Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, mamuśka napisał(a):

dziękuję Dziadkowi, Bagno i całej ekipie za wspaniałą Akademię Dziadka

Może Maxell na gwiazdkę da jakiś prezent w postaci AD2 :thumbsup:

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970965
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, mamuśka napisał(a):

Z przyjemnością popatrzyłam jak Andrzej tłumaczy. 

Ja kiedyś też tylko ciągle jest ten sam problem. Nie odróżniają stężenia peklosolanki wyrażonego w procentach od ilości wagowej użytej peklosoli do jej sporządzenia wyrażonej w gramach. Mam nadzieję, że wyżej jasno wyjaśniłem czym różnie się jedno od drugiego

Edytowane przez arkadiusz
  • Like 1

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970966
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, arkadiusz napisał(a):

Mam nadzieję, że wyżej jasno wyjaśniłem czym różnie się jedno od drugiego

Wyjaśniasz to już kilkadziesiąty raz:thumbsup: , nareszcie i ja zrozumiałem 😁

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970969
Udostępnij na innych stronach

53 minuty temu, arkadiusz napisał(a):

Ma mało peklosoli wagowo w tej peklosolance którą zalał mięso.Prosty rachunek .

Arek masz rację całościowo. Natomiast nie wiemy ile jest mięsa w każdym pojemniku oraz jaki jest dodatek peklosolanki. Może okazać się, że w jednym pojemniku brakuje a w drugim jest za dużo peklosolanki. Nic straconego jak wziąć i przeważyć mięso i zmierzyć objętość pekli, w razie potrzeby uzupełnić bądź odlać "nie zapominając o wykonanym nastrzyku" ,tu szacunkowo teraz.

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970973
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, arkadiusz napisał(a):

Trzeba odróżniać stężenie od wagowej ilości peklosoli w solance., którą należy zalać mięso przeliczaąć 0,4 l /kg.

Bardzo dobre, przejrzyste wyjaśnienie Arku :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22379-zosta%C5%82a-solanka/page/2/#findComment-970980
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.