EL GREGOR Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3601 Opublikowano 4 Marca 2016 taki się trafił i będzie bobber Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3602 Opublikowano 4 Marca 2016 Sorry Tomciu, motocykliści zawsze mają pierwszeństwo Ot i wszystko w temacie. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3603 Opublikowano 4 Marca 2016 :) http://kevilsspeedshop.com/bobbers/ Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3604 Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) wczoraj na bazarze kupiłem surowe śledzie,sprzedawca poradził,żeby zrobić w occieJak je przyrządziłeś bo na zdjęciach wygląda jakbyś surowe włożył w zalewę . Edytowane 4 Marca 2016 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3605 Opublikowano 4 Marca 2016 taki się trafił i będzie bobber Grzesio, teraz to "pojechałeś"... jak sobie sprawisz coś takiego... uuu, grubo będzie PS Mam kumpla w pracy też zapaleńca motocyklistę to mi wytłumaczył co to ten bobber Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3606 Opublikowano 5 Marca 2016 tak to są surowe śledzie,zrobiłem zalewę dodając ocet,cukier,sól,ziele,liść,gorczycę a co wyjdzie zobaczę Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3607 Opublikowano 5 Marca 2016 dodając ocet,cukier,sól,ziele,liść,gorczycę a co wyjdzie zobaczę A jakieś proporcje? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3608 Opublikowano 5 Marca 2016 nie ma żadnych proporcji,robię zawsze na smaka zalewa musi mi smakować,równoważyć się Wczoraj upiekłem kurczaka Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3609 Opublikowano 5 Marca 2016 Wczoraj upiekłem kurczaka :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3610 Opublikowano 5 Marca 2016 Wczoraj upiekłem kurczaka A możesz coś bliżej napisać? Wygląda na wartego grzechu popełnienia. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3611 Opublikowano 5 Marca 2016 prosta sprawa,obsypałem przyprawami z solą i na dobę do lodówki,obsmażyłem lekko warzywa na patelni dodając też troszeczkę przypraw i soli (mam zrobioną taka ,,posypkę,,), podudzie koniecznie na końcu trzeba obkroić dookoła kości i obsunąć skórę (lepiej to wygląda po upieczeniu i można brać ręką )podlewam 0,5 szklanki wody i polewam olejem.Piekę do ładnego koloru około 1,5h 180*C.Warzywa dajesz jakie lubisz.Dałem cebulę,czosnek,seler bulwę i naciowy,por,marchew.Danie super do wódeczki lub obiad. Próbowałem przed chwilą śledzie :tongue: jestem pod wielkim wrażeniem są super warto zrobić Zdjęcie wyszło fatalne nie przestawiłem aparatu Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3612 Opublikowano 5 Marca 2016 Zdjęcie wyszło fatalne nie przestawiłem aparatu DSC09312.JPG Grzegorz, nie "wyładuj" się, twoje imię niezaprzeczony znak firmowy. Foto jest wtórne... Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3613 Opublikowano 6 Marca 2016 Grzesiu to chyba nie kurczak tylko stonoga byla. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3614 Opublikowano 6 Marca 2016 Czyli to są surowe śledzie tylko "zmacerowane " zalewą octową . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3615 Opublikowano 7 Marca 2016 tak,zalewę robiłem ,,na oko,, ogólny zarys;1,5 kg śledzi, zalewa 1-5 ocet-woda (szklanki),1 marchew,1cebula, 10 szt.liści,20 szt.ziela,łyżka gorczycy,2 łyżki soli,2 łyżki cukru,zagotowałem ,ostudziłem,zalałem, po 48h jadalne.Śledzie oczywiście trzeba wy filetować.Są super nawet teraz jadłem na śniadanie.Każdy indywidualnie może sobie do solić,słodzić,dolać lub ując octu.Najpierw soliłem,dodałem cukru jak mi smakowało dolewałem ocet Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-482807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3616 Opublikowano 18 Marca 2016 dzisiaj smak na rybę,okoń morski z kasza gryczaną (zdjęcia blade bo mocno parowało) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-485571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3617 Opublikowano 18 Marca 2016 Smacznego, druh. Отправлено с моего SM-G530H через Tapatalk Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-485573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3618 Opublikowano 18 Marca 2016 ooo, i przestało parować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-485595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3619 Opublikowano 20 Marca 2016 żebym ja tak umiał parę rozganiać Dzisiaj makaron z sosem, do tego wspaniale piwko Piotra,które dostałem w Zakopanym Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-485981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3620 Opublikowano 25 Marca 2016 z ciekawości zrobiłem taki eksperyment ,mięso peklowane na sucho 7 dni udziec indyka,pierś kurczaka,polędwica,szynka bez wędzenia tylko parzenie, kawałek polędwicy i szynkę obsuszyłem w piekarniku (włączyłem termoobieg tem około 100*C) i już wisi na strychu,następnym razem też udziec,pierś obsuszę w piekarniku i dopiero sparzę (będzie ładniejszy kolor) w smaku nie ma różnicy tylko brak zapachu wędzenia Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-487635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3621 Opublikowano 27 Marca 2016 w smaku nie ma różnicy tylko brak zapachu wędzenia To już inny poziom. Dietetyczne żywienie. BIO. Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-487962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3622 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 nowy pomysł słoninę peklowałem 2 tygodnie (może troszkę dłużej),po rozkrojeniu na mniejsze kawałki dosoliłem miejsca krojone i całość posypałem ostrą papryką,zamknąłem próżniowo w celu dalszego peklowania jadalne powinno być po kilku miesiącach,pierwsza próba w Gąsiorowie, ostatnia za rok ocenię po jakim czasie jest najsmaczniejsza Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-488909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3623 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 kto nie ma wędzarni a ma piekarnik z termoobiegiem to może robić wędliny BIO jak to określił Sasza Troszeczkę przesuszone zapomniałem,że wiszą na strychu Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-488971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3624 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 kto nie ma wędzarni a ma piekarnik z termoobiegiem to może robić wędliny BIO jak to określił Sasza Bardzzo ciekawy sposób, trzeba wypróbować Grzesiu czy możesz powiedzieć jak długo podpiekać i w jakiej temp ?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-488987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3625 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Halinko to nie można nazwać podpiekanie tylko osuszanie robiłem podobnie jak w wędzarni tem.około 80*C (piekarnik tak często używam,że się pościerały cyferki i ustawiam ,,na oko,, ) trwało to około godziny i raz obróciłem wędliny,żeby równomiernie obsychały Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/145/#findComment-489031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.