Zbój Madej Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 6 Lipca 2015 Obym tylko mial czas to chlebek będzie, ale najważniejsze na grzybozlot to wędzonki,a wsio jest zależne od kiedy będę miał urlop do Lubomka to się ukręci W Lubomku to już za miesiąc się ukręci :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-434276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Kiedy ostatnie piekłem to nie pamiętam. Może ze dwa lata Dziś machnąłem Haluśkowy biszkopt. Oczywiście biszkopcik prosto z piekarnika poszedł do spiżarni i ja go "jep" na podłogę z wysokości kolan, znaczy prawidłowo, teraz stygnie. Jutro idzie do zamrożenia, przed świętami pomyślę co z nim zrobić Kilka sekund po wyjęciu z piekarnika. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dziś machnąłem Haluśkowy biszkopt. Oczywiście biszkopcik prosto z piekarnika poszedł do spiżarni i ja go "jep" na podłogę Wojtku... jesteś mistrzem w pieczeniu biszkoptów Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Wojtku... jesteś mistrzem w pieczeniu biszkoptów Oj tam Haluś :D Cieszy mnie,że się udał ale po trzech godz. stygnięcia nie wyrównał się, lekka wypukłość dalej została, ale mniejsza. Kiedyś jak piekłem to w czasie stygnięcia biszkopt się wyrównywał, byl płaski od góry, teraz nie chciał się wyrównać. Oczywiście mi to nie przeszkadza, najważniejsze, że nie opadła Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Cieszy mnie,że się udał ale po trzech godz. stygnięcia nie wyrównał się, lekka wypukłość dalej została, ale mniejsza. Wojtku... lepiej jeśli jest wypukły a niżeli wklęśnięty... zawsze można śćiąć... ale ja bym tak zostawiła Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Wojtku... lepiej jeśli jest wypukły a niżeli wklęśnięty... zawsze można śćiąć... ale ja bym tak zostawiła I chyba raczej nic nie będę "cioł" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Biszkopcik po nocnym studzeniu w spiżarni. Góra się nie wyrównała do boków, ale ważne, że nie opadł piniżej boków, wtedy byłby zakalec. Przepis mistrzowski. Biszkopcik zapakowany w folię już w zamrażarce Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ladny biszkopt , u mnie niestety juz nie ma miejsca w zamrazalkach , musze piec w ostatniej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 11 Grudnia 2015 u mnie niestety juz nie ma miejsca w zamrazalkach eli, u mnie też nie ma miejsca. Chcę piernik upiec do przekładania i zamrozić, a przed Świętami go przełożyć i mam duży kłopot Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 11 Grudnia 2015 u mnie niestety juz nie ma miejsca w zamrazalkach A to Wy mrozicie taki biszkopt?? U mnie nigdy się nie mroziło! Zawsze na świeżo i następnego dnia "w krem"... mrożenie nie zrobi z niego "kapcia"? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 11 Grudnia 2015 A to Wy mrozicie taki biszkopt?? ja pierwszy raz mrożę i nie mam pojęcia co będzie po rozmrożeniu. Tak po prawdzie to wcale nie planowałem wypieków, ale że w tym roku tylko jedno ciasto (rolada biszkoptowa) zrobiłem, to postanowiłem teraz coś upiec Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 11 Grudnia 2015 No to powodzenia i oczywiście czekamy na efekt końcowy.. a ja na recenzję z "mrożenia"... może się przydać na "zaś" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Biszkopt można spokojnie wysuszyć na kratce a potem nasączyc nalewką (więcej wchłonie ) Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-461995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Chcę piernik upiec do przekładania i zamrozić, Zboju MAdeju, piernik nie trzeba mrozic. Z wiekiem nabiera smaku to ciasto. To nie sernik ,ze sie popsuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Chcę piernik upiec do przekładania i zamrozić, Zboju MAdeju, piernik nie trzeba mrozic. Z wiekiem nabiera smaku to ciasto. To nie sernik ,ze sie popsuje Piernik można upiec nawet tydzień wcześniej .. przechować w suchym miejscu . Dwa trzy dni przed konsumpcją przełożyć powidłami śliwkowymi. Następnym razem nastaw ciasto na piernik dojrzewający .. zarobione ciasto przechowuje się w lodówce lub chłodnej spiżarni 5-6 tygodni i tydzień przed świętami sie piecze. .. jest bardzo dobry Polecam Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ja mam ciasto w lodowce jeszcze od zeszlego roku, ez pieczenia. W tym roku bedzie pieczone, jak znajde czas w nastepnym tygodniu. Dobry piernik jest jak dobre wino. