smola Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam, czy do krakowskiej na 10 kg jako I wp. w udziale 50% będzie się nadawało mięso od schabu, reszta to udział łopatki 30% i od karczku 20 %? Wcześniej jak robiłem dawałem od szynki i łopatki. Pytam, bo nie wiem, czy za delikatne nie będzie :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-229245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 23 Lipca 2012 będzie się nadawało mięso od schabu,czy za delikatne nie będziebedzie ok. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-229248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam, ile czasu Wam zajmuje uzyskanie temp. 72*C w batonie fi 65? Mi ostatnio zajęło to ok 3,5 godz. przy temp. w wędzarni 90*C :sad: , dodam że kiełbas wyszła soczysta i bez oznak wysuszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-230593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Parzenie idzie szybciej. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-230646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Parzenie idzie szybciej. :grin:To na pewno :grin: , wymiana cieplna w wodzie przebiega 20 razy szybciej niż w powietrzu. Czyli rozumiem, że to normalny czas :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-230652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter24 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Witam,3.5h to dobry czas ja czasami wędzę 8 do 10h jeżeli che mieć kiełbasę podsuszona,lecz wędzę w temp 60 stopni a do 90stopni podnoszę temp pod koniec wędzenia.pozdrawiam :thumbsup: Cytuj Piter Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-230661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 lecz wędzę w temp 60 stopni a do 90stopni podnoszę temp pod koniec wędzenia.pozdrawiam :thumbsup: Wiadoma sprawa ma się rozumieć :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-230664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 20 Listopada 2012 Jeszcze robią dobre kiełbasy . Pamiątka z Sopotu. 99% mięsa Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/215-krakowska-suszona/page/6/#findComment-251117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.