Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

szynka wędzona 22 maj,pora na pierwszą degustację

Och, wiele bym dała żeby spróbować takiego specjału  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355488
Udostępnij na innych stronach

 

 

szynka wędzona 22 maj,pora na pierwszą degustację   Musze kupić krajalnicę,starzeję się i nie równo zaczynam kroić .

Jak już z czymś wyskoczysz   :tongue: a jeżeli chodzi o krojenie to ja mogę te niezbyt równe jak piszesz zagospodarować wspólnie z 

 

 

Och, wiele bym dała żeby spróbować takiego specjału 

Anią  jeżeli pozwoli :)  bo smaczne jak sądzę i przyjemnie  :rolleyes:  :D. Pozdrawiam 

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355506
Udostępnij na innych stronach

El Gregor ja glodna przez ciebie jestem , takie pisznosci  http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355564
Udostępnij na innych stronach

No i popatrz ile chętnych na Twoje nierówności, a jakie zacne towarzystwo, więc przyjemne z pożytecznym a Ty zapewne myślałeś o utylizacji tych nierówności :D  :facepalm:

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355589
Udostępnij na innych stronach

Smacznego !!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355806
Udostępnij na innych stronach

 

 

szynka wędzona 22 maj,pora na pierwszą degustację
A powiedz Ty mnie ElGrzesiu gdzie trzymasz te specyjały do dojrzenia? Lodówka czy jakaś piwniczka? U mnie wszędzie poza lodówą temperatura minimum 18`C a chętnie też bym se coś powiesił  :cool:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355808
Udostępnij na innych stronach

u mnie w piwnicy to cieplej niz w domu, bo tez bym chetnie cos dojzewajacego zrobila ,no ale uroki mieszkania w bloku

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355810
Udostępnij na innych stronach

:) kilka dni wisiały w garażu tem.około 20*C potem powiesiłem w lodowce i tak jeszcze powiszą z tydzień :)

 

Kupiłem właśnie przed chwilą krajalnice MaGa (wystawiona na OLX.pl) ciekawe jak będzie kroiła :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355815
Udostępnij na innych stronach

masz jakiś link do tej aukcji? MaGa też dobra krajalnica :) będziesz z niej zadowolony.

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355821
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładna. Będziesz maga zadowolony :)  Jeżeli mógłbym coś doradzić to dokup sobie nóż do sera. Ten do wędlin też daje radę ale strasznie się syfi i okleja przy serach. 

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355847
Udostępnij na innych stronach

No i popatrz ile chętnych na Twoje nierówności, a jakie zacne towarzystwo, więc przyjemne z pożytecznym a Ty zapewne myślałeś o utylizacji tych nierówności :D  :facepalm:

Rozstrzygnął pomóc druhowi w utylizacji... :rolleyes:
67 km, które nas rozdzielają to jest końcowe bardzo  dużo, lecz czego nie zrobisz dla dobrych ludzi. :laugh:
Grzegorz, jutro w 7-00(+-) :cool:
Edytowane przez Feederman

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355849
Udostępnij na innych stronach

:) paczka już wysłana waży 30 kg co to za krajalnica aż się wystraszyłem :D

 

Sasza :) czekam z utęsknieniem ( szynki pokroję jeszcze nożem chyba wybaczysz za te nierówności ) chyba,że wolisz ser na śniadanie,ricottę.

Zostawiłem kawałek świeżego sera (dzisiaj robiony,reszta się soli),dobry z pomidorem i bazylią. (lepiej smakuje jak mozzarella z Bie-nki)  :)

 

post-41869-0-83272200-1401812455_thumb.jpg

Edytowane przez EL GREGOR
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355855
Udostępnij na innych stronach

Sasza że wolisz ser na śniadanie,ricottę.

No jeśli tylko z śledziem, wiozę... :tongue:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355859
Udostępnij na innych stronach

:) paczka już wysłana waży 30 kg co to za krajalnica aż się wystraszyłem :D

 

Sasza :) czekam z utęsknieniem ( szynki pokroję jeszcze nożem chyba wybaczysz za te nierówności ) chyba,że wolisz ser na śniadanie,ricottę.

