Muski Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Listopada 2024 2 minuty temu, mamuśka napisał(a): dziękuję Dziadkowi, Bagno i całej ekipie za wspaniałą Akademię Dziadka Może Maxell na gwiazdkę da jakiś prezent w postaci AD2 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) 8 minut temu, mamuśka napisał(a): Z przyjemnością popatrzyłam jak Andrzej tłumaczy. Ja kiedyś też tylko ciągle jest ten sam problem. Nie odróżniają stężenia peklosolanki wyrażonego w procentach od ilości wagowej użytej peklosoli do jej sporządzenia wyrażonej w gramach. Mam nadzieję, że wyżej jasno wyjaśniłem czym różnie się jedno od drugiego Edytowane 25 Listopada 2024 przez arkadiusz 1 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 25 Listopada 2024 8 minut temu, arkadiusz napisał(a): Mam nadzieję, że wyżej jasno wyjaśniłem czym różnie się jedno od drugiego Wyjaśniasz to już kilkadziesiąty raz , nareszcie i ja zrozumiałem 😁 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) 53 minuty temu, arkadiusz napisał(a): Ma mało peklosoli wagowo w tej peklosolance którą zalał mięso.Prosty rachunek . Arek masz rację całościowo. Natomiast nie wiemy ile jest mięsa w każdym pojemniku oraz jaki jest dodatek peklosolanki. Może okazać się, że w jednym pojemniku brakuje a w drugim jest za dużo peklosolanki. Nic straconego jak wziąć i przeważyć mięso i zmierzyć objętość pekli, w razie potrzeby uzupełnić bądź odlać "nie zapominając o wykonanym nastrzyku" ,tu szacunkowo teraz. Edytowane 25 Listopada 2024 przez Grzewlod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Listopada 2024 Godzinę temu, arkadiusz napisał(a): Trzeba odróżniać stężenie od wagowej ilości peklosoli w solance., którą należy zalać mięso przeliczaąć 0,4 l /kg. Bardzo dobre, przejrzyste wyjaśnienie Arku Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.