Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy tucznik obrodzi w słoninkę można zrobić cóż takiego.

Farsz taki jaki lubimy . Pozdrawiam

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/
Udostępnij na innych stronach

Parzy się a później wędzi. Tak to jest przyrząd do łuskania żeberek z boczku . Ale można to zrobić również nożem. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47913
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Skóra ze słoniny jest zdjęta . Jakoś na zdjęciu nie mogę tego wypatrzeć .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47915
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Skóra ze słoniny jest zdjęta . Jakoś na zdjęciu nie mogę tego wypatrzeć .

 

Pozdrawiam

Andrzeju wydaje mi się, że skóra jest zdjęta. Na pierwszym zdjęciu widać skórę leżącą obok.

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47917
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju wydaje mi się, że skóra jest zdjęta. Na pierwszym zdjęciu widać skórę leżącą obok.

Ja widzę, zupełnie coś innego. Nie zdjęta.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47919
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Andrzeju wydaje mi się, że skóra jest zdjęta.

 

Na drugim widać jakby była i jest wykorzystana na zakładkę .

 

Dzisiaj coś kiepsko widzę a może i myślę .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47920
Udostępnij na innych stronach

Szkoda, że pieczątki z GS-u nie ma, bo by wszystko było jasne :lol:

Mi też się wydaje, że jest i nie ma, jak z tym "ciemnym" na przejściu dla pieszych :grin:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47922
Udostępnij na innych stronach

Piękny wyrób. Kto mi doradzi jak mam zrobić taką roladę ze słoniny kupionej w sklepie. Cienka na 1-2 cm i pocięta na kawałki kilnkunasto centymetrowe. JK
Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47962
Udostępnij na innych stronach

Piękny wyrób. Kto mi doradzi jak mam zrobić taką roladę ze słoniny kupionej w sklepie. Cienka na 1-2 cm i pocięta na kawałki kilnkunasto centymetrowe. JK

Poprosić w sklepie, aby na drugi dzień przywieźli Ci dużą, grubą słoninę. Nie sądzę aby był z tym problem.
Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47969
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładna rolada ze słoninki i farszu :tongue: zapodaj Dziadku fotke po sparzeniu jej,po uwedzeniu i tak jak w przekroju się prezentuje ciekaw jestem jak łaciatka się prezentuje

pozdrawiam słonecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-47980
Udostępnij na innych stronach

Zgodnie z życzeniem, pozostałe fotki z tym że słoninka przecięta jeszcze ciepła

I materiał na drugi asortyment

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-48101
Udostępnij na innych stronach

Witam.

No piękna sprawa :tongue: .Chociaż z drugiej strony, przy obecnych grubościach słoniny produkt można nazwać słoniną faszerowaną :question: :rolleyes:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-48104
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

.Chociaż z drugiej strony, przy obecnych grubościach słoniny produkt można nazwać słoniną faszerowaną :question: :rolleyes:

 

Gonzo . No to pochwal się jaką ma słoninkę ta Twoja półtusza . Jak kupowałeś w ubojni to mogłeś sobie wybrać i tłuściejszą półtuszę :!:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-48116
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

To i ja pokusiłem się o tę słoninkę.

Wyrób wędzony, później parzony.

W środku dziurka po bagnecie od termometru.

 

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57937
Udostępnij na innych stronach

No, no. Musze Ci chyba już dopisać coś koło Nicka. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57940
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

 

No, no. Musze Ci chyba już dopisać coś koło Nicka. :wink:

 

BonAir . Serdeczne gratulacje :!:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57982
Udostępnij na innych stronach

Piękna ta faszerowana słonina. moja to była robiona ekspresowo bo nie było czasu z nią się bawić. Żeby była zwarta struktura mięsa mielonego bardzo trzeba mocno zwinąć ją w gazie. Zasada jest jedna na środku kładziemy więcej mięsa mielonego bardzo starannie je uklepujemy by nie było pęcherzyków powietrza bo później są otwory nie przyjemne dla oka. W czasie zwijania naciągamy gazę -w rzeczywistości to wygląda tak - koniec gazy przyciskamy brzuchem do krawędzi stołu (dodrze jest jak ten brzuszek jest trochę większy to i siła nacisku jest większa) odciągamy produkt od siebie naciągając w ten sposób gazę i ściśle owijamy. Można włozyć jakąś wkładkę mięsa chudego Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-57992
Udostępnij na innych stronach

(dodrze jest jak ten brzuszek jest trochę większy to i siła nacisku jest większa) odciągamy produkt od siebie naciągając w ten sposób gazę i ściśle owijamy. Można włozyć jakąś wkładkę mięsa chudego Pozdrawiam

Pomiędzy słoninę a brzuszek :grin: ?

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/#findComment-58028
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.