Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Rewelacja, pis-ie, jesteś normalnie "parówkowym" specem :) może czas pomyśleć nad zmiana nicku :wink: jeszcze raz :clap: ale ci zazdroszczę... pozdrawiam

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154738
Udostępnij na innych stronach

A ja myślałem ,że parówki inaczej wyglądają.Ładna parówkowa -chyba. :cool: :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154755
Udostępnij na innych stronach

Ładna parówkowa -chyba.

Z tą parówkową to tak jak z polędwicą. Nikt z dzisiejszych konsumentów nie powiedział parówkowa, wszyscy parówki. Jestem coraz bliżej smaku i konsystencji o jakiej myślę. Zmieniam recepturę, podgardle 50% zamieniłem wp.IIkl bardzo tłustą. Zmieniłem temperatury obrabianego mięsa na wyższe, temp. końcowa po kutrowaniu 11stopni. Te zmiany są właściwe, jest coraz lepiej, a organoleptycznej oceny moich parówkowych wariacji można będzie dokonać na zlocie w Kierzbuniu. :cool:

 

Foty wieczorem.

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154795
Udostępnij na innych stronach

a organoleptycznej oceny moich parówkowych wariacji można będzie dokonać na zlocie w Kierzbuniu.

Z tego wniosek, że na zlocie w Chłapowie :cool: to będzie już prawdziwy :grin: ....... majstersztyk :!:

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154799
Udostępnij na innych stronach

nestor napisał/a:

Pis ma najładniejszy kolor kiełbas.Kolor krakowskiej wiśniowy,jak malowany.Ciekaw jestem jakim drzewem była wędzona.

 

 

a może dobry photo .... :grin:

a może to przemysłowe osłonki w gotowym kolorze bez wędzenia takie ładne wychodzą :grin:

ale nie kolor osłonki jest tu ważny , przekrój kiełbaski pysznyyyy !!!

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154828
Udostępnij na innych stronach

a może dobry photo

Nie mam na to czasu, o zdolnościach nie wspomnę.

 

Pis ma najładniejszy kolor kiełbas

Prosta wędzarnia i wychodzi czasem. :cool:

 

Z tego wniosek, że na zlocie w Chłapowie to będzie już prawdziwy

To będzie mutant, mieszanina przepisów i kiełbasa nie wiem jak ją nazwę, ale korzystam z przepisów na parówki, parówkową, serdelki, serdelową. :shock:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154868
Udostępnij na innych stronach

ja to mam pecha zawsze widzę nadzianą tylko parówkową surową

To masz inaczej. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154923
Udostępnij na innych stronach

No a nie mówiłem.Jaka ładna parówkowa :wink:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-154924
Udostępnij na innych stronach

No a nie mówiłem.Jaka ładna parówkowa

Ciągle robię tą parówkową, a jak zrobić parówki? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155077
Udostępnij na innych stronach

załóż blokadę na niektórych ......... oglądających .

Zakładam. :grin: I dziś parówko-serdelki zrobię. Mutant oczywisty. :cool:

 

Wędzę dziś zimnym dymkiem salami, pogoda idealna-lekki deszczyk zapewnia dostateczną wilgotność, chłodno i bezwietrznie, to lubię. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155182
Udostępnij na innych stronach

To masz inaczej.

witaj

krancki takie równo poobkręcane jak w zakładzie :wink: brak podcieku,ładny przekrój,

jeden minus produkcji w warunkach domowych to studzenie w jednym garze parówkowej :cool: ,źle wpływa to na kolor,można temu zaradzić następnym razem.

Ciągle robię tą parówkową, a jak zrobić parówki?

z tego samego farszu tylko osłonki inne,dodasz papryki,pieczarek zrobisz pyszną mortadelę,

dodasz kawałki piersi kurczaka zrobisz cos na ala szynkową wp-drobiową itp..

jak masz kuter zrobisz i wykorzystasz wszystko co chcesz,pomysłów mam na to multum

p.s.czekam na Twego e-maila

słonecznie pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155219
Udostępnij na innych stronach

jeden minus produkcji w warunkach domowych to studzenie w jednym garze parówkowej ,źle wpływa to na kolor,można temu zaradzić następnym razem.

Mareczku jak...jak... http://emoty.blox.pl/resource/bezradny.gif

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155221
Udostępnij na innych stronach

:cool: Nie chcę być upierdliwy ,ale gdzie te paróweczki :wink:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155253
Udostępnij na innych stronach

Nie chcę być upierdliwy ,ale gdzie te paróweczki

....... załóż blokadę na niektórych ......... oglądających .

:grin:

Czytałeś to- blokada założona, nie działa na Ciebie, to w dyby. :cool:

ale gdzie te paróweczki

Nie dało się nadziać maszynką, nadziewarka kaput. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155260
Udostępnij na innych stronach

Czytałeś to- blokada założona, nie działa na Ciebie, to w dyby.

http://emotikona.pl/emotikony/pic/037.gif

 

A możesz podać skład tych parówek bo u mnie madziewarka działa a i osłonki się znajdą.?

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155275
Udostępnij na innych stronach

A możesz podać skład tych parówek bo u mnie madziewarka działa a i osłonki się znajdą.?

Skład podam po zlocie na Warmii, na który to zabiorę słuszną porcję do degustacji i oceny. Może trzeba będzie coś poprawić. Dziś na zlot zrobiłem już metkę, wieczorkiem zrobię żywiecką i parówkową. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155406
Udostępnij na innych stronach

A możesz podać skład tych parówek

Czyli co ..... :shock: ..... jednak parówki :grin: .

 

wieczorkiem zrobię żywiecką i parówkową .

 

No co Ty - nie bądź taki ... :rolleyes: ... zrób kolegom ............ :cool: ..... parówki :grin: .

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155418
Udostępnij na innych stronach

Czyli co ..... ..... jednak parówki .

Jak straszą dybami to nic innego nie wypada jak pod presją przyznać rację.http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155429
Udostępnij na innych stronach

To cześć z dzisiejszych wyrobów: wszystko do degustacji na zlocie

-parówkowa - trochę przegrzana

-metka

-żywiecka

:cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-155686
Udostępnij na innych stronach

Jutro świniobicie przedświąteczne, będę szukał necówki, chyba dobrze napisałem. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/22/#findComment-156416
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.