Zbój Madej Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 3 Października 2010 ale to sznurowanie pierwsza klasa :wink: :grin:W końcu jakoś się udało :grin: [ Dodano: Nie 03 Paź, 2010 16:04 ] Już czuję ten zapach i smak :thumbsup:Radzio, daje po nozdrzach oj daje Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-126675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 3 Października 2010 Radzio, daje po nozdrzach oj daje Wiem wiem :grin: . U mnie koniec przymusowej przerwy :wink: . Wszystko OK i biorę się do roboty :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-126678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 3 Października 2010 Pieczenie pierwsza klasa. Zbóju teraz TY kusisz. :thumbsup: Pozdrawiam Halusia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-126684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 3 Października 2010 Zbóju teraz TY kusisz. :thumbsup: A no ja już taki mały kusiciel jestem :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-126694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 3 Października 2010 Zbóju Ty naprawdę jesteś niedobrym zbójem co nas męczy . A tak na poważnie , to szacun dla Ciebie , kiedy ja takie wyroby będę robił ? Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-126736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 3 Października 2010 kiedy ja takie wyroby będę robił ?To nic trudnego, 3 lub 6 dni peklowania, ociekanie, sznurowanie, pieczenie i jedzenie :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-126740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 3 Października 2010 kiedy ja takie wyroby będę robił ?Zbój Madej za cztery dni będzie miał rocznicę na forum :lol: - jak widzisz wiele czasu nie trzeba Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-126741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 8 Października 2010 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=153251#153251 Krojone były dopiero we Wrocławiu :thumbsup: :thumbsup: :smile: Fotki trochę ciemnawe, robione komórką Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 10 Października 2010 To nic trudnego, 3 lub 6 dni peklowania, ociekanie, sznurowanie, pieczenie i jedzenie :grin: No właśnie , przepraszam , że tak proszę o prowadzenie za rączkę , ale jak mam to zapeklować ( na mokro ) ? Mam 0,7 kg szynki bez kości , chcę to zapeklować no i zapiec . Pomóż mi proszę bo mam mętlik a czasami mam kłopot z czytaniem ze zrozumieniem Chodzi mi o skład i proporcje mieszanki peklującej , strzykawkę dużą mam igła też się znajdzie Chociaż , przy takiej małej masie , to myślę , że bez nastrzyku też będzie Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 10 Października 2010 boggi Na stronie głównej masz "belkę" PEKLOWANIE. poczytaj :wink: :grin: a tu coś na szybko: http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htm Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 10 Października 2010 Tak wiem , dziękuje za zainteresowanie , ale mówię , ze czasami te tabelki , to jest czarna magia. Chodzi mi o tzw kąpiel w roztworze Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 10 Października 2010 Boggi..a peklowanie na mokro to taka właśnie "kąpiel w roztworze" :grin: ...i żadna to czarna magia Może to Ci pomoże? http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=343 http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1389 Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 10 Października 2010 Czyli jak chce peklowac przez 3 dni i mam 0.7 kg , to biorę na ok: 1 kg mięsa 0,4 l wody 68g peklosoli peklowanie w 4-8 °Cteraz pytanie , nie za mało wody ?Naczynie wprawdzie małe , ale cóś mało się wydaje . Proszę Cię Małgos o wygaszenie mych poprzednich postów , bo sobie zapomniałem :blush: Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 10 Października 2010 boggi, jak pekluję na mokro to pekluję wg tego https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=48377&sid=a64209b8558f683cc57de729ed1e016e#48377 Jak pekluję na sucho boczek to odważam 16-17g p-soli/kg mięsa, nacieram mięso, składam na pół, zawijam w folię spożywczą i do lodówki na jakieś dwa trzy dni w temp. 4-6st.C, raz na 12 godz. mięso wyjmuję z lodówki kilka razy z garści po mięsie i z powrotem do lodówki, ale ta część mięsa. która była na spodzie to ją obracam do góry i tak przez cały proces peklowania Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 10 Października 2010 PEKLOWANIE 3 DNIOWE /72/hWskazana temperatura 4-8stC1 kg mięsa1 litr solanki o st 8% ( 0,08 kg peklosoli)-nastrzyk tak samo jak w pierwszym przypadku 1 kg mięsa0,4 l wody68g peklosolipeklowanie w 4-8 °C Pierwsza receptura z tego linku , druga wychodzi z tabelki Sam teraz nie wiem co jest lepsze Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 10 Października 2010 To zależy jaka lubisz słoność produktu. Ja osobiście używam mniej peklosoli. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 10 Października 2010 Sam teraz nie wiem co jest lepszeMusisz sam wypróbować, ja na mokro pekluję tylko wg tego co Ci zapodałem, wg tabeli Dziadka na mokro jeszcze nie peklowałem :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 10 Października 2010 Oki Zbój Madej, spróbuje " Twej " metody ,robisz z nastrzykiem ? chodzi mi o tak małe kawałki mięsa jak 0,7 kg Małgoś, myślę , ze moge zmieszać pekolsól ze zwykłą solą 50/50 ,czy nie ? Wybaczcie mi te grymasy , ale wszystko jest trudne póki nie pozna się szczegółów , potem to już bułka z bananem Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 10 Października 2010 robisz z nastrzykiem ?Tak, nastrzykuję 60-80 ml/kg mięsa :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 10 Października 2010 Dodajesz również ziele angielskie , liść laurowy i inne przyprawy , czy tylko same sole ?Wiem , że smak jest sprawą każdego z osobna , ale ... wiesz sam jak damy samą sól to bedzie chyba słabo smakować Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 10 Października 2010 Dodajesz również ziele angielskie , liść laurowy i inne przyprawyZ ilości wody do gotowania, która będzie do peklowania odmierzam 0.5L i dodaję do tego przyprawy, u mnie to są: liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, ziarno jałowca i te pół litra wody z przyprawami zagotowuję, ale nie gotuję i odstawiam do wystygnięcia. Po wystudzeniu wodę razem z przyprawami dolewam do przygotowanej solanki mieszam razem i nastrzykuję mięso, wkładam do solanki i wstawiam do lodówki :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 10 Października 2010 wg tabeli Dziadka na mokro jeszcze nie peklowałem Według tabeli Dziadka pekluje się mięsa do wędzenia a nie do pieczenia.Będzie za słone chyba ,że zrobisz słabszą solankę niż jest w tabeli. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 10 Października 2010 Według tabeli Dziadka pekluje się mięsa do wędzenia a nie do pieczeniaPrzecież napisałem, że wg tabeli Dziadka na mokro NIE peklowałem :smile: Sposób peklowania wg Szczepana dla mnie na słoność jest dobry i do wędzenia i do pieczenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 10 Października 2010 Przecież napisałem, że wg tabeli Dziadka na mokro NIE peklowałem No przecież nie napisałem ,że źle napisałeś : :wink: :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 10 Października 2010 No przecież nie napisałem ,że źle napisałeś : :wink: :grin: :rolleyes: Może trochę przedtem nie zrozumiałem :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/4/#findComment-127509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.