boggi Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 13 Października 2010 Oki dziś rano wyjąłem mięso z solanki , powiesiłem w lodówce do obsuszenia , bądź też obcieknięcia , wieczorem wiążę i do piekarnika . Myślę , że nie robię nic źle Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 13 Października 2010 Mięsko włożyłem do siatki , potem do rękawa do pieczenia i piekłem do uzyskania temperatury 70 stopni wewnątrz . Takie cóś mi wyszło : Jeszcze ciepłe wiec nie pokaże przekroju , ale pachnie , że szok http://i56.tinypic.com/30t5211.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 13 Października 2010 Jeszcze ciepłe wiec nie pokaże przekroju , ale pachnie , że szok :rolleyes: :rolleyes: fju fju, z koloru jestem zadowolony :clap: :clap: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 13 Października 2010 No to się cieszę , że się podoba Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 13 Października 2010 Hmmm, a ja na koniec włączyła bym opcję grill i z wierzchu troszkę przypiekła Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 14 Października 2010 włączyła bym opcję grill i z wierzchu troszkę przypiekłaJa też ,albo może wystarczyłoby pod koniec pieczenia rozciąć rękaw, bo mam wrażenie że jest ugotowane. Ale zależy jakie kto ma oczekiwanuia, może boggi tak chciał :???: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 14 Października 2010 może boggi tak chciał :???:Właściwie , to sam nie wiem , nie jest zła Następnym razem jednak tak zrobię i dam mniej peklosoli, teraz było pół na pół i trochę jest taki dziwny posmak tej peklosoli a człek nie przyzwyczajony . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 14 Października 2010 Udało mi się jeszcze zdążyć zrobić fotkę przekroju http://i55.tinypic.com/2m6ublk.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 14 Października 2010 Udało mi się jeszcze zdążyć zrobić fotkę przekroju Ulala :tongue: . Wygląda :thumbsup: . I pewnie tak smakuje :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 14 Października 2010 jest taki dziwny posmak tej peklosoli a człek nie przyzwyczajonyNieprzyzwyczajony do zdrowego mięska bo peklosoli i innych dodatków to w kupnych "wędlinach" jest więcej niż mięsa :devil: Piękny wyrób, gratulacje :clap: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 14 Października 2010 Wygląd mi też się podoba , jeśli chodzi o smak , to jest dobrze , ale lekko czuję peklosól . Następnym razem to poprawię Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 14 Października 2010 Jakiś czas temu, po V OZBW naszła mnie ochota na pierogi, takie co na zlocie były serwowane. Miałem zamrożoną całą karkówkę, rozmroziłem, natarłem solą, pieprzem, troszkę czosnkiem, papryką suszoną i do piekarnika. Piekłem w temperaturze 190-200 st.C. Z wcześniejszego wędzenia została mi mała surowa polędwica (ala łososiowa). Jakoś nie było na nią amatora, więc stwierdziłem, będzie eksperyment. Zawinąłem polędwicę szczelnie w folie aluminiową, kilka warstw. Wsadziłem do piekarnika, coby razem z karkówką się upiekła. Siadłem do kompa i zapomniałem o niej. Polędwica piekła się jakieś 50 minut razem z karkówką, 190-200 st.C. Po wyjęciu myślałem, że będzie do niczego i jakież było moje zdumienie, wyszła rewelacyjna. Żonka stwierdziła że smakuje jej nawet lepiej niż zwykły schab wędzony i parzony. Smaczna była zarówno na ciepło (tuż po wyjęciu z piekarnika) jak i na zimno, następnego dnia. Była nadzwyczaj soczysta i aromatyczna. Nie wiem jak to się ma do sztuki masarskiej, ale przy następnym wędzeniu będzie dodatkowa sztuka schabu, co by eksperyment powtórzyć. Oto efekt (przepraszam za słabą jakość zdjęcia). Upieczona karkówka: Produkt docelowy: Ciasto pierogowe nie do końca takie jak na zlocie, ale farsz ....... poezja :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-127996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 15 Października 2010 Zawinąłem polędwicę szczelnie w folie aluminiową, kilka warstw. Wsadziłem do piekarnika, coby razem z karkówką się upiekła. Siadłem do kompa i zapomniałem o niej. Polędwica piekła się jakieś 50 minut razem z karkówką, 190-200 st.C. Po wyjęciu myślałem, że będzie do niczego i jakież było moje zdumienie, wyszła rewelacyjnaPomogła folia. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-128087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 15 Października 2010 czuję peklosólposmak tej peklosolCzy mógłbyś napisać co rozumiesz pod pojęciem "smak peklosoli" ? Pytam, gdyż moja peklosól smakuje jak sól Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-128096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 15 Października 2010 boggi napisał/a: jest taki dziwny posmak tej peklosoli a człek nie przyzwyczajony Nieprzyzwyczajony do zdrowego mięska bo peklosoli i innych dodatków to w kupnych "wędlinach" jest więcej niż mięsa :devil: Piękny wyrób, gratulacje :clap: Wiesz co ? odpowiedź chyba jest tutaj , człek przyzwyczajony do sklepowego produktu .... Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-128097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 28 Maja 2011 Ciasto pierogowe nie do końca takie jak na zlociewitaj dlatego musisz przyjechać na zlot :grin: p.s.tak przeglądałem stare posty i trafiłem na Twój :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3542-mi%C4%99sa-peklowane-pieczone-w-piekarniku/page/5/#findComment-161353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.