Zbój Madej Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Sosna, Cieszy mnie, że roladki tak u Ciebie "idą" :grin: Czyli taki farsz też zdaje egzamin.Ciasto francuski wg mnie jest ciastem pasującym do prawie każdego rodzaju farszu, albo :rolleyes: prawie każdy farsz pasuje do ciasta franc. :grin: W prodiżu nie piekłem, może być problem z wyjęciem rolady na gorąco, dno wyłóż papierem do pieczenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-171733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontifexmaximus Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 8 Września 2011 witamszperam sobie teraz po forumi szukam dobrych sprawdzonych przepisów, właśnie znalazłem.... :grin: dzięki, pozdrawiamjak coś porobię to się pewnie pochwalę Cytuj ARTUR Z. - Pontifexmaximus Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-174894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 29 Września 2011 Zbój Madej, Witam,wklejam fotki z mojej wczorajszej rolady :thumbsup: farsz: trochę mielonego z łopatki,cebula,papryka,kapusta kiszona,pieczarki,ziele,liść i mieszanka kolegi :grin: P.S. Dzięki za podpowiedz w zaklejaniu rogów rolady :wink: Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-177652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 29 Września 2011 wowansw, bardzo ładnie Ci to wyszło :thumbsup: . Teraz możesz zrobić roladę bez mięsa, też jest dobra, nieraz robię. Jajkiem lub żółtkiem smaruj roladę aż do końca do papieru Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-177653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 29 Września 2011 żółtkiem smaruj roladę aż do końca do papieru Ok. biorę pod uwagę :grin: Teraz to już będę kombinować z tym farszem,trochę tu,trochę u Artura(pokemon15),trochę sam i będzie bajka :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-177666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 30 Września 2011 Teraz to już będę kombinować z tym farszemI oto chodzi cobyś swój smak znalazł :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-177761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosna Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 30 Września 2011 Zapomniałam zameldować od razu, więc czynię to teraz. Rolada w prodiżu wyszła rewelacyjnie. Skorzystałam z podpowiedzi i włożyłam ją na papierze do pieczenia, nie było żadnych problemów. W domu nadal odbywa się niemal ciągła produkcja rolad. Przedwczoraj zrobiłam roladę Zbója Madeja w wersji z kurkami + kisz wg Pokemona. Miałam nadzieję, że na dwa dni wystarczy. Nadzieja matką... . Wczoraj PÓŹNYM WIECZOREM zrobiłam dwie następne: szpinak + feta; pomidory+pieczarki. Trochę na dzisiaj zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-177771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 9 Października 2011 Daaaaawno nie robiłem rolady. Dwie piersi kurczaka siekane, papryka, cebulka duszona i jakieś warzywa z mrożonki, sól i mój zestaw przypraw. Dziś została tylko pięteczka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-179011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 9 Października 2011 Dziś została tylko pięteczka W cale się nie dziwię , takie pyszności :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-179020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 9 Października 2011 Zbój Madej, masz przepis na to ciasto, czy gotowca używasz jakiegoś? Dzięki, pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-179025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 9 Października 2011 masz przepis na to ciasto, czy gotowca używasz jakiegoś Pewnie gotowca.Kup w Lidlu ciasto francuskie (gotowy rulon) i zrobisz sobie taką roladę.Ale czy u Ciebie jest Lidl.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-179027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 9 Października 2011 masz przepis na to ciasto? czy gotowca używasz jakiegoś?Używam gotowca, na robienie ciasta francuskiego ciut leniwy jestem :lol: :lol: Ja ciasto kupuję w Biedronce, na wyspie szukaj po sklepach tylko pamiętaj że ciasta franc. w różnych sklepach mają różne grubości :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-179031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 9 Października 2011 arkadiusz, nie ma Lidla, ale ciasto francuskie w sklepach jest Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-179032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 9 Października 2011 myth, czytaj wcześniejsze posty w temacie u mnie i w temacie pokemona, jest wsio napisane jak zrobić roladę dobrze, ale nie przedobrzyć, roladę