zbyszek17 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Listopada 2008 Czy można wędzić bez/peklowania? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Listopada 2008 Jest nawet temat na głównej stronie forum to sobie poczytaj kiełbasa na samej soli Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Listopada 2008 Oczywiście że TAKPeklowanie to tylko kolor, trwalość i i ponoć smak.Tylko solone też się wędzi, ma tylko inny klor (mniej czerwony bywa też szarawy), troche mniej trwale (ale co to za różnica, skoro i tak jest świeże zjadane) i ponoć gorzej/inaczej smakuje (dla mnie tak samo) Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Listopada 2008 ponoć gorzej/inaczej smakujeponoć lepiej... :lol: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bo66 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Listopada 2008 Czy można wędzić bez/peklowania?We Włoszech i na Bałkanach wędzą boczek bez peklowania.Na kilka dni boczek pokryty jest gruba warstwa soli morskiej -następnie wędzony. Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej D. Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Listopada 2008 We Włoszech i na Bałkanach wędzą boczek bez peklowania.Na kilka dni boczek pokryty jest gruba warstwa soli morskiej -następnie wędzony. Pozdrawiam. To też sposób peklowania tylko na sucho Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Listopada 2008 To też sposób peklowania tylko na suchoniestety Andrzejku to jest solenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek17 Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Listopada 2008 dziękuję za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1948-czy-mo%C5%BCna-w%C4%99dzi%C4%87-bezpeklowania/#findComment-45405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.