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dziewczyny z tego przepisu chcę zrobić https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zbój-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/?p=329056 Dżem śliwkowy zamówiony we Wrocku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dziewczyny z tego przepisu chcę zrobić https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zbój-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/?p=329056 Dżem śliwkowy zamówiony we Wrocku Zbójaszku .. przepis ciekawy jednak w przyszłym roku będziemy Cię z Anią namawiać, na zrobienie piernika dojrzewającego ... dopiero zaskoczysz rodzinkę tylko wcześniej w powidła musisz się zaopatrzyć to naprawdę nic trudnego .. a smak boski Robiłam ten piernik i gdzieś w moim kąciku zapisałam i pokazałam. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Biszkopcik po nocnym studzeniu w spiżarni. Góra się nie wyrównała do boków, Wojtku... zapomniałam dodać że biszkopt po upieczeniu możesz odwrócić górą do dołu... wtedy te wypukłości znikną Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Wojtku... zapomniałam dodać że biszkopt po upieczeniu możesz odwrócić górą do dołu... wtedy te wypukłości znikną Za późno ale nic to, ja wybredny nie jestem, ważne że zakalca nie będzie jednak w przyszłym roku będziemy Cię z Anią namawiać, na zrobienie piernika dojrzewającego Anuś, takie coś to trzeba rękoma gnieść, więc u mnie odpada Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Anuś, takie coś to trzeba rękoma gnieść, więc u mnie odpada Nie koniecznie spokojnie mozesz w mikserze na niskich obrotach. Ale ten przepis co podajesz jest jakby babka miodowa o smku piernika . Ale w nastepnym roku przypomnimy Tobie z Ania i zrobisz, powolutku i dokladnie. Bedzie sobie dojrzewal w spizarni , boez zajmowania tak waznego miejsca jakie przedswiatecznie jest w lodowce czy zamrazalniku Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Nie koniecznie spokojnie mozesz w mikserze na niskich obrotach. Jak tak to może i się zbiorę do takiego pierniczka Ale ten przepis co podajesz jest jakby babka miodowa o smku piernika Jak znalazłem ten przepis w necie pisało, że to piernik przekładany, ale nazewnictwo bywa różne, ważne ze smakuje Ale w nastepnym roku przypomnimy Tobie z Ania i zrobisz Aniu, do przyszłego roku jeszcze daleko i wiele się może wydażyć Bedzie sobie dojrzewal w spizarni , boez zajmowania tak waznego miejsca jakie przedswiatecznie jest w lodowce czy zamrazalniku No, to jest u mnie ważne, a spiżarnia duża Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-462360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Nierówno krojony trochę, ale to przez to, że po obiedzie zamiast "czepnąć" dobrą setę wiśniówki to polałem sobie winko czerwone wytrawne dla lepszego trawienia, a po winie to niestety, ręka już nie jest taka pewna przy krojeniu :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-464749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zbójaszku równo- nierówno najważniejsze, że pysznie. Cudny pierniczek gotowy Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-464751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Aboju MAdeju, Swieta Bozego NArodzenia bez piernika , to mowia ,ze to nie swieta , brawo , a w przyszlym roku zrobisz taki dojrzewajacy, przypomne Tobie Nierówno krojony trochę, Jesli juz koniecznie chcez, aby bylo rowniutko pokrojone, to wez dental floss( nie wiem jak po polsku jest tutaj jestlink i zdjecie https://en.wikipedia.org/wiki/Dental_floss) i owin naokolo ciasto zobacz czy odleglosci masz rowne i sciagnij ta nitke. Jest mocna nie zerwie sie a rowno ciasto przetnie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/24/#findComment-465011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.