Zbój Madej Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 4 Listopada 2011 ale i oko bym pocieszył. :tongue:No wiem :grin: , ja też nieraz lubię jak ładnie wygląda, ale nie zawsze jest czas się przyłożyć Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-183179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 28 Listopada 2011 Rozpocząłem przedświąteczne dreptanie, dziś na początek do zalewy 5.3 kg boczku i 1.1 kg karkówki na baleronik. Peklowanie Szczepana 3-dniowe, dziś zalewa tylko na samej p-soli, żadnych przypraw. W Czwartek dymienie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-187824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 28 Listopada 2011 Wczorajsze zbórniakiStarszy bracie, jak ci zazdroszczę tego czasu i dreptania... jesli chodzi o serki, to kupne wedziłeś ? Jednak zaczynam dostrzegać plusy wedzarni "domowych"... ech... nawet nie mam teraz kiedy do Ciebie na ta kawę przyjechac... masakra w robocie... a co do boczku na sucho peklowanego,toja tez kilka razy tak robiłem i po dymieniu wychodził naprawdę smaczny, tylko parzyłem na koniec... Pozdrówka Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-187877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 29 Listopada 2011 jesli chodzi o serki, to kupne wedziłeś ?Kupne, ser tłusty typu włoskiego firmy "Pilos", w Lidlu są te serki na bieżąco po 2.69PLN :grin: a co do boczku na sucho peklowanego,toja tez kilka razy tak robiłem i po dymieniu wychodził naprawdę smaczny, tylko parzyłem na koniec...Ja jak pekluję boczki na sucho to małe kawałki takie po 30-40 dag, szybkie peklowanie jak zachodzi potrzeba trwa u mnie 1.5 dnia, następnie płuczę boczki w rękach pod bieżącą, nie moczę ich, kilka godz. w temp. pokojowej i do Borniaka, parzenie z Akademii Dziadka :grin: nawet nie mam teraz kiedy do Ciebie na ta kawę przyjechac...Spoko, kiedyś nadejdzie ten dzień Dobrze by było cobyś z kierowcą przyjechał, albo zanocujesz... kawa to nie wszystko Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-187889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Pierwsza tura na Święta zrobiona Po wędzeniu. Po parzeniu. :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-188401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Pierwsza tura na Święta zrobionaEch... superowe "zbórniaki' !!! Ja czasu teraz nie mam... tak z tydz. przed świętami coś zadymię... A ten boczuś.... :thumbsup: Pozdrawiam starszego serdecznie !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-188409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Pierwsza tura na Święta zrobiona Zbójaszku Wędzonki jak malowane . :smile: Teraz wiadomo dlaczego rodzinka tak bardzo Ciebie kocha :lol: . Teraz to już Mistrz Madej :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-188422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 2 Grudnia 2011 A ten boczuś.... :thumbsup: No właśnie...skąd Ty taki 'wziął '... :shock: Piękne wędzoneczki :clap: :thumbsup: :clap: Ja czasu teraz nie mam... tak z tydz. przed świętami coś zadymię. To tak jak ja... :wink: Moje , to chyba jeszcze po chlewiku biegają... :rolleyes: :lol: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-188424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Pierwsza tura na Święta zrobionaŁadne wyroby, widać, że Borniak nie stoi na marne :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-188439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Teraz wiadomo dlaczego rodzinka tak bardzo Ciebie kocha :lol:Kochają też za nalewki, głownie siostrzeńcy :lol: Zapeklowałem dziś kolejną porcję mięska, tym razem dla teściów mojej siostry. Jeszcze nie robiłem wędzonek "po ludziach", mam nadzieję, że wsio będzie oki :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-188472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zbójaszku , no to widzę pierwsza mała prywatka Ci się kroi . Wędzonki jak malowane Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-188770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Mięsko się osadza w spiżarni, wieczorkiem będzie dym Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-188924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jeden mały baleronik zostaje u mnie reszta wędzonek dla teściów mojej siostry Po dymieniu. Po parzeniu. Przewiało mnie wczoraj trochę i przy dymieniu "krople" musiałem zażywać Zakupiłem dziś szynkę z/s i z/k, na wędzonki myszka, biodrówka i mięsień dwugłowy. Na kiełbasy mięsień półbłoniasty i płaski, półścięgnisty i przyczepy mięśni na mielone. obrzynki i skórki na patelnię Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-189039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Mnie by było szkoda mięśnia półbłoniastego na kiełbasę z niego jest bardzo dobra szynka.: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-189060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zbójaszku, podobno mięsień półbłoniasty jest najlepszy na szynkę :wink:Możliwe, ale potrzebowałem 2.625kg wp I do Krakowskiej i Żywieckiej, a z półbłoniastego wykroję najwięcej "jedynki", miałem też "jedynkę" wykroić z biodrówki, ale że ładna była to idzie do wędzenia :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-189062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 6 Grudnia 2011 To TY aptekarz jesteś!!! :grin: dobierasz skład kiełbasy z dokładnością do tysięcznej części kilograma :grin: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-189064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 6 Grudnia 2011 do Krakowskiej i Żywieckiej, Ja do takich kiełbas daję wpI z mięśnia dwugłowego bo jest najtwardszy i w wędzonkach mi nie smakuje a na wpI idzie prawie cały Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-189065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 6 Grudnia 2011 To TY aptekarz jesteś!!! :grin: dobierasz skład kiełbasy z dokładnością do tysięcznej części kilograma :grin: :lol: :lol: PePe, takie wyszło wyliczenie z 16-ki, część "jedynki" na Żywiecką i część na Krakowską, przeliczałem na 2.5kg kiełbasy jednej i 2.5kg drugiej :grin: Wosieńku :grin: , ja mięsień dwugłowy po wędzeniu przeparzam, temp w środku tak do 74-75st.C i jest dobry. Jakoś tak na Wiosnę zaniosłem wędzonkę z dwugłowego w gościnę do siostry i przy czytaniu obok boczku schodził najlepiej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-189075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Wosieńku :grin: , ja mięsień dwugłowy po wędzeniu przeparzam, temp w środku tak do 74-75st.C i jest dobry. Jakoś tak na Wiosnę zaniosłem wędzonkę z dwugłowego w gościnę do siostry i przy czytaniu obok boczku schodził najlepiej Wojtku jak to mówią "jeden woli synową a drugi teściową" sprawa gustu i smaku a o tym jak wiesz się nie dyskutuje :tongue: :wink: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-189077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Przedwczoraj zapeklowałem na sucho kawałek karkówki i boczku, które nie weszły do gara z zalewą, na mięska sypnąłem z garści p-solą, tłuszcz na boczku posypałem solą i do lodówki, płyn który zbierał się w misce odlewałem, dziś wyjąłem mięsko, opłukałem pod bieżącą wodą i do spiżarni. Będę wędził dziś razem z kiełbasami. Mięska do bieżącego spożycia :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-189901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwiqweq Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zbóju ty naprawdę jesteś parowozem tego forum podziwiam :clap: Cytuj Kto sam nie płonie nie zdoła rozpalić innych. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-189905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Już po wędzeniu i po parzeniu. Teraz powiszą sobie trochę w spiżarni Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-190002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Bardzo ładne trochę ściemniały. Ale widać że równomiernie. I to jest to co powinniśmy pokazywać, a nie chwalić się tylko po wędzeniu- ładne błyszczące. Gdy nie wiemy co parzenie z nich zrobi .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-190008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Trzeci dzień dymienia zakończony, przerwa chyba do Soboty Po wędzeniu. Po parzeniu. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-190234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Trzeci dzień dymienia zakończony, przerwa chyba do Sobotystarszy, ale masz zdrowie... prawdziwy maraton !!! Normalnie jestem pod wrażeniem !!! Widzę szynki, boczuś i baleron ? Piękne te zbórniaki ci wyszły... jak zawsze Pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/17/#findComment-190235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.