Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Oki dziś rano wyjąłem mięso z solanki , powiesiłem w lodówce do obsuszenia , bądź też obcieknięcia , wieczorem wiążę i do piekarnika . Myślę , że nie robię nic źle :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127808
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Mięsko włożyłem do siatki , potem do rękawa do pieczenia i piekłem do uzyskania temperatury 70 stopni wewnątrz .

Takie cóś mi wyszło :

Jeszcze ciepłe wiec nie pokaże przekroju , ale pachnie , że szok :)

 

http://i56.tinypic.com/30t5211.jpg

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127872
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze ciepłe wiec nie pokaże przekroju , ale pachnie , że szok :)

:rolleyes: :rolleyes: fju fju, z koloru jestem zadowolony :clap: :clap:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127900
Udostępnij na innych stronach

No to się cieszę , że się podoba :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127903
Udostępnij na innych stronach

Hmmm, a ja na koniec włączyła bym opcję grill i z wierzchu troszkę przypiekła :cool:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127910
Udostępnij na innych stronach

włączyła bym opcję grill i z wierzchu troszkę przypiekła

Ja też ,albo może wystarczyłoby pod koniec pieczenia rozciąć rękaw, bo mam wrażenie że jest ugotowane. Ale zależy jakie kto ma oczekiwanuia, może boggi tak chciał :???:
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127948
Udostępnij na innych stronach

może boggi tak chciał :???:

Właściwie , to sam nie wiem , nie jest zła :)

Następnym razem jednak tak zrobię i dam mniej peklosoli, teraz było pół na pół i trochę jest taki dziwny posmak tej peklosoli a człek nie przyzwyczajony .

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127961
Udostępnij na innych stronach

Udało mi się jeszcze zdążyć zrobić fotkę przekroju :)

http://i55.tinypic.com/2m6ublk.jpg

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127975
Udostępnij na innych stronach

Udało mi się jeszcze zdążyć zrobić fotkę przekroju :)

Ulala :tongue: . Wygląda :thumbsup: . I pewnie tak smakuje :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127976
Udostępnij na innych stronach

jest taki dziwny posmak tej peklosoli a człek nie przyzwyczajony

Nieprzyzwyczajony do zdrowego mięska bo peklosoli i innych dodatków to w kupnych "wędlinach" jest więcej niż mięsa :devil:

Piękny wyrób, gratulacje :clap:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127977
Udostępnij na innych stronach

Wygląd mi też się podoba , jeśli chodzi o smak , to jest dobrze , ale lekko czuję peklosól . Następnym razem to poprawię :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127978
Udostępnij na innych stronach

Jakiś czas temu, po V OZBW naszła mnie ochota na pierogi, takie co na zlocie były serwowane. Miałem zamrożoną całą karkówkę, rozmroziłem, natarłem solą, pieprzem, troszkę czosnkiem, papryką suszoną i do piekarnika. Piekłem w temperaturze 190-200 st.C. Z wcześniejszego wędzenia została mi mała surowa polędwica (ala łososiowa). Jakoś nie było na nią amatora, więc stwierdziłem, będzie eksperyment. Zawinąłem polędwicę szczelnie w folie aluminiową, kilka warstw. Wsadziłem do piekarnika, coby razem z karkówką się upiekła. Siadłem do kompa i zapomniałem o niej. Polędwica piekła się jakieś 50 minut razem z karkówką, 190-200 st.C. Po wyjęciu myślałem, że będzie do niczego i jakież było moje zdumienie, wyszła rewelacyjna. Żonka stwierdziła że smakuje jej nawet lepiej niż zwykły schab wędzony i parzony. Smaczna była zarówno na ciepło (tuż po wyjęciu z piekarnika) jak i na zimno, następnego dnia. Była nadzwyczaj soczysta i aromatyczna. Nie wiem jak to się ma do sztuki masarskiej, ale przy następnym wędzeniu będzie dodatkowa sztuka schabu, co by eksperyment powtórzyć.

 

Oto efekt (przepraszam za słabą jakość zdjęcia).

 

Upieczona karkówka:

 

Produkt docelowy:

 

Ciasto pierogowe nie do końca takie jak na zlocie, ale farsz ....... poezja :-)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127996
Udostępnij na innych stronach

Zawinąłem polędwicę szczelnie w folie aluminiową, kilka warstw. Wsadziłem do piekarnika, coby razem z karkówką się upiekła. Siadłem do kompa i zapomniałem o niej. Polędwica piekła się jakieś 50 minut razem z karkówką, 190-200 st.C. Po wyjęciu myślałem, że będzie do niczego i jakież było moje zdumienie, wyszła rewelacyjna

Pomogła folia.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-128087
Udostępnij na innych stronach

czuję peklosól

posmak tej peklosol

Czy mógłbyś napisać co rozumiesz pod pojęciem "smak peklosoli" ?

Pytam, gdyż moja peklosól smakuje jak sól ;)

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-128096
Udostępnij na innych stronach

boggi napisał/a:

jest taki dziwny posmak tej peklosoli a człek nie przyzwyczajony

 

Nieprzyzwyczajony do zdrowego mięska bo peklosoli i innych dodatków to w kupnych "wędlinach" jest więcej niż mięsa :devil:

Piękny wyrób, gratulacje :clap:

Wiesz co ? odpowiedź chyba jest tutaj , człek przyzwyczajony do sklepowego produktu ....

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-128097
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Ciasto pierogowe nie do końca takie jak na zlocie

witaj

dlatego musisz przyjechać na zlot :grin:

p.s.tak przeglądałem stare posty i trafiłem na Twój :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-161353
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.