Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Obym tylko mial czas to chlebek będzie, ale najważniejsze na grzybozlot to wędzonki,a wsio jest zależne od kiedy będę miał urlop :D

 

 

 

do Lubomka to się ukręci

W Lubomku to już za miesiąc się ukręci :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-434276
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 692
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Kiedy ostatnie piekłem to nie pamiętam. Może ze dwa lata :rolleyes:

Dziś machnąłem Haluśkowy biszkopt. Oczywiście biszkopcik prosto z piekarnika poszedł do spiżarni i ja go "jep" na podłogę z wysokości kolan, znaczy prawidłowo, teraz stygnie. Jutro idzie do zamrożenia, przed świętami pomyślę co z nim zrobić :D

 

Kilka sekund po wyjęciu z piekarnika.

 

post-41817-0-36870900-1449771359_thumb.jpg

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461796
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziś machnąłem Haluśkowy biszkopt. Oczywiście biszkopcik prosto z piekarnika poszedł do spiżarni i ja go "jep" na podłogę

Wojtku... jesteś mistrzem w pieczeniu biszkoptów :clap::)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461810
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wojtku... jesteś mistrzem w pieczeniu biszkoptów :clap::)

Oj tam Haluś :D :D

 

Cieszy mnie,że się udał :D ale po trzech godz. stygnięcia nie wyrównał się, lekka wypukłość dalej została, ale mniejsza. Kiedyś jak piekłem to w czasie stygnięcia biszkopt się wyrównywał, byl płaski od góry, teraz nie chciał się wyrównać. Oczywiście mi to nie przeszkadza, najważniejsze, że nie opadła :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461823
Udostępnij na innych stronach

 

 

Cieszy mnie,że się udał :D ale po trzech godz. stygnięcia nie wyrównał się, lekka wypukłość dalej została, ale mniejsza.

Wojtku... lepiej jeśli jest wypukły a niżeli wklęśnięty... zawsze można śćiąć... ale ja bym tak zostawiła :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461845
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wojtku... lepiej jeśli jest wypukły a niżeli wklęśnięty... zawsze można śćiąć... ale ja bym tak zostawiła :)

I chyba raczej nic nie będę "cioł" :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461848
Udostępnij na innych stronach

Biszkopcik po nocnym studzeniu w spiżarni. Góra się nie wyrównała do boków, ale ważne, że nie opadł piniżej boków, wtedy byłby zakalec. Przepis mistrzowski.  Biszkopcik zapakowany w folię już w zamrażarce :D

 

post-41817-0-33190200-1449811858_thumb.jpg

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461916
Udostępnij na innych stronach

 

 

u mnie niestety juz nie ma miejsca w zamrazalkach :facepalm:

eli, u mnie też nie ma miejsca. Chcę piernik upiec do przekładania i zamrozić, a przed Świętami go przełożyć i mam duży kłopot :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461924
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

u mnie niestety juz nie ma miejsca w zamrazalkach

 

A to Wy mrozicie taki biszkopt?? :rolleyes:  U mnie nigdy się nie mroziło! Zawsze na świeżo i następnego dnia "w krem"... mrożenie nie zrobi z niego "kapcia"? 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461925
Udostępnij na innych stronach

 

 

A to Wy mrozicie taki biszkopt?? :rolleyes:

:D ja pierwszy raz mrożę i nie mam pojęcia co będzie po rozmrożeniu. Tak po prawdzie to wcale nie planowałem wypieków, ale że w tym roku tylko jedno ciasto (rolada biszkoptowa) zrobiłem, to postanowiłem teraz coś upiec :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461927
Udostępnij na innych stronach

Biszkopt można spokojnie wysuszyć na kratce a potem nasączyc nalewką (więcej wchłonie :D )

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461995
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chcę piernik upiec do przekładania i zamrozić,
 

 Zboju MAdeju, piernik nie trzeba mrozic. Z wiekiem nabiera smaku to ciasto. To nie sernik ,ze sie popsuje

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462132
Udostępnij na innych stronach

 

Chcę piernik upiec do przekładania i zamrozić,
 

 Zboju MAdeju, piernik nie trzeba mrozic. Z wiekiem nabiera smaku to ciasto. To nie sernik ,ze sie popsuje

 

Piernik można upiec nawet tydzień wcześniej .. przechować w suchym miejscu . Dwa trzy dni przed konsumpcją przełożyć powidłami  śliwkowymi. :D

Następnym razem nastaw ciasto na piernik dojrzewający .. zarobione ciasto przechowuje się w lodówce lub chłodnej spiżarni 5-6 tygodni i tydzień przed świętami sie piecze. .. jest bardzo dobry :) Polecam :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462138
Udostępnij na innych stronach

Ja mam ciasto w lodowce jeszcze od zeszlego roku, ez pieczenia. W tym roku bedzie pieczone,  jak znajde czas w nastepnym tygodniu.


