Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jest nawet temat na głównej stronie forum to sobie poczytaj kiełbasa na samej soli

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45373
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście że TAK

Peklowanie to tylko kolor, trwalość i i ponoć smak.

Tylko solone też się wędzi, ma tylko inny klor (mniej czerwony bywa też szarawy), troche mniej trwale (ale co to za różnica, skoro i tak jest świeże zjadane) i ponoć gorzej/inaczej smakuje (dla mnie tak samo)

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45374
Udostępnij na innych stronach

ponoć gorzej/inaczej smakuje

ponoć lepiej... :lol:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45380
Udostępnij na innych stronach

Czy można wędzić bez/peklowania?

We Włoszech i na Bałkanach wędzą boczek bez peklowania.Na kilka dni boczek pokryty jest gruba warstwa soli morskiej -następnie wędzony. Pozdrawiam.
Pozdrawiam gorąco.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45388
Udostępnij na innych stronach

We Włoszech i na Bałkanach wędzą boczek bez peklowania.Na kilka dni boczek pokryty jest gruba warstwa soli morskiej -następnie wędzony. Pozdrawiam.

To też sposób peklowania tylko na sucho :)

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45400
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.