pis67 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #951 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Sam przyznasz, że ze zdjęć ciężko coś określić Toż widać, jedna duża, druga mniejsza. Możesz nam zdradzić te parametry? Wędliny wisiały w mojej naturalnej chłodni po pruskiej w temp. 8 stopni, totalna ciemność, mały ruch powietrza, nie mam urządzeń do mierzenia, wilgotność 65-70% . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #952 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Boczki i kulki się odymiają właśnie, i salami... stary model, zjedzony wczoraj na kolacyjkę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #953 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 i salami. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #954 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Wczorajsze wędzonki po sparzeniu i wystudzeniu. A to wczorajsza podwawelska do piwka i żywiecka... A podwawelska już gotowa ... No, niestety cały czas robię wyroby standardowe... :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #955 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Foty żywiecka po pieczeniu i przekrój tejże i podwawelskiej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki110 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #956 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 No piękne te wędlinki , zapewne super smaczne :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #957 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 I zabutelkowane monachijskie jasne... do kiełbasek Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #958 Opublikowano 10 Maja 2012 Kulka i polędwica z zeszłego tygodnia... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #959 Opublikowano 10 Maja 2012 I dzisiejsza kaszanka obowiązkowo podwędzana. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #960 Opublikowano 11 Maja 2012 To może z rana wczorajsze foty żywieckiej podsuszanej po dwóch tygodniach leżakowania. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #961 Opublikowano 11 Maja 2012 To może z rana wczorajsze foty żywieckiej podsuszanej po dwóch tygodniach leżakowania.Piękna... taka jak powinna wyglądać... :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #962 Opublikowano 11 Maja 2012 Grzech nie pochwalić takich wspaniałości ^^ :thumbsup: :clap: Jakkolwiek to zabrzmi.. :P kiedy dorosne chce robić takie pyszności jak Ty Pis :grin: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #963 Opublikowano 11 Maja 2012 Żywiecka super :clap: do tego chleb, piwo i super śniadanie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #964 Opublikowano 11 Maja 2012 A dziś wędzę szyneczki i boczki, za chwilę parzenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #965 Opublikowano 13 Maja 2012 W piątkowej szyneczce nie było kota... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #966 Opublikowano 16 Maja 2012 Kupiłem dziś te dwa kawałki, do tego wp.IIkl. i jutro trzaskam gnieźnieńską - pierwszy raz, bom tego sortu jeszcze nie robił, zaryzykuję stwierdzenie, że mało kto robił. Mięska już zapeklowane, raz kozie śmierć . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #967 Opublikowano 17 Maja 2012 jutro trzaskam gnieźnieńską Czy mógłbyś przybliżyć jaki na nią przepis ? Po asortymencie widzę , że będzie dość chuda... a taką mam zamiar wykonać . Pozdrawiam! :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #968 Opublikowano 17 Maja 2012 mógłbyś przybliżyć jaki na nią przepis ? Przepis z książeczki 23 a może 21, jest też na stronie głównej. Po asortymencie widzę , że będzie dość chuda... Na zdjęciach górka cielęca i udziec cielęcy, do tego 50% wieprzowina kl.II na sitku 8mm. Cielęcina kutrowana, strach pomyśleć, że może wyjść bardzo zwięzła. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #969 Opublikowano 17 Maja 2012 Pisu- możesz z cielęciny wykroić mięso kl I i zmielić razem z wp kl II. 50% masy kutrowanej to rzeczywiście dużo. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #970 Opublikowano 17 Maja 2012 Kiełbasa zrobiona, jutro wędzenia i parzenie. W stosunku do oryginału zmieniłem trochę w składzie cielęcina 40%, wieprzowina 60% jeśli chodzi o mięso. Na biało próba była - wszystko ok. Jak wszystko będzie jak ta lala, to opis wykonania ze szczegółami zamieszczę, ale to dopiero po organoleptycznej ocenie konsumujących. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #971 Opublikowano 18 Maja 2012 Jak wszystko będzie jak ta lala, to opis wykonania ze szczegółami zamieszczę, ale to dopiero po organoleptycznej ocenie konsumujących. Pisu, nie ma sprawy, czekamy... :clap: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #972 Opublikowano 18 Maja 2012 :grin: Piotr :grin: kawałek na degustacje nie zapomnij (Gąsiorowo) :grin: na zdjęciu w przekroju wygląda apetycznie :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #973 Opublikowano 18 Maja 2012 Po wędzeniu i pieczeniu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #974 Opublikowano 19 Maja 2012 Przeglądając przepisy i ja zwróciłem uwagę na tę kiełbasę, gdyż jedna z nielicznych która zawiera dodatek gorczycy. Fajna w przekroju! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #975 Opublikowano 20 Maja 2012 Fajna w przekroju! przekrój oryginału dopiero tutaj, gnieźnieńska po modyfikacji, jak zrobiłem wkrótce zamieszczę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.