Tabasco Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Chciałem zapytać czy można parzyć swoje wyroby w osłonkach poliamidowych, tak jak w barierowych termokurczliwych? Cytuj http://chilihead.pl/index.php Zapraszamhttp://img51.imageshack.us/img51/3732/xsxx.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Oczywiście- możesz wędzić i parzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabasco Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Oczywiście- możesz wędzić i parzyć. Zawsze robiłem w szynkowarze ale mam dostęp do polamidu więc jak się da to spoko Cytuj http://chilihead.pl/index.php Zapraszamhttp://img51.imageshack.us/img51/3732/xsxx.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Oczywiście- możesz wędzićWyrobów w osłonkach poliamidowych generalnie NIE WĘDZIMY Aczkolwiek, jak się okazuje istnieją już na rynku osłonki poliamidowe, które dają możliwość wędzenia przy zachowaniu korzyści wynikających z zastosowania poliamidu. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Wyrobów w osłonkach poliamidowych NIE WĘDZIMYNajnowsze zdobycze technologii w produkcji osłonek to: osłonka poliamidowa do wędzenia. W warunkach domowego przetwórstwa, proponuje raczej przyjąć zasadę, że poliamidów nie używamy do wędzenia. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Stycznia 2010 No właśnie - czekałem, aż ktoś bardziej kompetentny się odezwie.Ja wędziłem i było ok'i . Myślę , że pieczenie mogłoby im zaszkodzić (albo nam). Jak kto wie więcej na ten temat to proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Hallo!!!! Pytanie:Tabasco pisze polamidowe Bagno... poliamidowe, jaka nazwa jest korrekt?? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Stycznia 2010 http://www.viscofan.pl/tresci/betan1.htmlPozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Poprawna nazwa to oslonki poliamidowe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Pytanie:Tabasco pisze polamidowe Bagno... poliamidowe, jaka nazwa jest korrekt??Nazwa osłonek pochodzi od substancji, z której są wykonane- "poliamidy" http://pl.wikipedia.org/wiki/Poliamidy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Hallo!!!! Tz.poliamidowe jest OK!? ( bo na stronie glownej pisze polamidowe ) Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek200158 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Proszę o radę - czy osłonki fibrusowe od Mira wymagają namoczenia przed nadziewaniem,jeżeli tak ,to w jakiej temperaturze i jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Poczytaj :http://www.wedlinydomowe.pl/print.php?what=article&id=729 Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek200158 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Dzięki Podlasiak za szybki drogowskaz -jeszcze nie do końca opanowałem gdzie co kliknąć żeby" wleźć w odpowiednią dziurę" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryzys Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Gdzie je można kupić? :smile: Cytuj kryzys pokonamy kryzysem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Gdzie je można kupić? :smile: Być może tutaj http://www.viscofan.pl/tresci/betan1.html Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Gdzie je można kupić? :smile: Tutaj też są, Tam je kupił zresztą jurek200158 http://www.wyroby-domowe.pl/of01-oslonka-fibrus-kaliber-65mm-karmel-5mb-p-341.html Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-95399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Czy ktoś z Was używał osłonek polamidowych do pakowania np.flaków w rosole,gulaszów,zupy fasolowej itp.Jeżeli tak to jak długo należy parzyć wyrób po zapakowaniu? Edytowane 11 Listopada 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-683696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 11 Listopada 2020 Czy ktoś z Was używał osłonek polamidowych Używałem do... marmolady z jabłek. Gorącą marmoladę przekładałem do osłonek fi 120, krótka pasteryzacja 5 min. Po wystudzeniu przechowywane w warunkach chłodniczych.Czas pasteryzacji zależy od średnicy osłonki.Jeśli wsad będzie chłodny to obróbka termiczna jak w przypadku wyrobu mięsnego. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-683709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 11 Listopada 2020 Ja wkładam zimny i nie pasteryzuję, ale zamrażam. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-683711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 11 Listopada 2020 @Bagno i @arkadiusz dzięki za info.Zostało mi trochę gulaszu po ,,węgiersku'' i zamierzam spakować w osłonki tak jak sprzedawane są flaki w rosole.Nie mam zamiaru długo przechowywać max 2-3 dni.Porcje na raz do podgrzania w pracy aby nie bawić się w słoikowanie.Spakuję ciepłe i podgrzeję do wypłynięcia osłonek ze wsadem.Mam nadzieję że nie przeciągnę wsadu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-683714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 12 Listopada 2020 Porcje na raz do podgrzania w pracyhhe przypomniales mi moje pierwsze lata w S mielismy w pracy taka podgrzewarke i wstawialo sie takie "pudelka " ze stali nierdzewnej z posilkiem na lunch lunchbox dzisiejszy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3504-os%C5%82onki-poliamidowe/#findComment-683756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.