Zico Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 12 Marca 2009 Czytając o wyczynach innych, sam nabrałem ochoty by coś popełnić. Ruszam więc dziś w rodzinne strony. Planuje popełnić kaszaneczkę oraz pasztetową, a może coś jeszcze... :grin: :grin: :grin: :wink: no ten Twój "utwór" poetycki jest zajefajny :devil: :devil: :devil: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 13 Marca 2009 Mam za soba cały dzień pracy. Oto rezulataty - jak obiecałem kaszaneczka: farsz gotowy :smile: kiszeczki juz nadziane :grin: oto one po parzeniu :lol: a to pasztetowa juz po parzeniu i schłodzeniu :grin: Wszystko według receptur SDM. Dzień ciężki, ale efekt i smak rekompensuje zmęczenie :wink: Teraz czas poczytać :lol: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 13 Marca 2009 Witam Mam za soba cały dzień pracy. Teraz czas poczytać :lol: Teraz do Wielkanocy możesz czytać :smile: Masz co jeść :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Marca 2009 Daj trochę Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Marca 2009 Mam za soba cały dzień pracy. Oto rezulataty - jak obiecałem kaszaneczka: Wszystko według receptur SDM. :lol: Nikt nie obiecywał, że będzie lekko ;-) Ale dałeś radę i to jest najwaźniejsze :-) A receptury są z takiej strony internetowej, www.wedlinydomowe.pl :grin: PS. Jak wg SDM, to dodałeś kminku? ;-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Marca 2009 Masz co jeść Jak się ma znajomych, chętnych na to co zrobisz jest tylu :devil: ale im na zdrowie tak jak nam :lol: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Marca 2009 Masz co jeść Jak się ma znajomych, chętnych na to co zrobisz jest tylu :devil: ale im na zdrowie tak jak nam :lol: Pamiętaj: Głodnych nakarmić ;-) Nie ma co żałować, wróci Ci się w wdzięczności. To taka forma egoizmu, cieszyć się z zadowolenia innych. :-) I dla tego już warto robić i tracić czas i energię. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Marca 2009 A spragnionych napoić :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Marca 2009 Podlasiak, Widzę, że pasztetowa wzorcowa, nawet wycieków tłuszczu pod osłonka nie widać. Ciekawe, czy jelito po sparzeniu było masowane? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Marca 2009 jelito po sparzeniu było masowane? A miało być :question: :wink: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 23 Marca 2009 W czwartek jadę po trzy półtusze. Jedna dla mnie, druga dla ojca i kolejna dla wuja (wiadomo... wuj to wuj). W sobotę mam zamiar zrobić kiełbaskę (jeszcze nie wiem, jaką), kaszankę i salcesonik. W ubojni mam obiecane dwa pęcherze do baleronu i żołądki, krew, wątrobę, ozory. W Wielki Piątek będę wędził schab, boczki, szynki. Dobrze, że wtedy jest post, bo nie będzie mnie kusiło żeby od razu spróbować. Wszystko będzie miało szansę dobrze wystygnąć. Trzymajcie za mnie kciuki żebym znowu się nie pociął :wink: Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 23 Marca 2009 RADZIO już trzymam za Ciebie i Twoje wyroby kciuki. Ale masz odpust zupełny jak skosztujesz te wyroby. Przecież musisz wypróbować na Sobie, żeby inni przeżyli. Powodzenia. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 24 Marca 2009 W ubojni mam obiecane dwa pęcherze do baleronu Radziu, gdyby były świeże to, przepłukujemy wodą, pompujemy powietrze by nie pękły, suszymy i po dwóch dniach lub dłużej, możemy użyć. Pamiętaj o przekręceniu na druga stronę przed nałożeniem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 24 Marca 2009 Dzięki Andrzeju, będę o tym pamiętał. Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Marca 2009 Trzymajcie za mnie kciuki żebym znowu się nie pociął :wink:Ja już trzymam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 25 Marca 2009 Nie mam pomysłu na kiełbasę. Chciałbym zrobić dwa, może trzy rodzaje. Pomóżcie !!! Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 25 Marca 2009 Aniaandiego ostatnio robiła dobrą kielbaskę Tylko nie pamiętam - skleroza? :mellow: Chyba była tatrzańska i dobra Pedra :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 25 Marca 2009 Nie mam pomysłu na kiełbasę. Chciałbym zrobić dwa, może trzy rodzaje. Pomóżcie !!!A z jakiego mięsa masz zamiar robić kiełbasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 25 Marca 2009 W czwartek jadę po trzy półtusze Co wykroję to będzie :wink: Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 25 Marca 2009 No to musisz, jak Fentel z Tomusiem kiełbasę spontaniczną zrobić :grin: Twoja będzie "spontaniczna Płocka" :grin: :grin: :grin: I to od razu 3 rodzaje.... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 25 Marca 2009 Witam Co wykroję to będzie :wink: radzio . Kiełbasa -Głogowska bardzo łatwa do zrobienia i smakowała . pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 26 Marca 2009 radzio, rzeczywiście, polecam do wykonania: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=363&highlight=tatrza%F1ska https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3060 Gdzieś tak jakoś przemawiają do mnie te przepisy :grin: A głogowska też jest warta przemyślenia :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejmysłowic Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 29 Marca 2009 Mój bardzo skromniutki planik tegorocznego dymienia świątecznego. Pozdrawiam Cytuj Andrzej M-ce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 29 Marca 2009 Tomuś, a gdzie wędzenie indyka :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 29 Marca 2009 Tomuś, a gdzie wędzenie indyka :question: :shock: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.