marcus Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Witam wszystkich zadymiaczy i chcialbym sie zapytac co moge zrobic z kielbasa szynkowa po rozmrozeniu ktora byla juz raz parzona ?Kiedys to normalnie jedlismy po rozmrozeniu ale od czasu czytania forum ile to bakteri w tym siedzi niechce juz ryzykowac.Wiem ze trzeba by poddac kielbase obroce termicznej ale jakiej i w ilu stopniach C Za wszelkie wskazowki dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2834-co-zrobic-z-kielbasa-szynkowa-po-rozmrozeniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Na przyszlośc zamrażaj surową !A teraz to ja bym zjadł ja tak jak jest, ale jak chcesz być na 1000 % pewny to przeprowadz proces parzenioa jeszcze raz, będzie twarda / twardtrza, ale 'bezpieczniejsza" Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2834-co-zrobic-z-kielbasa-szynkowa-po-rozmrozeniu/#findComment-77349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Osobiście już bym nie parzył. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2834-co-zrobic-z-kielbasa-szynkowa-po-rozmrozeniu/#findComment-77357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TINEK Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 WitamJeśli zamroziłeś produkt świeży (a na pewno tak było), przechowywałeś w odpowiedniej temperaturze (max. temp -18*C, najlepiej -21*C) i rozmrażanie nie polegało na tym, że szynkowa leżała cały dzień w kuchni na stole, tylko przełożyłeś ją z zamrażarki do lodówki, to spożywaj śmiało bez żadnej obróbki cieplnej, SMACZNEGO Cytuj pozdrawiamTINEK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2834-co-zrobic-z-kielbasa-szynkowa-po-rozmrozeniu/#findComment-77362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Towar poddany obróbce termicznej po rozmrożeniu należy jeść i nie wpadać w panikę bakteriologiczną . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2834-co-zrobic-z-kielbasa-szynkowa-po-rozmrozeniu/#findComment-77388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 co moge zrobic z kielbasa szynkowa po rozmrozeniu ktora byla juz raz parzona ?Tak, jak napisał Dziadek, kiełbasę należy jeść i nie kombinować. Ponieważ lwia część mojej produkcji wędliniarskiej przeznaczona jest na wydanie dla rodziny, zawsze wszystko parzę zaraz po wędzeniu i następnie zamrażam. Mam wtedy gwarancję, że obróbka termiczna przeprowadzona jest prawidłowo. Nigdy po rozmrożeniu niczego z tymi wędlinami nie robiłam poza jedzeniem :grin: Zajadają również małe dzieci i nigdy nie miały jakichkolwiek sensacji żołądkowych. A są to (za)sterylnie chowane mieszczuchy, stosunkowo mało odporne na zakażenia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2834-co-zrobic-z-kielbasa-szynkowa-po-rozmrozeniu/#findComment-77395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 kiełbasę należy jeść i nie kombinować. tak robię od lat i figurę trzymam " baletniczą " :wink: Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2834-co-zrobic-z-kielbasa-szynkowa-po-rozmrozeniu/#findComment-77398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 ile to bakteri w tym siedzi Bakterie :question: :smile: :grin: :lol: :shock: Lepiej jedz i nie myśl o nich, bo z mikrobiologicznego punktu widzenia - są wszędzie. A bakterii coli chyba do szynkowej nie dodawałeś? :grin: następnie zamrażam A ja mrożę tylko kaszankę i grillową, obie po rozmrożeniu grzeję albo na patelni, albo na ogniu. Pozostałe wyroby robię na bieżąco. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2834-co-zrobic-z-kielbasa-szynkowa-po-rozmrozeniu/#findComment-77399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Troche jestem zdezorietowany ale postanowilem jeszcze raz parzyc poniewaz kielbasa byla robiona tylko z miesa solonego a nie peklowanego zobaczymy co wyjdzie? :rolleyes: a kielbase ta robilem bedac ostatnio w Polsce i musialem ja parzyc bo czekala ja podroz. Ato moje cudo za 14 zloty beczka i 3 godzinki roboty wszystko na szybko kanal daje rady palenisko wedzenie no to mam teraz poza balkonowa , wypadowa oddalona tylko 1050 km :wink: :wink: wedzarnie no i teraz czy tu czy tam zawsze jestem w domu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2834-co-zrobic-z-kielbasa-szynkowa-po-rozmrozeniu/#findComment-77404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.