Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:) Zacząłem na jesieni 2021r od zapeklowania z ręki, po 7 dniach prasowałem 2 dni ( prasa do serów ). Wędziłem około 2h ciepłym dymem.Obsuszałem w garażu 10 dni.

Następnie posmarowałem ,, glazurą,, smalec,pieprz ostra papryka. Wisiała do wiosny na strychy. Podzieliłem na połowę i zamroziłem do poniedziałku. Wisiała w kuchni do piątku. :)

 

post-41869-0-41205500-1662884798_thumb.jpgpost-41869-0-17946700-1662884811_thumb.jpg

 

post-41869-0-42466600-1662884827_thumb.jpgpost-41869-0-85936200-1662884844_thumb.jpg

 

post-41869-0-51272700-1662884862_thumb.jpgpost-41869-0-37343000-1662884878_thumb.jpg

 

post-41869-0-97298500-1662884896_thumb.jpgpost-41869-0-04246100-1662884935_thumb.jpg

 

post-41869-0-05665200-1662884961_thumb.jpgpost-41869-0-06895200-1662884980_thumb.jpg

 

post-41869-0-30250700-1662885009_thumb.jpgpost-41869-0-14778300-1662885038_thumb.jpg

 

post-41869-0-16393800-1662885067_thumb.jpgpost-41869-0-55585900-1662885092_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/205/#findComment-786880
Udostępnij na innych stronach

:) sezon 2022-23r rozpoczęty,pierwszy produkt to pasztet  (skrawki po peklowaniu mięsa ) dokupiłem udka z kurczaka i szyje z indyka. Produkt uboczny to rosół.

 

post-41869-0-99378800-1663325117_thumb.jpgpost-41869-0-07296500-1663325132_thumb.jpg

 

post-41869-0-87753300-1663325150_thumb.jpgpost-41869-0-87877800-1663325164_thumb.jpg

 

post-41869-0-37376200-1663325187_thumb.jpgpost-41869-0-05069600-1663325205_thumb.jpg

 

post-41869-0-98981200-1663325221_thumb.jpgpost-41869-0-66109700-1663325237_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/205/#findComment-787635
Udostępnij na innych stronach

:) kolacja - karkówka 2021,pasztet z piątku, ser z dziurami czerwiec 2022r, drugi maj 2021r. :tongue:

 

post-41869-0-42152700-1663609514_thumb.jpgpost-41869-0-97696500-1663609526_thumb.jpg

 

post-41869-0-01502800-1663609542_thumb.jpgpost-41869-0-97406300-1663609556_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/205/#findComment-788046
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Smacznie wygląda :thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/205/#findComment-797518
Udostępnij na innych stronach

:) kiełbasa wędzona 3 tygodnie temu. :tongue:

Jak tak patrzę na nią to dziwne że tyle przetrwała ;):D

Gratki bo ładniutka pod każdym względem :clap:

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/205/#findComment-797628
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.