak w szarpaku - tylko większymi . Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 10 Listopada 2008 Bo pewnie zgubiłeś :???: :grin:Wkładka dystansowa/centrująca nie była kiedyś na standardowym wyposażeniu Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1935-a-mo%C5%BCe-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-45437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.