Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sam przyznasz, że ze zdjęć ciężko coś określić

Toż widać, jedna duża, druga mniejsza. :cool:

 

Możesz nam zdradzić te parametry?

Wędliny wisiały w mojej naturalnej chłodni po pruskiej w temp. 8 stopni, totalna ciemność, mały ruch powietrza, nie mam urządzeń do mierzenia, wilgotność 65-70% . :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215020
Udostępnij na innych stronach

Boczki i kulki się odymiają właśnie, i salami... stary model, zjedzony wczoraj na kolacyjkę. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215430
Udostępnij na innych stronach

i salami.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215491
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsze wędzonki po sparzeniu i wystudzeniu. :cool:

 

 

 

A to wczorajsza podwawelska do piwka i żywiecka... :cool:

 

 

A podwawelska już gotowa ... :cool:

 

 

No, niestety cały czas robię wyroby standardowe... :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-215555
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

To może z rana wczorajsze foty żywieckiej podsuszanej po dwóch tygodniach leżakowania. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217282
Udostępnij na innych stronach

To może z rana wczorajsze foty żywieckiej podsuszanej po dwóch tygodniach leżakowania.

Piękna... taka jak powinna wyglądać... :clap:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217283
Udostępnij na innych stronach

Grzech nie pochwalić takich wspaniałości ^^ :thumbsup: :clap:

Jakkolwiek to zabrzmi.. :P kiedy dorosne chce robić takie pyszności jak Ty Pis :grin:

Pozdrawiam serdecznie :)

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-217290
Udostępnij na innych stronach

Kupiłem dziś te dwa kawałki, do tego wp.IIkl. i jutro trzaskam gnieźnieńską - pierwszy raz, bom tego sortu jeszcze nie robił, zaryzykuję stwierdzenie, że mało kto robił. Mięska już zapeklowane, raz kozie śmierć . :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218246
Udostępnij na innych stronach

jutro trzaskam gnieźnieńską

Czy mógłbyś przybliżyć jaki na nią przepis ? Po asortymencie widzę , że będzie dość chuda... a taką mam zamiar wykonać . Pozdrawiam! :grin:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218274
Udostępnij na innych stronach

mógłbyś przybliżyć jaki na nią przepis ?

Przepis z książeczki 23 a może 21, jest też na stronie głównej.

 

Po asortymencie widzę , że będzie dość chuda...

Na zdjęciach górka cielęca i udziec cielęcy, do tego 50% wieprzowina kl.II na sitku 8mm. Cielęcina kutrowana, strach pomyśleć, że może wyjść bardzo zwięzła. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218314
Udostępnij na innych stronach

Pisu- możesz z cielęciny wykroić mięso kl I i zmielić razem z wp kl II. 50% masy kutrowanej to rzeczywiście dużo.
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218320
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa zrobiona, jutro wędzenia i parzenie. W stosunku do oryginału zmieniłem trochę w składzie cielęcina 40%, wieprzowina 60% jeśli chodzi o mięso. Na biało próba była - wszystko ok. :cool:

 

Jak wszystko będzie jak ta lala, to opis wykonania ze szczegółami zamieszczę, ale to dopiero po organoleptycznej ocenie konsumujących. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218431
Udostępnij na innych stronach

Jak wszystko będzie jak ta lala, to opis wykonania ze szczegółami zamieszczę, ale to dopiero po organoleptycznej ocenie konsumujących.

Pisu,

 

nie ma sprawy, czekamy...

:clap: :grin: :cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218449
Udostępnij na innych stronach

Fajna w przekroju!

przekrój oryginału dopiero tutaj, gnieźnieńska po modyfikacji, jak zrobiłem wkrótce zamieszczę. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/39/#findComment-218852
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.