Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, mamuśka napisał(a):

Waldku, Grzesiu tak ładnie prosimy

Na forum jest 70 tys uczestników , i pewnie kilkaset tysięcy przepisów. 😉😁. Przepisy pojawiają się na FB czasami. Mamy tu na Forum masarzy zawodowych mogliby coś podać. 

Firmy masarskie z rekomendacją WB - może podadzą po jakieś kilka przepisów. Ja to taki mały hobbysta

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-985793
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, Muski napisał(a):

Na forum jest 70 tys uczestników , i pewnie kilkaset tysięcy przepisów.

Czuj się wybrańcem ;):D(bez obrazy to tylko niewinny żart)

2 minuty temu, Muski napisał(a):

Przepisy pojawiają się na FB czasami

Niestety nie posiadam...zbyt dużo złego pisania etc. odstręcza mnie to skutecznie, nie mam na myśli strony WB żeby kto się nie oburzał czasami...

3 minuty temu, Muski napisał(a):

Mamy tu na Forum masarzy zawodowych mogliby coś podać. 

A pewnie że mogliby ale pilnują pewnie tajnych receptur, może brak czasu, zmęczenie...coby nie było nie podali...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-985795
Udostępnij na innych stronach

10 godzin temu, szrekPL napisał(a):

już zafoliowana

I odpuść na rok, półtora  , nie ma co przesadzać. Po dłuższej przerwie jest dopiero doceniane. 

  • Upvote 1

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-986579
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, Muski napisał(a):

I odpuść na rok, półtora  , nie ma co przesadzać. Po dłuższej przerwie jest dopiero doceniane. 

No ja mogę bez problemów większych odpuścić ale...no i tu będzie problem bo młodzież raczej niechętnie się powstrzyma ale nie mówię nie, na pewno jakaś część zostanie zabrana ale zostawię  min połowę . Napiszę ,,EXPERYMENT  nie dotykać " i data , może zadziała. ;):D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-986582
Udostępnij na innych stronach

W dniu 28.01.2025 o 08:46, szrekPL napisał(a):

a'la rolada lazdijajska podpatrzona u kolegi Radka 😊

Jakbym swoją widział :thumbsup:

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-987482
Udostępnij na innych stronach

Brawo :clap: .... no i masz szczęście że psy luzem nie biegają bo po kiełbie pozostałoby tylko wspomnienie 😉😁

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-989408
Udostępnij na innych stronach

4 minuty temu, MariuszB napisał(a):

no i masz szczęście że psy luzem nie biegają

No właśnie biegają (zostały mi już niestety tylko 2😭) ale za kotami bo coś się ostatnio rozpanoszyły na działce...chyba się zorientowały że w tym kącie jest darmowa micha dla stworzeń wszelakich...🤣😂

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-989410
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
1 godzinę temu, BazylWidzew napisał(a):

a w tym mniejszym jakieś pomidory czy papryka

I pomidor i chilli, większy bez dodatków zostaje dla mnie ten mniejszy pójdzie w zamian za mleko a uwędzę serki typu włoskiego zasolone na sucho wg pomysłu Muskiego ☺️

Edytowane przez szrekPL
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-992501
Udostępnij na innych stronach

No to pora się pochwalić...przepis podejrzany w kąciku mojego ziomala Todka a przepis Golonka konserwowa wg Marka z Bielska. Ło panie...smak konsystencja i zapach taki że trudno się powstrzymać, wchodzi obowiązkowo na listę standardów, dziękuję Markowi za przepis i Todkowi za podpowiedź:frantics::clap:

1000011433.jpg

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-994456
Udostępnij na innych stronach

Wytrzymałeś 4 dni 😉 ... wykonanie super, a jak tak smakuje jak wygląda to :clap: .... dużo galaretki... mniam 😁 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-994459
Udostępnij na innych stronach

Teraz, MariuszB napisał(a):

Wytrzymałeś 4 dni 😉...

Dziękuję bardzo☺️    ja byłem w pracy, to nie ja ,,otwarłem" tak szybko, no ale to właściwie dla Niej robione a uśmiech i zadowolenie najważniejsze.:D Goloneczka naprawdę bardzo dobra, mięciutka, soczysta. Aha, ja nie dodałem Haminy bo jej nie posiadam ale chyba posiadał nie będę a reszta tak jak Todek opisał...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/33/#findComment-994462
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.