DZIADEK Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Gdy tucznik obrodzi w słoninkę można zrobić cóż takiego. Farsz taki jaki lubimy . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Świetna sprawa. Mam rozumieć, że ten baton się wędzi, a później parzy. :rolleyes: Czy można prosić o zdjęcie przekroju gotowego wyrobu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam.Dziadku, czy ten przyrząd do wycinania, to taki sam którym się "obrabia" żebra. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Parzy się a później wędzi. Tak to jest przyrząd do łuskania żeberek z boczku . Ale można to zrobić również nożem. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam Skóra ze słoniny jest zdjęta . Jakoś na zdjęciu nie mogę tego wypatrzeć . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam Skóra ze słoniny jest zdjęta . Jakoś na zdjęciu nie mogę tego wypatrzeć . Pozdrawiam Andrzeju wydaje mi się, że skóra jest zdjęta. Na pierwszym zdjęciu widać skórę leżącą obok. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Andrzeju wydaje mi się, że skóra jest zdjęta. Na pierwszym zdjęciu widać skórę leżącą obok.Ja widzę, zupełnie coś innego. Nie zdjęta. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam Andrzeju wydaje mi się, że skóra jest zdjęta. Na drugim widać jakby była i jest wykorzystana na zakładkę . Dzisiaj coś kiepsko widzę a może i myślę . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Szkoda, że pieczątki z GS-u nie ma, bo by wszystko było jasne :lol:Mi też się wydaje, że jest i nie ma, jak z tym "ciemnym" na przejściu dla pieszych :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Mnie też się wydaje, że skóra jest na tym "zawijańcu". Bez skóry po parzeniu podczas wędzenia trzeba by było pilnować dobrze temperatury, bo inaczej mógłby popłynąć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waga Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Na zdjęciu I , IV i V widać skórę, ale jest tak super biała, że hoho :o , Dziadku, dzięki za super pomysł, z ukłonami - waga. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Piękny wyrób. Kto mi doradzi jak mam zrobić taką roladę ze słoniny kupionej w sklepie. Cienka na 1-2 cm i pocięta na kawałki kilnkunasto centymetrowe. JK Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Piękny wyrób. Kto mi doradzi jak mam zrobić taką roladę ze słoniny kupionej w sklepie. Cienka na 1-2 cm i pocięta na kawałki kilnkunasto centymetrowe. JKPoprosić w sklepie, aby na drugi dzień przywieźli Ci dużą, grubą słoninę. Nie sądzę aby był z tym problem. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Bardzo ładna rolada ze słoninki i farszu :tongue: zapodaj Dziadku fotke po sparzeniu jej,po uwedzeniu i tak jak w przekroju się prezentuje ciekaw jestem jak łaciatka się prezentujepozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgodnie z życzeniem, pozostałe fotki z tym że słoninka przecięta jeszcze ciepła I materiał na drugi asortyment Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-48101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam.No piękna sprawa :tongue: .Chociaż z drugiej strony, przy obecnych grubościach słoniny produkt można nazwać słoniną faszerowaną :question: :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-48104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam .Chociaż z drugiej strony, przy obecnych grubościach słoniny produkt można nazwać słoniną faszerowaną :question: :rolleyes: Gonzo . No to pochwal się jaką ma słoninkę ta Twoja półtusza . Jak kupowałeś w ubojni to mogłeś sobie wybrać i tłuściejszą półtuszę :!: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-48116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Dziadku,czy możesz nam jeszcze zdradzić jak długo i w jakiej temperaturze parzysz to cudo,no i jak długo jeszcze wędzisz? Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-48130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Lutego 2009 To i ja pokusiłem się o tę słoninkę. Wyrób wędzony, później parzony. W środku dziurka po bagnecie od termometru. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 23 Lutego 2009 No, no. Musze Ci chyba już dopisać coś koło Nicka. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 23 Lutego 2009 Wow! BonAir, ale Ty jesteś fachowiec! Bardzo mi się podoba :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Lutego 2009 BonAir, Brawo za gwiazdę! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam No, no. Musze Ci chyba już dopisać coś koło Nicka. :wink: BonAir . Serdeczne gratulacje :!: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 23 Lutego 2009 Piękna ta faszerowana słonina. moja to była robiona ekspresowo bo nie było czasu z nią się bawić. Żeby była zwarta struktura mięsa mielonego bardzo trzeba mocno zwinąć ją w gazie. Zasada jest jedna na środku kładziemy więcej mięsa mielonego bardzo starannie je uklepujemy by nie było pęcherzyków powietrza bo później są otwory nie przyjemne dla oka. W czasie zwijania naciągamy gazę -w rzeczywistości to wygląda tak - koniec gazy przyciskamy brzuchem do krawędzi stołu (dodrze jest jak ten brzuszek jest trochę większy to i siła nacisku jest większa) odciągamy produkt od siebie naciągając w ten sposób gazę i ściśle owijamy. Można włozyć jakąś wkładkę mięsa chudego Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Lutego 2009 (dodrze jest jak ten brzuszek jest trochę większy to i siła nacisku jest większa) odciągamy produkt od siebie naciągając w ten sposób gazę i ściśle owijamy. Można włozyć jakąś wkładkę mięsa chudego Pozdrawiam Pomiędzy słoninę a brzuszek :grin: ? Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-58028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.