PanBoczek Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 23 Lipca 2012 grzegorz565, super :grin: jaka słoonina :shock: 4 zdjęcie od dołu.. tego Pana chyba znam z widzenia :P nie prowadzi czasem jakiegoś programu kulinarnego? :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 23 Lipca 2012 Cholerka,a ja byłem 20 km od Mrągowa i nie wiedziałe,że jest taka imprezka. :devil: Na następny weekend zabieram za sobą laptopa. :!: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 23 Lipca 2012 ale u Was tych imprez... super, a ta słonina... ja szybkie boczki Pokemona... Pozdrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 23 Lipca 2012 Ja tez byłem, ale koźline sie nie załapałem. Chyba bylo 3 razy tyle ludzi co porcji a te słonike to nabyłem-taka krucha,z ziołami Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 23 Lipca 2012 :grin: PanBoczek,na tym zdjęciu jest prof. Grzegorz Russak.Prowadzi programy kulinarne,przeważnie z dziczyzny. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 23 Lipca 2012 prof. Grzegorz Russak.Prowadzi programy kulinarne Aktualnie na TVP Polonia od poniedziałku do piątku ok.godz. 10:40 powtarzają Jego program-serial pt. Smaki Polskie (ok. 100 odcinków). Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewkon Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 23 Lipca 2012 Na chomikuj.pl jest ponad 100 odcinków. Mozna zasysać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 23 Lipca 2012 :grin: Dzisiaj robiłem kiełbasy,zostało trochę mięsa :grin: http://images41.fotosik.pl/1674/2effd71b968b0240med.jpg http://images35.fotosik.pl/1541/326754b2e08f1e26med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 23 Lipca 2012 Panie Grześ, pan to potrafisz, wszystko tak pięknie podane. Ech do tego naprawdę trzeba nieć talent .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zmysł artystyczny,ładnie dobrane kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 24 Lipca 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 25 Lipca 2012 :grin: wczoraj był dzień z pod znaku soi. Ser tofu,kotlety,pasztet,pierogi. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 26 Lipca 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 26 Lipca 2012 Grzegorz, coraz mniej zwracam uwagę na recepturę Twoich wyrobów, wygląd mówi sam za siebie :clap: :clap: :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 27 Lipca 2012 Znalazł sposób dla bezpiecznego(dla zdrowia) przeglądu podobnych fotografii - najpierw jem, a potem za komputer. :grin: Grzegorz, :clap: :clap: :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-229768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 30 Lipca 2012 :grin: po lewej ser z solanki po prawej solona masa serowa. Ser z solanki ma gładszą strukturę. Kiełbasa wędzona 24 lipiec. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 30 Lipca 2012 Kiełbasa ala Kindziuk :lol: Ładnie wygląda, a te sery :clap: :thumbsup: :clap: :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 30 Lipca 2012 grzegorz565, mistrzostwo świata podziwiam Twój zapał :thumbsup: :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 30 Lipca 2012 Kiełbasa wędzona 24 lipiecCzy mogę prosić o przepis na tę apetyczną kiełbaskę? :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 30 Lipca 2012 :grin: z wyjazdu została kiełbasa biała parzona, miała być na grilla :grin: Kiełbasa,cukinia,papryka,cebula i ziemniaki.Bardzo proste smaczne danie :grin: :thumbsup: [ Dodano: Pon 30 Lip, 2012 21:08 ]:grin: dokładnego przepisu to nie podam :blush: ponieważ go nie ma.Za każdym razem jest robiona i przyprawiana inaczej.Napisze jak robiłem ostatnio. Mięso tylko z szynki i słoniny grzbietowej.(szynki 5,5kg,słoniny 0,5kg). Mięso pokroiłem na kawałki wielkości brzoskwini,słoninę na paski gr.5mm.Zapeklowałem mieszanką peklującą sól morska,sól grubo ziarnista i peklosól.Przyprawy;ziele angielskie,rozmaryn,kminek,jałowiec,pieprz,kolendra (roztłuczone w moździerzu),liść laurowy,czosnek (rozgnieciony). Za peklowałem 20g tak przygotowaną mieszanką na 1kg mięsa.Mięso stało w lodówce przykryte słoniną 7 dni. Po tygodniu lepsze kawałki szynki pokroiłem nożem 1cmx1cm (wagi tego pokrojonego mięsa nie znam bo nie ważyłem) resztę zmieliłem na szarpaku maszynka Zelmer 5.Część słoniny zmieliłem na 3mm a resztę skroiłem 5x5mm. Doprawiłem jeszcze czosnkiem 3 ząbki,plaska łyżeczka(pisze tak bo lepiej to brzmi ale sypałem z torebki do moździerza) kolendra ,pieprz,rozmaryn,jałowiec.Z paczki posypałem majeranek,płatki papryki i gorczyce. Najpierw wyrobiłem mięso krojone z przyprawami(5min),dodałem zmielone,wody dolałem z dzbanka (0,5-0,8l) i dalej wyrabiałem (5min) słonina mielona i dalsze wyrabianie,słonina krojona. Wędziłem około 3-3,5h ciepłym dymem.Wisi w garażu. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 :grin: kupiłem osłonki 19 i 45 w poniedziałek próba. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 A co będziesz próbował?.W te kolagenki to kabanosy idą jak burza.Uważaj bo jak nasiąkną i pękną to się rwą dalej wzdłuż.Nie próbuj odrywać tylko odetnij w miejscu pekniecia. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 :grin: zawsze do kabanosów używałem baranich,te kupiłem pierwszy raz :grin: Arkadiusz,dzięki za radę :grin: [ Dodano: Pią 03 Sie, 2012 18:12 ]:grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Grzesiu no :clap: jak zwykle umiesz podsycić nastrój :thumbsup: :clap: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 :grin:ten sam farsz na kiełbasy napchałem do różnych osłonek(19,30.45) :grin: Jelita 30-32 to resztki z poprzednich wyrobów kiełbas,leżały zamrożone w zamrażalce bez soli.Nie było problemów z napychaniem tylko w dotyku już nie były takie ,,śliskie,, tylko ,,papierowe,,. Zostało jeszcze parę metrów,które ponownie zamroziłem :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/47/#findComment-230934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.