karolszymczak Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Powodzenia i smacznego grilla! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Dzieki i wzajemnie Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Surowa jest ....pysznaaaa! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) W grillowaniu w aspekcie surowa/parzona widzę dwie kwestie: 1) Zdrowotna - w warunkach nieoptymalnych surowa gorzej się przechowuje, ale jeżeli robisz z głową to nie widzę problemu. 2) Technologiczna - na grillowaniu mało się znam, ale mam obserwacje z pieczenia w piekarniku: surową piekę normalnie w 180C, zaś parzona wymaga większej uwagi by nie spalić - niższa temperatura, a przez to dłużej. Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez mikami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zawsze grilluję surową w piekarniku (już nie mam działki). U mnie taka lepiej "schodzi" niż parzona z wody. Na łonie natury mając dużo czasu i mało biesiadników grillował bym surową, natomiast przy większej liczbie uczestników proponował bym grillować uprzednio sparzoną do wymaganych 69-70 stopni. Zyskasz wtedy większą tolerancję temperatury końcowej, bo czy będzie to 60 czy 75+ stopni to będzie dobra, a w razie potrzeby zawsze można dopiec. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Frapio, a smak? Dla mnie surowa grilowana a parzona i ogrilowana, tak bym to powiedziala to dwa rozne smaki. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) a smak?Parzonej nie grillowałem, jako że po zrobieniu od razu idzie do sparzenia albo do piekarnika i na stół, a reszta do zamrożenia. Jednak jeśli ma być extra na grilla to wskazane by było zrobić tłuściejszą, bo moi akurat preferują chudsze, ewentualnie od razu jako grillową z przepisów na Forum (ja nie robiłem). Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez frapio Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 1 Maja 2017 Ja zgadzam sie z ANNAM, grilowalem dzisiaj surowe nie parzone i maja inny smak ( lepszy) jak dla mnie i moich gosci niz te , ktore sa parzone , a pozniej grylowane.Maja pikantniejszy (wyrazisty) smak jak te , ktore sa parzone.Kazdemu smakuje kielbasa inaczej, ale to nie tylko moje spostrzezenia, ale rowniez moich gosci. Pozdrawiam i zycze smacznego czy surowa lub parzona jest grylowana. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 1 Maja 2017 Poza tym grillowana surowa, ma więcej tłuszczu w środku, a ten tłuszczyk jest najsmaczniejszy... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 1 Maja 2017 Miro,zgadzam sie z Toba calkowicie. Pozdrawiam Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 1 Maja 2017 Ja to widze odwrotnie.Aromatyczniejsza to tak ale na grillku wychodzi sucha i wiorowata.Wrecz rozpadajaca sie.. ???????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 1 Maja 2017 Jak tak masz, to sam wsad na grilla jest do d... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 1 Maja 2017 Mirus, nie myle sie.. ???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 1 Maja 2017 Gregtom,trzeba opanowac grilowanie. Znam fachowcow ,ktorzy wspaniale awali miesa potrafia tak slicznie ":spierdaczyc" na grilu. Podaja czarne jak wegiel i wydaje im sie ,ze jest dobre zrobione Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 1 Maja 2017 Gregtom,trzeba opanowac grilowanie. Tak samo jak i wędzenie . Witaj ANNAM i pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 1 Maja 2017 Anno, nie jestem fachowcem ale na grillu elektro albo opalanym weglem/brykietami, czyli tradycyjnie, nie wyjdzie ta kielbasa soczyscie.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 1 Maja 2017 Tak samo jak i wędzenie . Sto procent racji. Moj slubny juz sie nauczyl grilowac ( dlugo ja to robilam ) . Nie pali jedzenia i jest smak. Anno, nie jestem fachowcem ale na grillu elektro albo opalanym weglem/brykietami, czyli tradycyjnie, nie wyjdzie ta kielbasa soczyscie..Grzesiu, teraz u nas zimno. Kiedy wrocimy do grila, mam polowe mojego bbq z lawa, to zrobimy i pokaze tobie przekroj. Moja uwaga taka, ze robienie jedzenia to nie wyscigi ( jak niektore programy w tv pokazuja) to jest sztuka i potrzebuje czasu, serca i wyobrazni. Witaj ANNAM i pozdrawiam Andrzej rowniez serdecznie pozdrawiam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 1 Maja 2017 A ja prosze Moderacje aby dla naszej "dysputy", zostal zalozony nowy temat aby Pawlowi nie smiecic..???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-549946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kprzeb Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 3 Maja 2017 Witam Przeczytałem cały temat e nie znalazłem przepisu na kiełbaski z pierwszego postu. Podzieli się ktoś przepisami na tą i podobne kiełbaski na grilla? Dzięki i Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-550092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 3 Maja 2017 Dla mnie jednym z trudniejszych elementów do grillowania to pierś z kurczaka , Oglądaj na którymś z Discovery program Zgrillowani. Wczoraj było kilka odcinków. Tam masz wszystko wyjaśnione. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-550101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 3 Maja 2017 Tam masz wszystko wyjaśnione. wiem jak grillować pierś - ale chwila nieuwagi ..... i sucha a przy grillu ... czas leci szybciej w towarzystwie już łatwiej jak jest faszerowana ale dzięki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-550104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 3 Maja 2017 Witam Przeczytałem cały temat e nie znalazłem przepisu na kiełbaski z pierwszego postu. Podzieli się ktoś przepisami na tą i podobne kiełbaski na grilla? Dzięki i Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu TapatalkaPrzepraszam za pozna odpowiedz ale to co Kolega w pierwszym poscie prezentuje, to tzw. "Grill Schnecken" czyli z niem. Slimaki grillowe.. W tym pojeciu receptura/przepis, nie ma znaczenia a tylko sposob prezentacji.! W niemczech, krolestwie bialych kielbas (Bratwurst), istnieja dziesiatki recept na te kielbaski lecz w Polsce o wiele mniej. Nie znaczy to jednak, ze naszej bialej nie mozna wlasnie tak uformowac i ugrillowac.. ???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-550167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 4 Maja 2017 Dla mnie jednym z trudniejszych elementów do grillowania to pierś z kurczaka ,Oglądaj na którymś z Discovery program Zgrillowani. Wczoraj było kilka odcinków. Tam masz wszystko wyjaśnione. Jaki program masz na myśli? szukam w googlach Zgrilowani Discovery nic nie znajduje. Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-550214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgrillowani(Smoked) Discovery Turbo Xtra Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-550215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 4 Maja 2017 W niemczech, krolestwie bialych kielbas (Bratwurst), istnieja dziesiatki recept na te kielbaski lecz w Polsce o wiele mniej. No to trzeba poszperać trochę, Wy którzy tam mieszkacie i podrzucić parę ciekawych oryginałów. Te, które znalazłem na forum są niestety mało oryginalne i nie do końca zgodne z technologią. To czekam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2490-zaczynamy-grillowanie/page/4/#findComment-550222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.