Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Puściły mi zawory na śliniankach :D

:clap: :clap: :clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/209/#findComment-782819
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

:) karkówkę robiłem jesienią 2021r,cały proces trwa do wiosny  :) wiosna zamroziłem w poniedziałek rozmroziłem, wisiała w kuchni do dzisiaj  :tongue: 

 

post-41869-0-38029700-1662726152_thumb.jpgpost-41869-0-07028600-1662726167_thumb.jpg

 

post-41869-0-10050500-1662726182_thumb.jpgpost-41869-0-66675900-1662726193_thumb.jpg

 

post-41869-0-55128500-1662726208_thumb.jpgpost-41869-0-85790600-1662726223_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/209/#findComment-786633
Udostępnij na innych stronach

Grzegorz, ta Twoja karkowka ma wspanialy wyglad. Pokroj to cieniutko jak prosciutto, wtedy bedzie cudowny smak.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/209/#findComment-786816
Udostępnij na innych stronach

:) Zacząłem na jesieni 2021r od zapeklowania z ręki, po 7 dniach prasowałem 2 dni ( prasa do serów ). Wędziłem około 2h ciepłym dymem.Obsuszałem w garażu 10 dni.

Następnie posmarowałem ,, glazurą,, smalec,pieprz ostra papryka. Wisiała do wiosny na strychy. Podzieliłem na połowę i zamroziłem do poniedziałku. Wisiała w kuchni do piątku. :)

 

post-41869-0-41205500-1662884798_thumb.jpgpost-41869-0-17946700-1662884811_thumb.jpg

 

post-41869-0-42466600-1662884827_thumb.jpgpost-41869-0-85936200-1662884844_thumb.jpg

 

post-41869-0-51272700-1662884862_thumb.jpgpost-41869-0-37343000-1662884878_thumb.jpg

 

post-41869-0-97298500-1662884896_thumb.jpgpost-41869-0-04246100-1662884935_thumb.jpg

 

post-41869-0-05665200-1662884961_thumb.jpgpost-41869-0-06895200-1662884980_thumb.jpg

 

post-41869-0-30250700-1662885009_thumb.jpgpost-41869-0-14778300-1662885038_thumb.jpg

 

post-41869-0-16393800-1662885067_thumb.jpgpost-41869-0-55585900-1662885092_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/209/#findComment-786880
Udostępnij na innych stronach

:) sezon 2022-23r rozpoczęty,pierwszy produkt to pasztet  (skrawki po peklowaniu mięsa ) dokupiłem udka z kurczaka i szyje z indyka. Produkt uboczny to rosół.

 

post-41869-0-99378800-1663325117_thumb.jpgpost-41869-0-07296500-1663325132_thumb.jpg

 

post-41869-0-87753300-1663325150_thumb.jpgpost-41869-0-87877800-1663325164_thumb.jpg

 

post-41869-0-37376200-1663325187_thumb.jpgpost-41869-0-05069600-1663325205_thumb.jpg

 

post-41869-0-98981200-1663325221_thumb.jpgpost-41869-0-66109700-1663325237_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/209/#findComment-787635
Udostępnij na innych stronach

:) kolacja - karkówka 2021,pasztet z piątku, ser z dziurami czerwiec 2022r, drugi maj 2021r. :tongue:

 

post-41869-0-42152700-1663609514_thumb.jpgpost-41869-0-97696500-1663609526_thumb.jpg

 

post-41869-0-01502800-1663609542_thumb.jpgpost-41869-0-97406300-1663609556_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/209/#findComment-788046
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.