pis67 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1001 Opublikowano 4 Czerwca 2012 A w jakiej temp. parzyłeś te parówki 71-72 stopnie 15do 20 min w zależności od grubości. A to krakowska już sparzona w wodzie, teraz prosto do wędzarni powędrowała, by trwałości i zapachu jej nadać. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1002 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Materiał na nowe wyroby chłodził się na świeżym powietrzu, chłód uśpił muchy, krakowska też się chłodziła, przed północą podzieliłem towar na elementy zasadnicze, dziś sklasyfikuję i coś zrobimy. Jest ochota na metkę i podwawelską do piwka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1003 Opublikowano 5 Czerwca 2012 71-72 stopnie 15do 20 min w zależności od grubości. No to do temp. nie można się przyczepić więc coś z mięsem :question: a nie przegrzałeś w czasie kutrowania :question: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1004 Opublikowano 5 Czerwca 2012 a nie przegrzałeś w czasie kutrowania Końcowe temp. kutrowania 13,9 i 14,1 - tu też problemu brak. Powodem była zbyt duża ilość tłustego mięska, a jednocześnie brak dodatków upiększajacych... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1005 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Końcowe temp. kutrowania 13,9 i 14,1 - tu też problemu brak No właśnie ja kutruję tak do 12-13* i zawsze jest OK więc skład mięsny i brak wiążącego. Tak myślę Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1006 Opublikowano 5 Czerwca 2012 I przekrój krakowskiej pokażę... po śniadaniu, smak swoisty dla wyrobu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1007 Opublikowano 5 Czerwca 2012 smak swoisty dla wyrobu. :shock: i wygląd ''swoisty'' dla mistrza... :clap: :thumbsup: :clap: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1008 Opublikowano 5 Czerwca 2012 i wygląd ''swoisty'' dla mistrza... Dodam, iż krakowska z cyklu Klękajcie narody Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1009 Opublikowano 5 Czerwca 2012 i wygląd ''swoisty'' dla mistrza... iż krakowska z cyklu Klękajcie narody Litości... proszę. Dziś wieczorkiem powalczę z roladą boczkową... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1010 Opublikowano 6 Czerwca 2012 A wczoraj boczek skręciłem, będzie wędzony i parzony, już wisi w wędzarni w towarzystwie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1011 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Wędzenie zakończone, teraz pora na kąpiel...w gorącej wodzie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 A przecież zawsze podpiekałeś boczki :tongue: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1013 Opublikowano 6 Czerwca 2012 przecież zawsze podpiekałeś boczki Boczku rolowanego nie dał bym rady upiec, parzył się ponad dwie godziny, jutro przekrój... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1014 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1015 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Czym obsypałeś przed wędzeniem tą roladę boczkową. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1016 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Pieprz, papryka,majeranek... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1017 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Naprawdę twoje wyroby są książkowe :clap: :clap: :clap: Ja wiele lat robię dla siebie wyroby ale gdyby nie ta stronka nadal popełniam błędy. Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1018 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Jak zwykle :thumbsup: a odemnie :clap: PS. Czy mam podać adres do wysyłki :question: :tongue: :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1019 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dziś wędzę metkę. Mięso znalazłem wczoraj w lodówce, peklowało się 5 dni. Objawów niepokojących brak. Wyrób z samej wieprzowiny. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1020 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dziś wędzę metkę.Jak zawsze Twoje wyroby super :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaPaka Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1021 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mniam, Mniam... Krakowska jak pysznie wygląda... :thumbsup: :thumbsup: Gratuluje Kiełbaski. :clap: Pozdrawiam ;D Cytuj Najlepsze forum muzyczne w Polsce:www.n-stars.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1022 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mięso znalazłem wczoraj w lodówce,Pisu to moje , w mojej lodówce zabrakło miejsca :wink: Pikne jak zawsze :clap: :thumbsup: Bardzo lubię metkę , jakoś się nie mogę zabrać za nią . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1023 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1024 Opublikowano 12 Czerwca 2012 pis67, no to chyba jest metka lekkich obyczajów :!: uśmiecha się do mnie, oczko puszcza :grin: nieprzeciętnej urody i widać, że da każdemu spragnionemu wrażeń :lol: organoleptycznych ^^ Czapki z głów.. btw. jeżeli kiedyś zrobie taki rolowany boczek to będzie to chyba apogeum mojej przygody z wyrobami domowymi :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1025 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Euro nie pozwala na tworzenie kiełbasek, ale znalazłem zapeklowane mięska na wędzonki, ponad dwa tygodnie pływało tam sobie, będzie co jeść...już zadymiam. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-223550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.