 Dobry piernik jest jak dobre wino. :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462139
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny :D z tego przepisu chcę zrobić :D

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zbój-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/?p=329056

 

 

 

Dżem śliwkowy zamówiony we Wrocku :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462278
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny :D z tego przepisu chcę zrobić :D

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zbój-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/?p=329056

 

 

 

Dżem śliwkowy zamówiony we Wrocku :cool:

Zbójaszku .. przepis ciekawy  :thumbsup:  jednak w przyszłym roku będziemy Cię z Anią namawiać, na zrobienie piernika dojrzewającego ... dopiero zaskoczysz rodzinkę  :) tylko wcześniej w powidła musisz się zaopatrzyć ;) to naprawdę nic trudnego .. a smak boski  :) Robiłam ten piernik i gdzieś w moim kąciku zapisałam i pokazałam. :) 

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462282
Udostępnij na innych stronach

 

 

Biszkopcik po nocnym studzeniu w spiżarni. Góra się nie wyrównała do boków,

 

Wojtku... zapomniałam dodać że biszkopt po upieczeniu możesz odwrócić górą do dołu... wtedy te wypukłości znikną :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462284
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wojtku... zapomniałam dodać że biszkopt po upieczeniu możesz odwrócić górą do dołu... wtedy te wypukłości znikną :)

Za późno :D ale nic to, ja wybredny nie jestem, ważne że zakalca nie będzie :D

 

 

jednak w przyszłym roku będziemy Cię z Anią namawiać, na zrobienie piernika dojrzewającego

Anuś, takie coś to trzeba rękoma gnieść, więc u mnie odpada :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462285
Udostępnij na innych stronach

 

 

Anuś, takie coś to trzeba rękoma gnieść, więc u mnie odpada
 

 Nie koniecznie spokojnie mozesz w mikserze na niskich obrotach.

 Ale ten przepis co podajesz jest jakby babka miodowa o smku piernika  . Ale w nastepnym roku przypomnimy Tobie z Ania i zrobisz, powolutku i dokladnie. Bedzie sobie dojrzewal w spizarni , boez zajmowania tak waznego miejsca jakie przedswiatecznie jest w lodowce czy zamrazalniku ;)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462321
Udostępnij na innych stronach

Nie koniecznie spokojnie mozesz w mikserze na niskich obrotach.

 

Jak tak to może i się zbiorę do takiego pierniczka :D

 

Ale ten przepis co podajesz jest jakby babka miodowa o smku piernika

 

Jak znalazłem ten przepis w necie pisało, że to piernik przekładany, ale nazewnictwo bywa różne, ważne ze smakuje :D

 

Ale w nastepnym roku przypomnimy Tobie z Ania i zrobisz

 

Aniu, do przyszłego roku jeszcze daleko i wiele się może wydażyć :D

 

Bedzie sobie dojrzewal w spizarni , boez zajmowania tak waznego miejsca jakie przedswiatecznie jest w lodowce czy zamrazalniku ;)

 

No, to jest u mnie ważne, a spiżarnia duża :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462360
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

post-41817-0-98671700-1450884071_thumb.jpgpost-41817-0-56916400-1450884075_thumb.jpg

 

 

Nierówno krojony trochę, ale to przez to, że po obiedzie zamiast "czepnąć" dobrą setę wiśniówki to polałem sobie winko czerwone wytrawne dla lepszego trawienia, a po winie to niestety, ręka już nie jest taka pewna przy krojeniu :laugh: :laugh: :laugh:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-464749
Udostępnij na innych stronach

Zbójaszku równo- nierówno najważniejsze, że pysznie. Cudny pierniczek gotowy :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-464751
Udostępnij na innych stronach

 Aboju MAdeju,  Swieta Bozego  NArodzenia bez piernika , to mowia ,ze to nie swieta :D , brawo  :clap: , a w przyszlym roku zrobisz taki dojrzewajacy, przypomne Tobie  :D

 

 

 

Nierówno krojony trochę,
 

 

Jesli juz koniecznie chcez, aby bylo rowniutko pokrojone, to wez  dental floss(  nie wiem jak po polsku jest tutaj jestlink i zdjecie https://en.wikipedia.org/wiki/Dental_floss)  i owin naokolo ciasto zobacz czy odleglosci masz rowne i sciagnij ta nitke. Jest mocna nie zerwie sie a rowno ciasto przetnie.  ;)  :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-465011
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.