Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy do krakowskiej na 10 kg jako I wp. w udziale 50% będzie się nadawało mięso od schabu, reszta to udział łopatki 30% i od karczku 20 %? Wcześniej jak robiłem dawałem od szynki i łopatki. Pytam, bo nie wiem, czy za delikatne nie będzie :question:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-229245
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

będzie się nadawało mięso od schabu,

czy za delikatne nie będzie

bedzie ok.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-229248
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Witam, ile czasu Wam zajmuje uzyskanie temp. 72*C w batonie fi 65? Mi ostatnio zajęło to ok 3,5 godz. przy temp. w wędzarni 90*C :sad: , dodam że kiełbas wyszła soczysta i bez oznak wysuszenia.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-230593
Udostępnij na innych stronach

Parzenie idzie szybciej. :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-230646
Udostępnij na innych stronach

Parzenie idzie szybciej. :grin:

To na pewno :grin: , wymiana cieplna w wodzie przebiega 20 razy szybciej niż w powietrzu. Czyli rozumiem, że to normalny czas :lol: .
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-230652
Udostępnij na innych stronach

Witam,3.5h to dobry czas ja czasami wędzę 8 do 10h jeżeli che mieć kiełbasę podsuszona,lecz wędzę w temp 60 stopni a do 90stopni podnoszę temp pod koniec wędzenia.pozdrawiam :thumbsup:
Piter
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-230661
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
Jeszcze robią dobre kiełbasy . Pamiątka z Sopotu. 99% mięsa
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-251117
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.