pis67 Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 21 Maja 2011 Jako, że jakiś czas byłem zamknięty, nie było fotek wyrobów, ale dziś są dwie, jedna z wędzonkami świątecznymi, druga z kiełbaskami dzisiejszymi. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 22 Maja 2011 Jak wróciłeś do żywych to się nie wymiguj tylko zapodaj ten obiecany przepis na parówko -parówkową :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 22 Maja 2011 :grin: Żeby rakiem wybierać wędzonki :grin: To Mnie Pisu zaskoczyłeś :grin: :wink: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 23 Maja 2011 zapodaj ten obiecany przepis na parówko -parówkową Będzie w dziale parówki, ale zdjęć z produkcji nie mam. Żeby rakiem wybierać wędzonki Wózek służy głównie do osuszania, kijki na widły i w górę na 5 metrów, tam ruch powietrza większy i osuszanie sprawniej idzie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 25 Maja 2011 Salami, resztki znaczy się - po lewej z marca br. , po prawej z września 2010. Bez kultur, bez dodatków, bez śmieci. Trzy lata już pracuję nad salami, to mi się jaszcze nie znudziło. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 25 Maja 2011 No powiem Ci że salami wygląda imponująco ...... :thumbsup: :clap: ....a jak smak bez kultur ... ? czym zakwasiłeś ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 25 Maja 2011 No bardzo ładne, trwałe wyroby :clap: Bez kultur, bez dodatków, bez śmieci A jak to się ma z tymi praktycznymi osłonkami :question: "...Dwoiny w procesie technologicznym poddawane są obróbce chemicznej (rozluźnienie struktury) i mechanicznej. Następnie po rozdrobnieniu, rozwłóknieniu i wymieszaniu z uzyskanej masy kolagenowej tłoczone są osłonki w różnych kalibrach i kolorach...." żródło http://www.portalspozywczy.pl/mieso/artykuly/rynek-oslonek-kielbasa-to-nie-tylko-mieso,51255.html A propo dodatków http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/w-2010-r-odnotowano-w-polsce-wzrost-oslonek-z-przyprawami-o-35-proc,48042.html Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 25 Maja 2011 Podziwiam :shock: super salami. Może kiedyś też kiedyś spróbuję. Narazie jednak zostaję przy prostszych wyrobach. Gratulacje. :clap: :clap: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 26 Maja 2011 a jak smak bez kultur ... ? czym zakwasiłeś Salami ma smak zdecydowanie salami, lekko kwaśny, wyraźnie ostry, trochę słony- bez chlebka smakuje najlepiej. A zakwasiły wszechobecne bakterie kwasu mlekowego, dyskusja na ten temat w dziale kiełbasy - salami. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 26 Maja 2011 I nie dawałeś żadnego naturalnego "początku" typu maślanka serwatka ...... etc ... ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 26 Maja 2011 bez chlebka smakuje najlepiejteż tak lubię. Wygląda super. mógłbyś podać szczegóły produkcji? Po trzech latach masz spore doświadczenie Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-160957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 26 Maja 2011 A to dzisiejsza ekspresowa grillowa, jutro dopieszczenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 26 Maja 2011 A to dzisiejsza ekspresowa grillowaHe he, a tośmy sie zgrali Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 27 Maja 2011 pis67, będziesz podwędzał ta kiełbaskę grillową? Dziś właśnie ruszam z produkcją swojej pierwszej grillowej kiełbasy na jutrzejszą imprezę i nie wiem czy podwędzać kiełbasę czy poprostu grillować surową lub sparzoną. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 27 Maja 2011 Lepiej podwędzić, będzie smaczniejsza. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 27 Maja 2011 Dzięki Biotit, też tak myślałem ale nie byłem pewien. Więc grillowa powędruje na 2h do wędzarni. Rozumiem, że już nie parzymy tej kiełbasy? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 27 Maja 2011 Ja nie parzę, po podwędzeniu (2h w gorącym dymie) wg mnie wystarczy. Pamiętaj aby nie nacinać kiełbasy na grillu. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 27 Maja 2011 Rozumiem, więc ją tylko podwędzę w temp. 50-60 stopni przez dwie godzinki. Nie bede nacinał bo jak nie bedzie sparzona to pewnie sie rozleci, dzieki za rade. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 27 Maja 2011 Pis nie podał składu. Więc ja wrzucę "swój": Ja grillową robię z łopatki 60%-65% i reszta to podgardle, żadna karkówka i boczek. Przyprawy to sól (15g/kg), pieprz (2,5g-3g/kg), czosnek(3g/kg), woda gorąca 10%. :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 27 Maja 2011 Ja mam do dyspozycji:Wp II z łopatki 2,5kgWp II boczek 1kgWpIII z rozboru łopatki 0,8kgPodgardle 0,7kgW sumie wychodzi mi 5kg tylko zastanawiam się nad boczkiem jak go nie dodam to wyjdzie mi za chuda a podgardla mam tylko 0,7kg. Jako boczkożerca nie daje zwykle boczku do kiełbas bo to najlepsza część blondynki na wędzonki ale tym razem chyba złamie swoją zasade. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 27 Maja 2011 Boczku szkoda, dokup tłuszcz twardy, najlepsze będzie podgardle, albo tłuszcz twardy przy szynce. Z łopatki oddziel klasy I, II, III. I mielę szarpakiem, II 10, III 2. Podgardle mielę 6. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 27 Maja 2011 Biotit - wyjaśnij dlaczego dodajesz "gorącą wodę" ? Czy chodzi o dokładniejsze rozprowadzenie - rozmieszanie farszu ? Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 27 Maja 2011 alehar, Myślę że chodziło o to żeby przyprawy wymieszać w gorącej wodzie i po wystudzeniu dodać do masy mięsnej. Przyprawy to sól (15g/kg), pieprz (2,5g-3g/kg), czosnek(3g/kg), woda gorąca 10%. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 27 Maja 2011 BOczuś do grillowej się nadaje, wędzić nie dłużej niż godzinę, potem sparzyć 20 min 72 stopnie. Ja całe mięsko kl.II tłuste zmieliłem na 6mm, kl.III 3 x 4mm. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 27 Maja 2011 Dzisiejsze wyroby, grillowa, szyneczki w wędzarni, szynki z tłuszczykiem i ze skórą pieczone. http://emotikona.pl/emotikony/pic/45chill.gif Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/23/#findComment-161154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.