Pabloss Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dziękuję bardzo za miłe słowa,które cieszą ze względu na debiut w tym temacie ,co oczywiscie motywuje do dalszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-325438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halogen Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 23 Lutego 2014 Wspaniałe, debiut niezwykle udany. Cytuj Tani Hostel Wrocław Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-336060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tornado Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 28 Listopada 2014 A, ja mam pytanie dot. boczku wiep.. Otóż pekluję; schabik, karczek, boczek. Osuszanie, wędzenie w temp. ok. 45/50 stopni przez 4 godziny. Efekt taki, że schabik to "łososiowe", karczek ciut twardy, ale smaczny, boczek smaczny-twardy. Nic nie parzę, gdyż wolę smakowo bez tego zabiegu. Pytanie co zrobić, by boczek był miękki, ale tzw surowy? Dzięki za odpowiedzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-386703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 28 Listopada 2014 boczek smaczny-twardy. Nic nie parzę, Jeżeli nie będziesz parzył ( a do osiągnięcia miękkości i konsystencji ''masełka'' , potrzeba parzenia niekiedy około 2 godzin na 1 kg ) , to możesz ewentualnie podpiec w wędzarni... Zawsze surowy boczek będzie twardawy i ''gumowy''... Innej opcji nie widzę Pozdrawiam Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-386704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 29 Listopada 2014 Boczek na koniec podpiec w wędzarni z 20 minut i już się robi miękki.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-386718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 29 Listopada 2014 Albo spróbuj zrobić wędliny dojrzewające... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-386745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1959 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 12 Września 2015 WitamJestem tutaj nowy rozpoczynam przygode z wędzeniem, mam taką wędzarnie jak zrobić z tego dobrą wędzarnie i jak zrobić palenisko do tegoz góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-444339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) Kupić inną wędzarkę ...? To konkurs chyba ... co wygrałem ?Wiesz nie obraź się ale zadałeś pytanie typu "Kupiłem malucha jak z tego zrobić Volvo' ... Kup "Volvo" a malucha sprzedaj PsPrzepraszam zapomniałem tu jest jeden specjalista od tych wynalazków ... może się odezwie Tapniete z GT-I9500 Edytowane 12 Września 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-444349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 13 Września 2015 Moze dobra wedzarnia to nigdy nie bedzie ,ale jak sie chce i pilnuje to mozna uwedzic calkiem przyzwoicie, ja mam podobna tylko z jednymi drzwiami ,trzeba mocno pilnowac ,ja uzywam brykietow i zrabek, na osobnym grylu rozpalam brykiet ,gotowy przenosze do wedzarki a na niego sypie zrabki ,i trzeba pilnowac tak jak 3-latka caly czas na oku ,nie mam mozliwosci na inna wedzarke mieszkam w w bloku nie mam dzialki do tego balkon odpada ,ale daja rade ,sa checi to mozna nawet i w kartonie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-444363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario 83 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Czarny dym z wedzarni co robic palenisko jest murowane ,przewód kominowy wmurowana rura 150 2m komora wedzarnicza drewniana ???????????? pomocy czy wedliny wedzone na takim dymie można jesc ?. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-461301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) czarny dym z wedzarni co robic 1. przestać opalać wędzarnie gumowcami 2. przestać panikować . 3 jeżeli teraz leci Ci czarny dym to przerwać wędzenie wyciągnąć mięso (przynajmniej ja tak bym zrobił) i przystąpić do realizacji poniższego Chyba, że jest po wędzeniu A poważnie w żołnierskich słowach 1. wygrzać wędzarnie i osuszyć!!! (ma być ciepła i sucha) za pomocą drewna do tego nadającego się (suche liściaste jak masz tylko brzozę to okorować lub owocowe )2. przystąpić do wędzenia (ociekanie , osuszanie -jak w wędzarni to z dużym dostępem powietrza , wyrównać temp mięsa do temp wędzarni, puścić dym , uzyskać ładne wędzonki ) 3 .po zakończeniu wędzenia przeanalizować błędy i w przyszłości wyeliminować czy wedliny wedzone na takim dymie morzna jesc póki co chyba wędzisz to poczekajmy na efekty . Powodzenia Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-461307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 8 Grudnia 2015 czarny dym z wedzarni co robic palenisko jest murowane ,przewud kominowy wmurowana rura 150 2m komora wedzarnicza drewniana ???????????? pomocy czy wedliny wedzone na takim dymie morzna jesc ?. Ja pierdziu... ja wiele jestem w stanie zrozumieć ale błagam, zakup może jakiś słownik bo moje dziesięcioletnie dziecko takich byków nie sadzi... I to w jednym poście.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-461309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Tusiaczku bądź wyrozumiały wędzonki w potrzebie , Ja sam nie wiem ile bym zrobił błędów w takich okolicznościach . Ale fakt o język trzeba dbać, przynajmniej się starać i to w każdych okolicznościach. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-461310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na wniosek użytkowniczek forum, założyłem nowy temat pn.: "Wykorzystanie ziół, jako dodatku do wędlin".Adres tematu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13749-wykorzystanie-zi%C3%B3%C5%82-jako-dodatku-do-w%C4%99dlin/ Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/209-praktyczne-porady-dziadka-dla-niewtajemniczonych/page/10/#findComment-531888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.