Rafal78 Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Marca 2023 Z racji że lubię mięso z uda kurczaka, które do tej pory wykorzystywałem do robienia słoikówek, postanowiłem wykorzystać go do produkcji kiełbasy.Mięso z uda kurczaka bez skóry kości, sklasyfikowałem na elementy pierwszego gatunku pokrojone na kawałeczki, a pozostałe przeznaczone do zmielenia. Do peklowania użyłem 18 g peklosoli na kilogram, moje ulubione przyprawy to jest pieprz ziołowy, cubrzyca zielona, kminek i kolendra. Kiełbaskę wędziłem oko 3 i pół godziny, a następnie podpiekałem do osiągnięcia wewnątrz odpowiedniej temperatury.Planuję podsuszyć kiełbaskę przez kilka dni na stryszku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Marca 2023 Wyglada smaczniscie, lubie takie wyroby Planuję podsuszyć kiełbaskę przez kilka dni na stryszku. Kurczak podsuszany, troche ryzykowne mi sie wydaje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Marca 2023 Kurczak podsuszany, troche ryzykowne Dużo antybiotyków, to chyba wytrzyma. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Marca 2023 Kurczak podsuszany, troche ryzykowne Dużo antybiotyków, to chyba wytrzyma. A dlaczego mowisz o antybiotykach , skad takie zalozenie ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soliera Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Marca 2023 Kiełbasa z udek mi nie smakuje ...Jak drób - to moim zdaniem, tylko filety/No ale, co kto lubi i ja nikomu nie bronię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Marca 2023 skad takie zalozenie Bo kolega nie napisał, że ma z własnego chowu ani też że drób tzw. premium, więc stąd to założenie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Marca 2023 Ja nigdynic z gory nie zakladam ,ze akurat cos jest ... nawet jak nie napisze . Czy podajemy ze ma z wlasnej swini szynke czy od razu zakladam ze napewno dunska ;-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Marca 2023 Ja nigdynic z gory nie zakladam ,ze akurat cos jest ... nawet jak nie napisze . Czy podajemy ze ma z wlasnej swini szynke czy od razu zakladam ze napewno dunska ;-)Widzę, że żart „nie wszedł.” Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Marca 2023 Kiełbasa z udek mi nie smakuje ...Jak drób - to moim zdaniem, tylko filety/No ale, co kto lubi i ja nikomu nie bronię.To prawda, kazdy na inny smak. Ja jestem z tych , kto preferuje mieso z udek, np. curry, najlepiej dla mnie smakuje z udek, mieso jest wilgotne, piers za szybko sie wysusza. W wedlinach lubie wlasnie mieszanke, choc tez robilam z samych piersi. TA kielbasa Rafala, na prawde do mnie przemasia. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Marca 2023 Ja robię z piersi i udek. Z samych udek będę musiał spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Marca 2023 Rafał no no widać, że dałeś sobie zależeć przy klasyfikowaniu,piękna kiełbaska zero podcieków kurzecego żółtego tłuszczu,no smak takiej pieczonej ,mniam mniam bravo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19694-kie%C5%82basa-mi%C4%99so-z-uda-kurczaka/#findComment-819523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.