arkadiusz Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Jak sam boczek to u mnie sprzedają tylko b/s Co kraj to obyczaj :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Nocne, spiżarniane podsuszanie i małe dojrzewanie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zbójaszku staram się odchudzić , a Ty wrzucasz takie fotki o tej porze . Piękny widok :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zbój Madej, Jak patrze na te wyroby to mi ślina cieknie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 a Ty wrzucasz takie fotki o tej porze .To tak cobyś kolorowe sny miał :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Wojtek, wędzoneczki pierwsza klasa :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Boczki, boczek rolowany, dwie szyneczki i baleronikrozumiem Wojtek, że to tylko cosik na weekend festiwalowy... bo jak słynnych golonek na zlot nie zrobisz... to stopem pojedziesz... :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 :thumbsup: idę do kuchni głodny się zrobiłem . Super :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 bo jak słynnych golonek na zlot nie zrobisz... to stopem pojedziesz... :tongue: Lekki szantażyk? Pewnie, nie ma to tamto :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 bo jak słynnych golonek na zlot nie zrobisz... to stopem pojedziesz... :tongue:Golonki i boczki zlotowe zakupione, są w zamrażarce Tylko pamiętaj, że golonki szykuję na wyjazd we Wtorek :P Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 bo jak słynnych golonek na zlot nie zrobisz... Witam Też bym zjadł. A przepisik na nie to przegapiłem czy go tu nie ma? Pozdrawiam Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 A przepisik na nie to przegapiłem czy go tu nie ma?Przepisik jest https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=260240#260240 :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Przepisik jest OK . Znaczy się najwyższy czas ponownie nawiedzić mi okulistę. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Po dzienno/nocnym wiszeniu wędzonki ładnie pociemniały, do jutra jeszcze powisi mały boczek i szyneczka, niech jeszcze ciut skruszeją i ściemnieją więcej. Boczek rolowany tak troszkę nie trzyma się kupy, może to dlatego, że słabe wychłodzenie, pójdzie do lodówki i jutro powinno być lepiej. Są u mnie wrocławiaki, dostali na śniadanie i smakowało im, ja jeszcze nie próbowałem, za wcześnie dla mnie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Golonki i boczki zlotowe, zamrożone wrzuciłem do zalewy, jutro nastrzyk zrobię Udka zamarynowane, wieczorkiem jeszcze Pilosy do solanki, cały towar pojedzie w Niedzielę do Berlina na zakończenie Ramadanu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-231936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wczorajsze wieczorno/nocne dymienie Cały towar jedzie w Niedzielę do Berlina Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-232215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Cały towar jedzie w Niedzielę do BerlinaA nie krócej będzie do Warszawy :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-232238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markussch01 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zbóju Madej,apetycznie wgladaja wyroby którymi uraczyłeś wrocławiaków :smile: ślinka cieknie. Pozdrawiam Markus Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-232249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Na zlocik takie tam wyroby Po wędzeniu. Po parzeniu. Pilosów też mam kilka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-233083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zbóju Madeju !!!To naprawdę jest pięknę i napewno smaczne - gratuluje !!!Będziecie mieli fajną wyżerkę. Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-233085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezabitowski Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zbóju! Pilosiki super! Mógłbyś napisać jakich przypraw używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-233508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Póki co Zbój "baluje" w Napoleonowie :grin: więc pozwolę sobie napisać czym ja traktuję "pilosy". Do serków używam ziół prowansalskich , zmielonej papryki , czosnku czy nawet kminku- użyte zioła zależą od Twej inwencji i preferencji . A Zbój jak zajrzy to na pewno odpowie. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-233515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zbój Madej, Nawróć się, albowiem goloneczki przypominają wczesnego Zabuja Madeja. Nawróć się :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-233520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 18 Listopada 2012 Po rozmowie z AndrzejemK. na zlocie przyszedł w końcu czas na peklowanie bez nastrzyku. Zalewę zrobiłem 0.85 kg p-soli/10L wody/kg mięsa. Mięsko peklowałem przez 13 dni w temp. 4-5st.C, jeden raz termostat w lodówce "poluzowałem" i jakieś dwa dni było 7st.C i z powrotem obniżyłem temp. na 4-5st.C. Po peklowaniu mięso moczyłem w zimnej wodzie 1.5 godz. osadzałem w kuchni jakieś :rolleyes: 2.5 godzinki, może ciut dłużej i do Borniaczka. Osuszałem aż obeschło i puściłem dymek. Wędzenie z osuszaniem trwało 8 godz. jeszcze nigdy jednorazowo tak długo nie wędziłem. Parzyłem na drugi dzionek z rańca Smak wędzonek całkowicie inny niż przy krótkich peklowaniach z nastrzykiem, które dotychczas stosowałem, niestety jak dla mnie za krótko moczyłem i są ciut słone, moja mam chwali, ale ja to taki mało solny jestem W miarę zajętości lodówki zapewne jeszcze będzie długie peklowanie kiedyś, tylko teraz nie wiem jak będzie lepiej coby mniej słone wyszło :rolleyes: czy dać 80dag. p-soli i moczyć 1.5 godz, po peklowaniu czy dać tak jak teraz 85dag. p-soli a moczyć 2-2.5 godz :rolleyes: :rolleyes: :grin: :grin: Andrzejku dzięki za sprowadzenie mnie na właściwe tory :rolleyes: peklowania :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-250564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minikron Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zalewę zrobiłem 0.85 kg p-soli/10L wody/kg mięsa. Też mnie bierze na długie peklowanie, dlatego proszę o rozjaśnienie powyższego, bom mało pojętny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/21/#findComment-250574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.