wiejas Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 8 Stycznia 2011 ja miałem 47 kg ...... kości? kości są do zupki a potem piesek je gryzie [ Dodano: Sob 08 Sty, 2011 17:18 ] nic się nie zmarnuje Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-140755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Wsadziłeś pół świniaka do chlewa??? Będzie się przewracał :devil: Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-140757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 8 Stycznia 2011 No tak , ja tez kości nie wyrzucam , ale ciekawi mnie właśnie jaka część zajmują kości Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-140758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 8 Stycznia 2011 ja bym z chęcią wziął od rolnika ale problem w tym że świnkę on sprzeda ale masarza trzeba sobie wynająć więc koszty wzrastają tutaj mam na gotowo [ Dodano: Sob 08 Sty, 2011 17:21 ] niewielką mam je w jednej reklamowce .....wagi nie podam do tego żeberka ale też niewiele łeb jeszcze in plus.... połówka oczywiście [ Dodano: Sob 08 Sty, 2011 17:22 ] RaV22, :grin: [ Dodano: Sob 08 Sty, 2011 17:23 ] jaki chlewik..... na blokach? Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-140759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sąsiad we wtorek będzie sprzedawał prosiaki na targu w Sochaczewie. Waga 25-30 kg, cena: do 150 zł sztuka. Karmione - daję gwarancję - wyłącznie naturalnym, ekologicznym pokarmem. A może u nas znajdą się chętni na prosiaka z rożna itp.? Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-140925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 10 Stycznia 2011 W ramach ulepszeń zainstalowałem to w swoim sprzęcie. Jak myślicie -w jakim i do czego . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Myślę że to przy nadziewarce a dlaczego jeszcze pomyślę :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Bardzo dobra odpowiedź. Dalsza część w nadziewarkach Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 10 Stycznia 2011 myślę , że zastosowane zostanie jako tzw. "spowalniacz" do farszu bardziej płynnego np. pasztetowa , kaszanka . Moge się mylić ale tak to widzę Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu53 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witam! Dziadku!! Zastosowałeś to na lejku , celem odcięcia farszu przy napełnianiu do jelita. Cytuj Jędruś! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Jak myślicie -w jakim i do czego . Kończy się jelito a farsz wycieka , a tak to stop i następne nadziewam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 11 Stycznia 2011 W ramach ulepszeń zainstalowałem to w swoim sprzęcie. Jak myślicie -w jakim i do czego . Obrazek Dziadek, podłącz jeszcze ssanie kompresora (np. od lodówki) pod odpowietrznik tłoka nadziewarki i już masz nadziewarkę próżniową . O pęcherzykach powietrza w kiełbasie czy pasztecie można już zapomnieć. PS A co się stało że kupiłeś nadziewarkę :question: :question: :question: Czyżbyś zaczął kolekcjonować sprzęt :question: :!: :question: :grin: Może jeszcze z nierdzewki!?!?! To mycie!!!!! A to bezsensowne kręcenie przy cofaniu tłoka :!: :!: :lol: :lol: :lol: :wink: :tongue: :wink: Widzę że jednak się przekonałeś :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Tą nadziewarkę zrobiłem sam, mam ją już dość dawno.http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1085 Używam ją tylko do kabanosów i parówek w jelitach baranich . Resztę nadziewam maszynką nr 22 bo szybciej i wygodniej. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antozar Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Witam do poczytania :shock: i .......????? http://wyborcza.pl/1,75248,8939917,Miesne_wypelniacze_w_jedzeniu_dla_niemowlat.htmlpozdrawiam serdecznie ps. dobrze ze samemu dziecku przygotowujemy posilki :thumbsup: Cytuj http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/index.php https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 http://nospetitesmains.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Mam pytanie. Czy drozdze piekarnicze można mrozić i jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 13 Stycznia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=1ENZlFMI8d8 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Grzebałem w koszu - nie można być jedną nogą na jednym weselu, a drugą na drugim. Kowo nie był miły dla naszego kolegi, nazywanego dwulicusem jawnym. A co tam, kosz to kosz. Mój post też tam, nie wiem dlaczego? Sam by wygasł. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-141744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Witam. Czy ktoś zna to miejsce :grin: Zdjęcie kiepskie: telefon, deszcz, ciemnawo, za kierownicą, w ruchu - ale :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-142421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Bełchatów, ul. Lipowa. Wjazd od strony Wrocławia. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-142424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Bełchatów, ul. Lipowa. Wjazd od strony Wrocławia. :wink: Tak, tak .To tam gdzie nasz "Wodzu" na lunch chodzi :grin: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-142425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 19 Stycznia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=HZXleDb8pQU&feature=related może ktoś jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-142437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Bełchatów, ul. Lipowa. Wjazd od strony Wrocławia. :wink:Znaczy się tędy będziemy na zlot jechać? :rolleyes: no i pokemony też Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-142438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 19 Stycznia 2011 No chyba tędy bedziemy śmigali Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-142453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 27 Stycznia 2011 To się porobiło, konkursów jak mrówków. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-143689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Każdy ma szanse sie wykazać zwlaszcza, iż mineło już tyle lat. To taki zestaw konkursów jubileuszowych. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/37/#findComment-143691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.