andrzej k Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam Pora odwiedzić kardiologa i zmienić tryb życia. miro Dużo zdrowia , pomyśl również o dobrym jedzonku . Też miałem problemy , nawet miałem przerost serducha . Teraz jest ok :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-65555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 miro, złego licho nie bierze :grin: :grin: .Wracaj do zdrowia Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-65557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 5 Maja 2009 Przepraszam że tak się to ciągło. Kultury są już w sklepie: http://www.wyroby-domowe.pl/db01-kultury-bakterii-p-316.html Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 5 Maja 2009 miro, czy to są takie... "uniwersalne" kultury ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 5 Maja 2009 Tak Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuberek Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 5 Maja 2009 A to radosna wiadomość . Mam nadzieję , że ze zdrówkiem też lepiej . Jutro jadę do Komorowic . :grin: Pozdrawiam zuberek . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 5 Maja 2009 Są kultury to może wkleję recepturę na salami parzone . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 5 Maja 2009 Poproszę. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 5 Maja 2009 No to czas zacząć nowy etap. Już się nie mogę doczekać. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 5 Maja 2009 Kultury są już w sklepie:Chyba już o tym było, ale zadam pytanie - czy nie zdechną w podróży na północ, jaka jest żywotność po razmrożeniu? :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 5 Maja 2009 po razmrożeniu? :grin:Żadna ! nawet mieszać nie można w plusowej Chyba że ktoś ci dowiezie w stanie zmrożonym ! Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 5 Maja 2009 Mam czas ok 7 dni po spakowaniu na dostarczenie do klienta.Po otrzymaniu należy kultury zamrozić i można je przechowywać ok 6 miesięcy.W stanie zamrożonym przydatność kultur to 18 miesięcy a w temp +5C 6 miesięcy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 5 Maja 2009 Żadna ! Czyli z marzeń o salami kulturalnym d..pa! A może nie - trzeba będzie spróbować szczęścia. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 5 Maja 2009 Pis67 czemu dupa. Raczej dupa będzie jak nie spróbujesz. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 5 Maja 2009 Przechowywanie: W zamkniętych opakowaniach jednostkowych szczepionka powinna być przechowywana w temperaturze poniżej - 17° C. W ww. warunkach termin przydatności do użycia wynosi 18 miesięcy. W temperaturze + 5 °C termin przydatności do użycia wynosi 6 tygodni. Podaję za: Bactoferm C-P-77S. Informacja o produkcie. Szczepionki mięsne. Miro mnie wyprzedził. Zresztą powyższy tekst to od niego :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 5 Maja 2009 Pedro pilnuj listonosza. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Maja 2009 Dzięki. Jutro jadę po mięso :grin: . Tu jest o kulturach dostępnych u Mira: www.pigment.biz.pl/502614.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 5 Maja 2009 Mam czas ok 7 dni po spakowaniu na dostarczenie do klienta.Ja tu czegoś nie rozumię ! Pisałeś że w chłodni będziesz rozważał na mniejsze porcje a teraz że masz 7 dni ???????????????????? [ Dodano: Wto Maj 05, 2009 10:18 pm ] sorki ale ktoś coś namieszał wcześniej przy technologii i wysyłce (stan zmrożenia) czekam na wyjaśnienia ja tam sobie dojadę do MIRO jak będzie potrzeba ale chodzi o wysyłki takich kultur pozdrawiam Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 5 Maja 2009 Witam Pedro pilnuj listonosza. A ja może odbiorę osobiście jak będę w Ustroniu na koniec maja :smile: Miro , będzie taka możliwość :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 5 Maja 2009 jarkof z tą chłodnią to był żart :grin: Andrzej k będzie mi bardzo miło jak mnie odwiedzisz.Zapraszam. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 5 Maja 2009 no teraz już mnie rozwaliłeś Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 5 Maja 2009 Są kultury to może wkleję recepturę na salami parzone . Pozdrawiam jak nie było tak ma jak zawsze obiecanki cacanki :sad: :sad: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 6 Maja 2009 jak zawszeJak zawsze???? Napisałeś to oczywiscie żartem :???: Wklejenie receptury to nie karabin maszynowy :grin: Niemniej prosimy pięknie Dziadka o tę recepturę. Trzeba będzie przemyśleć sposób zapewnienia warunków temperaturowych oraz wilgotności. Chociaż latem zwykle wilgotność względna jest bardzo wysoka. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 6 Maja 2009 Jak zawsze???? Napisałeś to oczywiscie żartemPewnie że tak :blush: :smile: Chciałem DZIADKA zmobilizować bo baaardzo chcę zrobić salami które uwielbiam. :lol: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 6 Maja 2009 Jak zawsze???? Napisałeś to oczywiscie żartemPewnie że tak :blush: :smile: Chciałem DZIADKA zmobilizować bo baaardzo chcę zrobić salami które uwielbiam. :lol:To poczekaj cierpliwie, tyle ile dojrzewa ulubione przez Ciebie salami :grin: Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.