Zostawiłem kawałek świeżego sera (dzisiaj robiony,reszta się soli),dobry z pomidorem i bazylią. (lepiej smakuje jak mozzarella z Bie-nki)  :)

 

attachicon.gifDSC06363.JPG

Grzesiu a robiłeś ten sam ser w zalewie oliwą z oliwek smakową np. zioła prowansalskie lub oliwa z rozmarynem, tymiankiem lub bazylią? Bo mi tak chodzi po głowie aby takie delicyje pokombinować  ;)

Edytowane przez EAnna

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355977
Udostępnij na innych stronach

Jadam takie serki typowo pleśniowe moim zdaniem najlepiej robi to Skalmierzycki Lazur ;)

Super rzecz i można długo przechowywać ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355978
Udostępnij na innych stronach

Taki w oliwie zrobilam moj a'la  korycinski ,pokroilam w kostke zalalam oliwa i kilka plasterkow papryki jalapeno dalam do sloika.wyszedl wedlog mnie bardzo smaczny zniknal za jednym podejsciem do piwka.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355979
Udostępnij na innych stronach

 

:) paczka już wysłana waży 30 kg co to za krajalnica aż się wystraszyłem :D

 

Sasza :) czekam z utęsknieniem ( szynki pokroję jeszcze nożem chyba wybaczysz za te nierówności ) chyba,że wolisz ser na śniadanie,ricottę.

Zostawiłem kawałek świeżego sera (dzisiaj robiony,reszta się soli),dobry z pomidorem i bazylią. (lepiej smakuje jak mo

attachicon.gifDSC06363.JPGzzarella z Bie-nki)  :)

Grzesiu a robiłeś ten sam ser w zalewie oliwą z oliwek smakową np. zioła prowansalskie lub oliwa z rozmarynem, tymiankiem lub bazylią? Bo mi tak chodzi po głowie aby takie delicyje pokombinować  ;)

 

 

Jadam takie serki typowo pleśniowe moim zdaniem najlepiej robi to Skalmierzycki Lazur ;)

Super rzecz i można długo przechowywać ;)

 

 

Taki w oliwie zrobilam moj a'la  korycinski ,pokroilam w kostke zalalam oliwa i kilka plasterkow papryki jalapeno dalam do sloika.wyszedl wedlog mnie bardzo smaczny zniknal za jednym podejsciem do piwka.

 
Druhowie, wasze fantazje doprowadzą do wysokiego wyniku, lecz uwierzcie i prosto tak jak na foto bardzo czarujący.
Sprawdził dziś na sobie. :thumbsup:
 
http://i058.radikal.ru/1406/d0/e25d1d3e81a1.jpg
 
Nauczyciel dziękuje za ciepłe przyjęcie, poczęstunki i prezenty!  :frantics:
Jutro zaczynam http://liubavyshka.ru/_ph/106/2/502120111.gif na drugiej strunie... 

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-355990
Udostępnij na innych stronach

Wasze profile są bardzo podobne !!!! :D :D

Sasza już oklejony ?

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-356003
Udostępnij na innych stronach

:) paczka już wysłana waży 30 kg co to za krajalnica aż się wystraszyłem :D

 

30kg to chyba ta duża krajalnica MaGa.

 

Grzegorz ile czasu osuszasz serki - miałem je dziś wywieść na działkę do osuszania, ale może zrobię to jutro wcześnie rano. 

Jak sugerujesz? Solankują się od 12 (południa) w 15% solance. Pomysł z wodą do wygniatania mi się sprawdził, sprawniej mi poszło z serwatką - kiedyś AndrzejK opowiadał mi że od momentu przywiezienia mleka do momentu zrobienia serów, ricotty i posprzątaniu zajmuje mu to 3 godziny. Dziś mogę potwierdzić że da radę w tym czasie to wszystko zrobić.

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-356006
Udostępnij na innych stronach

Wasze profile są bardzo podobne !!!! :D :D

Sasza już oklejony ?

Tomku, już dawno, a te naklejki o zapasie. Raptem auto zmieniać zdarzy się, cztery razy po ilości naklejek  :tongue:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-356009
Udostępnij na innych stronach

:) Sasza  :)  bardzo miło było CIĘ znowu gościć :)

 

Również dziekuję za podarunki (śledzie już w oliwie,ikrę zjadłem podczas obierania śledzi :tongue: )

 

Serki osuszam całą noc,teraz leżą w lodowce,rano wędzenie.W solance trzymam około 8h,solankę robię na ,,smaka,, :)

 

Robiłem już kiedyś takie serki jak piszecie,tylko musi być dobrze usunięta serwatka bo inaczej się  ,, rozpuszczą,, tak miałem.

 

Ta krajalnica powinna jutro być dostarczona już się boję tej wagi :( Grażka pewnie z domu mnie pogoni z tą krajalnicą (gdzie taki ciężar i gabaryt postawić) :)

Edytowane przez EL GREGOR
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/103/#findComment-356029
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.