łatwo spaprać i będzie w środku ciasto niedopieczone Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-179036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 19 Listopada 2011 "Ciasteczka Paryskie" wg Haluśki Zbierałem się do tych ciastek i zbierałem i się nie zebrałem, ale dziś moja siostra przywiozła je z Wrocławia, bardzo smaczniaste :thumbsup: :thumbsup: W piekarniku mam "Jabłecznik z budyniem", też Haluśkowy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-185884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zbierałem się do tych ciastek i zbierałem i się nie zebrałem, ale dziś moja siostra przywiozła je z Wrocławia, bardzo smaczniaste :thumbsup: :pycha: Myślę Zbójaszku że następnym razem sam upieczesz te ciasteczka :wink: Wyglądają wyśmienicie.. :thumbsup: Pozdrowienia i gratulacje dla siostry :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-186007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 19 Listopada 2011 "Jabłecznik Haluśkowy" na życzenie mojej siostry. Dziś "trafiłem" z jabłkami, "Ligol" bardzo dobre do tego ciasta W przepisie nie zmieniałem nic, znaczy się dodałem dziś do ciasta dwie łyżki ekstraktu waniliowego własnej roboty, wyszło extra :thumbsup: :thumbsup: Roladę też zrobiłem, podałem na gorąco na kolację :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-186043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zbój Madej, po kolacji takie dobroci wrzucać? :thumbsup: :clap: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-186046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Wprawdzie to nie wypiek, ale wstawiam tutaj Moje pierwsze czekoladki, nazwijmy je: "Słodka rozpusta Zbója" :lol: Chciałem zrobić kilka rodzajów nadzienia, ale czasu i sił brakło. Czekoladę gorzką rozpuściłem w misce umieszczonej na garnku z wodą i taką rozpuszczoną czekoladą smarowałem pędzelkiem formę , odstawiłem do wystygnięcia i kolejne pędzlowanie, po wystygnięciu do czekoladek nałożyłem nadzienie, którym były zmiksowane morele z nalewki, miksowałem je dość długo lecz nie mogłem uzyskać gładkiej konsystencji, po nałożeniu nadzienia na górną część czekoladek nałożyłem czekoladę, wyrównałem nożem i do wystygnięcia. Smaczne bardzo, mocne też :grin: :grin: Na 15 czekoladek trzy buble, więc nie było tak źle Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-193405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Smaczne bardzo, mocne też :grin: :grin: Zbójaszku , już się wpraszam na takie cudo na majowym zlocie . Tak na rano dobrze zrobi i wygładzi przełyk :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-193407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 1 Stycznia 2012 "Słodka rozpusta Zbója" :lol: Dzięki za pomysł ,od dwóch dni chodzę i zastanawiam się jak zrobić śliwkę w czekoladzie a tu proszę ,wszystko podane na tacy Zbójniku ,gdzie taką formę można kupić , oczywiście odporną na procenty :grin: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-193440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 1 Stycznia 2012 oczywiście odporną na procenty :grin:Odpornych na procenty nie ma, o czym lub o kim by nie mówić, po jakimś czasie wszystko "pada" :lol: :lol: Zbójniku ,gdzie taką formę można kupićBodzio, foremki tutaj kupowałem http://www.smak-kuchni.pl/Foremki-do-czekoladek-c119.html , wiem, że jeszcze dokupię ze dwie o innym kształcie, przy jednej dużo czasu schodzi :grin: Przy okazji w tym sklepie kupiłem też taką formę http://www.smak-kuchni.pl/?zobacz=425 , na Święta upiekłem suchy spód i zalałem pianką wg Haluśki naszej, znaczy się śmietana z galaretką, polecam tą foremką :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-193443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Bodzio, foremki tutaj kupowałem http://www.smak-kuchni.pl...ladek-c119.html , wiem, że jeszcze dokupię ze dwie o innym kształcie, przy jednej dużo czasu schodzi :grin: Wojtek ,wszystko jasne -dzięki :smile: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-193444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Moje pierwsze czekoladki :clap: :clap: Moje gratulacje Ps. Będąc brzdącem sam robiłem czekoladę tylko że nie była nadziewana, za to jaka pyszna. Nie tak dawno znów ją wykonałem. Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-193460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Nie tak dawno znów ją wykonałem.To poproszę o przepisik dokładny, będzie czas to może i ja takie zrobię :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/12/#findComment-193462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.