Skocz do zawartości

Kultury starterowe w domowej produkcji kiełbas


Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Pora odwiedzić kardiologa i zmienić tryb życia.

miro Dużo zdrowia , pomyśl również o dobrym jedzonku . Też miałem problemy , nawet miałem przerost serducha . Teraz jest ok :smile:

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-65555
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

  • 3 tygodnie później...

Przepraszam że tak się to ciągło.

 

Kultury są już w sklepie:

 

http://www.wyroby-domowe.pl/db01-kultury-bakterii-p-316.html

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67009
Udostępnij na innych stronach

miro, czy to są takie... "uniwersalne" kultury ?

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67029
Udostępnij na innych stronach

Są kultury to może wkleję recepturę na salami parzone . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67066
Udostępnij na innych stronach

Kultury są już w sklepie:

Chyba już o tym było, ale zadam pytanie - czy nie zdechną w podróży na północ, jaka jest żywotność po razmrożeniu? :grin:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67135
Udostępnij na innych stronach

po razmrożeniu? :grin:

Żadna !

nawet mieszać nie można w plusowej

Chyba że ktoś ci dowiezie w stanie zmrożonym !

zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.

pozdrawiam

jarek.f

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67138
Udostępnij na innych stronach

Mam czas ok 7 dni po spakowaniu na dostarczenie do klienta.

Po otrzymaniu należy kultury zamrozić i można je przechowywać ok 6 miesięcy.

W stanie zamrożonym przydatność kultur to 18 miesięcy a w temp +5C 6 miesięcy.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67142
Udostępnij na innych stronach

Żadna !

Czyli z marzeń o salami kulturalnym d..pa! :cry:

 

 

A może nie - trzeba będzie spróbować szczęścia. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67143
Udostępnij na innych stronach

Pis67 czemu dupa.

 

Raczej dupa będzie jak nie spróbujesz.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67147
Udostępnij na innych stronach

Przechowywanie: W zamkniętych opakowaniach jednostkowych szczepionka powinna być przechowywana w temperaturze poniżej - 17° C. W ww. warunkach termin

przydatności do użycia wynosi 18 miesięcy. W temperaturze + 5 °C termin

przydatności do użycia wynosi 6 tygodni.

 

Podaję za: Bactoferm C-P-77S. Informacja o produkcie. Szczepionki mięsne.

 

Miro mnie wyprzedził. Zresztą powyższy tekst to od niego :grin: :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67149
Udostępnij na innych stronach

Pedro pilnuj listonosza. :)

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67156
Udostępnij na innych stronach

Mam czas ok 7 dni po spakowaniu na dostarczenie do klienta.

Ja tu czegoś nie rozumię !

Pisałeś że w chłodni będziesz rozważał na mniejsze porcje

a teraz że masz 7 dni ????????????????????

 

[ Dodano: Wto Maj 05, 2009 10:18 pm ]

sorki

ale ktoś coś namieszał wcześniej

przy technologii i wysyłce (stan zmrożenia)

czekam na wyjaśnienia

ja tam sobie dojadę do MIRO jak będzie potrzeba

ale chodzi o wysyłki takich kultur

pozdrawiam

zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.

pozdrawiam

jarek.f

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67159
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Pedro pilnuj listonosza. :)

 

A ja może odbiorę osobiście jak będę w Ustroniu na koniec maja :smile:

 

Miro , będzie taka możliwość :question:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67163
Udostępnij na innych stronach

jarkof z tą chłodnią to był żart :grin:

 

Andrzej k będzie mi bardzo miło jak mnie odwiedzisz.Zapraszam.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67166
Udostępnij na innych stronach

Są kultury to może wkleję recepturę na salami parzone . Pozdrawiam

jak nie było tak ma :cry:

jak zawsze obiecanki cacanki :cry:

:cry::cry: :sad: :sad:

Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67194
Udostępnij na innych stronach

jak zawsze

Jak zawsze???? Napisałeś to oczywiscie żartem :???:

Wklejenie receptury to nie karabin maszynowy :grin:

Niemniej prosimy pięknie Dziadka o tę recepturę.

Trzeba będzie przemyśleć sposób zapewnienia warunków temperaturowych oraz wilgotności. Chociaż latem zwykle wilgotność względna jest bardzo wysoka.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67221
Udostępnij na innych stronach

Jak zawsze???? Napisałeś to oczywiscie żartem

Pewnie że tak :blush: :smile:

Chciałem DZIADKA zmobilizować bo baaardzo chcę zrobić salami które uwielbiam. :lol:

Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67222
Udostępnij na innych stronach

Jak zawsze???? Napisałeś to oczywiscie żartem

Pewnie że tak :blush: :smile:

Chciałem DZIADKA zmobilizować bo baaardzo chcę zrobić salami które uwielbiam. :lol:

To poczekaj cierpliwie, tyle ile dojrzewa ulubione przez Ciebie salami :grin:
Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/3/#findComment-67238
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.