Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

choć kolega musiał mi łopatkę przytrzymać, ciężka.

witaj trzeba było sobie "uchwyt" zrobić w łopatce..

sztuka bardzo ładna,piękne mięso

 

Nie pomyliłem, ona-czytaj polędwica - widać ją na pierwszej focie

a dlaczego pozbawiłeś polędwicę "głowy"-te mięśnie także są bardzo delikatne,no

a cenowo z 90zl poszły w 30 parę za kg...no ale robisz dla siebie,nie ma nic lepszego

od świeżej polędwicy (kosteczka 1x1) plus odrobina soli :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-266462
Udostępnij na innych stronach

a dlaczego pozbawiłeś polędwicę "głowy"-te mięśnie także są bardzo delikatne,

Z drugiej ćwiary wytnę z głową, teoria piękna sprawa, tylko z tym bydłem jest tak, że nie ma na czym praktykować. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-266464
Udostępnij na innych stronach

:shock: No to ładnie... :devil: Ale mi smaka narobiłeś... :thumbsup: Jutro jadę po mięsko ...na tatara... :grin: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam ! :cool:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-266466
Udostępnij na innych stronach

tylko z tym bydłem jest tak, że nie ma na czym praktykować.

możesz praktykować na śwince :wink:

mam nadzieję że "świeczki"***gotowane jadłeś?z sosem chrzanowym są obłędne

tylko dla tygrysków (zapach charakterystyczny do mięsa woł.)

pozdrawiam

 

 

 

legenda:

 

*** dwa podłużne mięśnie przepony,znajdujące się przy kręgosłupie,u świnki są to

mięśnie przeznaczone do badania na włośnie (są bardzo małe)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-266473
Udostępnij na innych stronach

został udziec, ale nie dałem rady go sam z haka ściągnąć

To jest do zrobienia bez ściągania z szyny= haka , najlżej puścić udziec z haka na wisząco

nie ma dźwigania , przerzucania bryły mięsa z/k. :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-266474
Udostępnij na innych stronach

Bagno napisał/a:

Chyba, fotki pomyliłeś. Wklej właściwe.

 

 

Nie pomyliłem, ona-czytaj polędwica - widać ją na pierwszej focie

przednia ćwiara bez problemu, choć kolega musiał mi łopatkę przytrzymać, ciężka. A na focie ona przed i po wycięciu.

Tylko, nie widać łopatki z kością i bez kości.

Na trzecim zdjęciu od góry post z 05.02.2013r. widoczny rostbef z częścią antrykotu.

Dalsze zdjęcie to, najprawdopodobniej kark wołowy.

Trudno jest poznawać elementy, gdy widzimy przekrój poprzeczny danego elementu.

Poszukaj w swoich fotach mięsa z łopatki.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-266508
Udostępnij na innych stronach

Dziś w wędzarni po cztery szyneczki

Piękne -ale czy to są szyneczki .

Wyglądają jak kawałki mięsa zawieszone na sznurkach i wędzone - Mięso wędzone -inaczej wędzonka . Ja tam nic do nich nie mam- nawet ekran polizałem- ale do nazwy to i owszem.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-266563
Udostępnij na innych stronach

A dziś kawałki podwędziłem jeszcze trzy godzinki, wczoraj i dziś zimny dymek, na surowo. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-266800
Udostępnij na innych stronach

Dziś dymek pada na mięsko znajomego, leniwego. :cool:

 

 

Dziś trzeci dzień z rzędu oddzielam chude mięso wołowe od plew. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-266957
Udostępnij na innych stronach

u nich w zakładach już się nie da normalnie wędzić, a ma smak na coś normalnego

niestety, świat schodzi na .......... no właśnie? na co?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-267089
Udostępnij na innych stronach

Plany na najbliższe dni.

- salami

- chorizo

- parówki lub parówkowa

- polędwica wędzona z niespodzianką

- boczek rolowany

Pis-u, ty chyba dla całej rodziny, znajomych i nieznajomych to robisz... pozdrawiam :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-267417
Udostępnij na innych stronach

...ty chyba dla całej rodziny, znajomych i nieznajomych to robisz...

Ja tam "siem" domyślam "co jest grane". :wink: :lol:

 

W PEŁNI POPIERAM takie działania! :clap: :clap: :clap:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-267434
Udostępnij na innych stronach

ty chyba dla całej rodziny, znajomych i nieznajomych to robisz...

Dla rodziny, znajomi też się załapią. :cool:

Nie robię dużo, ale często, wiesz, że deka wędlin ze sklepu nie kupuję-żadnych. :cool:

 

To i krakowska z soboty, dziś konsumpcja i fota przekroju. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-267451
Udostępnij na innych stronach

Jaką farbą pomalowałeś to mięso :question: :tongue: :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-267726
Udostępnij na innych stronach

Teraz pis to przegiąłeś ..... jutro jadę kupić polędwicę ... :grin:

:clap:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-267747
Udostępnij na innych stronach

Boczek rolowany, polędwica z wiśnią i żurawiną oraz polędwica zawędrowały do uzdatnienia. Pierwsze dwa wyroby peklowane na sucho 3 dni, polędwica dwa tygodnie w solance, jakaż różnica w wybarwieniu początkowym, zobaczymy co będzie po jakimś czasie. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/57/#findComment-268095
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.