Skocz do zawartości

Plany


Rekomendowane odpowiedzi

Czytając o wyczynach innych, sam nabrałem ochoty by coś popełnić. Ruszam więc dziś w rodzinne strony. Planuje popełnić kaszaneczkę oraz pasztetową, a może coś jeszcze... :grin: :grin: :grin: :wink:

no ten Twój "utwór" poetycki jest zajefajny :devil: :devil: :devil:

Paweł 603957797

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Mam za soba cały dzień pracy. Oto rezulataty - jak obiecałem kaszaneczka:

 

farsz gotowy :smile:

 

kiszeczki juz nadziane :grin:

 

oto one po parzeniu :lol:

 

a to pasztetowa juz po parzeniu i schłodzeniu :grin:

 

 

Wszystko według receptur SDM.

Dzień ciężki, ale efekt i smak rekompensuje zmęczenie :wink:

Teraz czas poczytać :lol:

Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!!

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam za soba cały dzień pracy. Oto rezulataty - jak obiecałem kaszaneczka:

Wszystko według receptur SDM.

:lol:

Nikt nie obiecywał, że będzie lekko ;-)

Ale dałeś radę i to jest najwaźniejsze :-)

A receptury są z takiej strony internetowej, www.wedlinydomowe.pl :grin:

 

PS. Jak wg SDM, to dodałeś kminku? ;-)

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Masz co jeść

Jak się ma znajomych, chętnych na to co zrobisz jest tylu :devil: ale im na zdrowie tak jak nam :lol:

Pamiętaj: Głodnych nakarmić ;-)

 

Nie ma co żałować, wróci Ci się w wdzięczności. To taka forma egoizmu, cieszyć się z zadowolenia innych. :-) I dla tego już warto robić i tracić czas i energię.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
W czwartek jadę po trzy półtusze. Jedna dla mnie, druga dla ojca i kolejna dla wuja (wiadomo... wuj to wuj). W sobotę mam zamiar zrobić kiełbaskę (jeszcze nie wiem, jaką), kaszankę i salcesonik. W ubojni mam obiecane dwa pęcherze do baleronu i żołądki, krew, wątrobę, ozory. W Wielki Piątek będę wędził schab, boczki, szynki. Dobrze, że wtedy jest post, bo nie będzie mnie kusiło żeby od razu spróbować. Wszystko będzie miało szansę dobrze wystygnąć. Trzymajcie za mnie kciuki żebym znowu się nie pociął :wink:
Pozdrawiam... Piotrek.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W ubojni mam obiecane dwa pęcherze do baleronu

Radziu, gdyby były świeże to, przepłukujemy wodą, pompujemy powietrze by nie pękły, suszymy i po dwóch dniach lub dłużej, możemy użyć. Pamiętaj o przekręceniu na druga stronę przed nałożeniem.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

radzio, rzeczywiście, polecam do wykonania:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=363&highlight=tatrza%F1ska

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3060

Gdzieś tak jakoś przemawiają do mnie te przepisy :grin: A głogowska też jest warta przemyślenia :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.