Podlasiak Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1051 Opublikowano 5 Lipca 2012 I pożywka na dziś... Chyba temperatura Ci się wymknęła spod kontroli :rolleyes: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-226567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1052 Opublikowano 5 Lipca 2012 Boczek super, skądś znam to. pozazdrościć, już i mnie się smak przypomniał. A parzyłeś go w wodzie? Tyle ile waży deka, tyle minut? inaczej twardy będzie, trzeba go sznurkiem owinąć mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-226601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1053 Opublikowano 13 Lipca 2012 Latosie piwko wczoraj spróbowałem, dla LP koźlak, dla mnie małe monachijskie jasne. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-227720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1054 Opublikowano 14 Lipca 2012 pis67, pasuje do tego grilla wcześniej pokazanego smacznego :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-227730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1055 Opublikowano 16 Lipca 2012 Krakowska już zrobiona, jutro wędzenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1056 Opublikowano 16 Lipca 2012 Krakowska już zrobiona, jutro wędzenie. obiecałeś zapodać przepis gdy wrócisz do domu. Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1057 Opublikowano 16 Lipca 2012 obiecałeś zapodać przepis gdy wrócisz do domu. To się zgadza, zaraz napiszę, choć mam obawy, teraz jest moda na przepisy ruchu cheerleaderskiego. To jedziemy : Surowiec: wp.Ikl. 4,5kg krojona 3cmx3cm wp.IIkl. 4kg sitko 8mm wp.IIIkl. 0,5kg 2x4mm woł.IIkl. 1kg 2x4mm Peklowanie 48godz. 18g peklosól na kg. przyprawy na kg mięsa: Cukier - 1g pieprz - 2g czosnek-2g kolendra 0,7g gałka-0,5g Mieszanie + 200ml woda. Osadzanie 12godz. 6 stopni wędzenie 4godz. gorący dym + pieczenie 40-50 min temp. 75-90stopni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1058 Opublikowano 17 Lipca 2012 Krakowska wędziła się 8 godzin w temp. 50 stopni, teraz czas na pieczenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1059 Opublikowano 17 Lipca 2012 Historii ciąg dalszy - po upieczeniu - studzenie. A po pracy parówki skręcę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1060 Opublikowano 17 Lipca 2012 Kolor tych kiełbas supper, jutro chyba zobaczymy je w przekroju,czekamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1061 Opublikowano 17 Lipca 2012 Parówk..... zrobione. Jutro wędzenie i parzenie, próba na biało wyjątkowo pozytywna. Tylko cielęcina i podgardle. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1062 Opublikowano 17 Lipca 2012 próba na biało wyjątkowo pozytywna. :clap: :clap: :clap: Ech kiedy ja parówki zrobię... ani sprzetu, ani warunków... pozostaje jedynie do Ciebie na konsumpcję wjechać... :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1063 Opublikowano 18 Lipca 2012 jutro chyba zobaczymy je w przekroju,czekamy!!! pozostaje jedynie do Ciebie na konsumpcję wjechać... Tak - koncepcja słuszna. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1064 Opublikowano 18 Lipca 2012 Parówkowa przed i po wędzeniu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1065 Opublikowano 18 Lipca 2012 A tu był już zimny prysznic. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1066 Opublikowano 18 Lipca 2012 Mięska na kaszankę parzą się powoli, jutro działam. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1067 Opublikowano 18 Lipca 2012 Mięska na kaszankę parzą się powoli, jutro działam Czy aby na pewno parzą się - czy już ugotowane Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1068 Opublikowano 18 Lipca 2012 Czy aby na pewno parzą się - czy już ugotowane Tak na wszelki wypadek zmierzyłem - 92 stopnie - temperatura końcowa. Waga mięsek po odcedzeniu rosołu nieco ponad 6kg. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1069 Opublikowano 18 Lipca 2012 Pisu - mi chodzi o to że piszesz że parzysz, a zdjęcie - już uparzone i odcedzone . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1070 Opublikowano 19 Lipca 2012 mi chodzi o to że piszesz że parzysz, a zdjęcie - już uparzone i odcedzone . Parzę w małej ilości wody, coby smaku w rosole jak najwięcej pozostało, a fota z pierwszej godziny parzenia, skórka na zdjąciu w górnej części po prawej stronie wyraźnie skręcona, oznaka twardości. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1071 Opublikowano 20 Lipca 2012 A tu kaszaneczka, już w wędzerni przechodzi dymne namaszczenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1072 Opublikowano 20 Lipca 2012 pis67, wczoraj wspomniałem rodzinie, że będę robił kaszankę podwędzaną :lol: złapali się za głowę i "nie, nie.. NIE! kaszanki dziecko to się nie wędzi!" :lol: Ot i zagwozdka zrobić wedle rodziny czy wedle niezaprzeczalnych dowodów i własnego sumienia.. (zadymianie Panie ) :grin: Śliczna kaszaneczka na pewno przepyszna... Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1073 Opublikowano 20 Lipca 2012 że będę robił kaszankę podwędzaną Kaszanka nie ma być uwędzona, tylko podwędzona. Zapach takiej podwędzonej jest ogólnie znany, osłonka nasycona substancjami nie robi się śliska po dwóch dniach, czyli można ją przechowywać do skonsumowania w lodówce. Podwędzenie 30 - 40 minut , nie dłużej. A w razie gdy zrobisz, podwędź kilka kawałków i poczuj różnicę,daj też poczuć rodzinie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1074 Opublikowano 20 Lipca 2012 pis67, dzięki za rady zastanawiałem się właśnie ile jej dać.. Btw. sparzyć ją przed czy po podwędzaniu? na moją niedoświadczoną w temacie główkę przed.. ale lepiej zapytać znawcę :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1075 Opublikowano 20 Lipca 2012 Btw. sparzyć ją przed czy po podwędzaniu? na moją niedoświadczoną w temacie główkę przed.. ale lepiej zapytać znawcę https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6970 -tak robię z mniejszymi czy większymi odstępstwami. A co do znawcy, jest wielu, ale to nie ja. Ja raczej codziennie praktykuję niż teoretyzuję. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/43/#findComment-228596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.