Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ostatni szlif

znowu powstał brylant :grin:

nie wiem czemu, ale patrzenie na takie zgrabne i solidnie nabite jelita mnie nigdy nie nudzi :grin: :grin: tylko ślinotok mi lekko nie na rękę :cool: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-274872
Udostępnij na innych stronach

Pis'u jest dobry w te klocki. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-274873
Udostępnij na innych stronach

I finał.

Pis'u jest dobry w te klocki.

Oj dobry... taką kaszankę, to by się chciało garściami "brać" :thumbsup: :clap:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-274893
Udostępnij na innych stronach

znowu powstał brylant

... a nawet diament :clap:

super kaszaneczka, szkoda że ponad 400km ode mnie bo zaraz bym się wprosił na degustację, oczywiście nie z pustymi rękami :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-274896
Udostępnij na innych stronach

Jakieś zwidy mam, wydawało mi się, że ktoś skład chciał oceniać. :cool:

 

Kaszanka to najprostsza rzecz do zrobienia - mięso, kasza, wywar, przyprawy, krew i gotowe, fakt - mycia po pracy więcej. :cool: Dziś jeszcze w wędzarni trzy rybki i trochę mięska na przystawkę. :cool:

 

 

 

A wieczorem zrobię jakąś kiełbaskę w grubszej osłonce, może żywiecka i jałowcowa, albo krakowska, surowcowo jestem przygotowany. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-274908
Udostępnij na innych stronach

Jakieś zwidy mam, wydawało mi się, że ktoś skład chciał oceniać.

Nie masz ,ale znalazłem Twój przepis na kaszankę to po co Ci głowę zawracać.Co do oceny Twojego przepisu to powiem tak.Nie w moim stylu, ale nie znaczy że jest zła.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-274910
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj jeszcze zapakowałem kiełbaskę, zrolowałem i sprofanowałem boczek. Dziś zadymiam. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-275031
Udostępnij na innych stronach

Jak pięknie się błyskają :grin: Blacharka i lakierunek pierwsza klasa :cool:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-275109
Udostępnij na innych stronach

Pis'ie, czym nadziewałeś?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-275281
Udostępnij na innych stronach

czym nadziewałeś?

Dla tych 10-ciu kilo nadziewarki nie odpaliłem, nadziane maszynką. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-275286
Udostępnij na innych stronach

Już ich nie parzyłeś ? takie grube jak długo podpiekałeś

Podpiekałem z godzinę. :cool:

 

A na kolację półmisek wędlin, znaczy się do piwka. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-275363
Udostępnij na innych stronach

Podpiekałem z godzinę

A jakiej średnicy kiełbaski,jeśli można spytać?.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-275364
Udostępnij na innych stronach

Już ich nie parzyłeś ? takie grube jak długo podpiekałeś ?

Na zdjęciu nie poznasz czy ta kiełbaska jest wystarczająco podpieczona :wink:

To nic, że się świeciła jak u ........................

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-275365
Udostępnij na innych stronach

A jakiej średnicy kiełbaski,jeśli można spytać?.

Można, ale kiełbasy nie mam przy sobie - coś koło 10cm. :cool:

 

 

Na zdjęciu nie poznasz czy ta kiełbaska jest wystarczająco podpieczona

Organoleptycznie poznałem, że jest. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-275366
Udostępnij na innych stronach

Przez tę pakowarkę ala-próżniową robię mało wyrobów, na focie szynka wędzona 15 lutego, zapakowana leżała w piwnicy do dziś i jest nówka. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/60/#findComment-277084
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.