pis67 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1776 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Robisz na samej soli czy peklosoli Na soli, bo szybko idzie, za szybko jak na peklosól. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-321443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1777 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Aaaaa szybko dla tego że pychotka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-321901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1778 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Dziś rybki przedświąteczne na bieżącą konsumpcję uwędziłem, fota od d... strony. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1779 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Co za rybki wędziłeś (od lewej)? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1780 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Śledzie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1781 Opublikowano 21 Grudnia 2013 się nie zrozumieliśmy - chciałem abyś mi je po kolei wymienił od lewej (tak jak się czasami przedstawia osoby na zdjęciach) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1782 Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) kurp'iaczku wg mnie to od lewej wiszą : śledzie, pstrągi i karp Edytowane 21 Grudnia 2013 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1783 Opublikowano 21 Grudnia 2013 albo te śledzie wielkie, albo pstrągi małe, a tego ostatniego tylko się domyślałem - dlatego autora pytałem aby utwierdził mnie w tym co i Ty i ja podejrzewamy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1784 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Pisu oglądając Twoje wyroby chcę zwrócić uwagę na inny aspekt . Wyroby piękne ale jakim kosztem to jest uzyskane . Wędzarnia duża a wędzone w niej są po cztery parki kiełbasy , lub po trzy wędzonki . Obawiam się że zabraknie lasów niedługo nam. No chyba że Ty racjonalnie myślisz. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1785 Opublikowano 22 Grudnia 2013 kurp'iaczku wg mnie to od lewej wiszą : śledzie, pstrągi i karp Na 100%. oglądając Twoje wyroby chcę zwrócić uwagę na inny aspekt . Wyroby piękne ale jakim kosztem to jest uzyskane . Wędzarnia duża a wędzone w niej są po cztery parki kiełbasy , lub po trzy wędzonki . No na jutro mam trochę więcej, parę szynek, polędwica i półgęsek. Idę na łatwiznę, siatki zamiast sznurka, większość przekażę rodzinie. Może zrobię fotę drewna, ile zużyję na wędzenie, Pewnie Dziadku się zdziwisz, moja wędzarnia ma wysoką sprawność, nie jest to przecież, jeden z pomników, tylko mało atrakcyjny kawał przewodu kominowego. . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1786 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Jeszcze trochę i gotowe, i foty drewna, które zużyję na dzisiejsze wędzenie. Drobne na rozpalenie i rozgrzanie wędzarni, grubsze do wędzenia. Przed chwilą włożyłem do paleniska ostatni kawałek, wieje dziś mocno, może paliwa zabraknie. Półgęsek będzie tylko wędzony. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1787 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Pisu i temperaturę Ci utrzymuje 50*C - powiem, że rewelacja, w mojej idzie mi jakieś 50-70% więcej opału (ja wędziłem 6godz ostatnio).Napisz na jaki czas wędzenia (ile godzin tym wędzisz) Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1788 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja mam wędzarnię z kamienia i tyle drewna co pokazałeś starcza mi na osuszenie, wygrzanie i wędzenie około 4 godziny + 40-50 minut podpiekanie. Wiatr mi nie straszny, bo jak się komora nagrzeje to tak łatwo nie odpuszcza mimo tego, że dość często zaglądam do środka Cytuj Jedź tak, aby Twój Anioł Stróż nadążył za Tobą... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1789 Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Pewnie masz pis67 drewno w II-giej taryfie. Temu tak mało wychodzi.Pozdrówka. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1790 Opublikowano 23 Grudnia 2013 temperaturę Ci utrzymuje 50*C - Dziś między 45-50 stopni, drewna wystarczyło na pięć godzin.Pewnie masz pis67 drewno w II-giej taryfie. T Zgadza si ę, u nas bagien i lasów dostatek, olchy pełno. A niżej foty części wędzonek przed i po parzeniu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1791 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Jak malowane Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1792 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Pięknie to wygląda jak z folderu reklamowego Zainspirowany Twoim zużyciem drewna dziś robię pomiary ile u mnie się spali Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-322603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1793 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Dziś pasztet z królika zrobiłem. :cool:wieczorkiem Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-323091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1794 Opublikowano 5 Stycznia 2014 W sobotę, czyli wczoraj znajomy przywiózł trochę mięska na wędzonki, poległy dwa tuczniki. Na sucho zapeklowałem boczki- niecałe 16kg i dwie polędwiczki, a na mokro niecałe 13kg szynek. Potem zrobiłem paprykarz. Rankiem kanapka testowa. W wędzarni wisiały szynki wędzone 23.12 - zrobiłem fotę. Jedną zabrałem do konsumpcji, bo zapasy świąteczne na szczęście powoli się kończą. Szynka tylko wędzona, marmurkowatość mięska w sam raz. Zamiast szynki wskoczył łosoś... ale i ona Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-324681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1795 Opublikowano 5 Stycznia 2014 W wędzarni wisiały szynki wędzone 23.12 - zrobiłem fotę. Wisiały do teraz ? Wilgotnośc nie za wysoka ? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-324703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1796 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Potem zrobiłem paprykarz. Pis, czy paprykarz z ryby? Jeśli tak, to jaka najlepsza?. Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-324704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1797 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Wisiały do teraz ? Wilgotnośc nie za wysoka ? Jedna jeszcze powisi, temperatura i wilgotność tej zimy idealna do przechowywania w wędzarni. czy paprykarz z ryby? Jeśli tak, to jaka najlepsza? Nawet z ryb, przepis wkleję, bo na forum ubogo w tym temacie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-324732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1798 Opublikowano 5 Stycznia 2014 temperatura i wilgotność tej zimy idealna do przechowywania w wędzarni. U mnie teraz na zewnątrz 93% wilgotności. To idealna wilgotnośc? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-324736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1799 Opublikowano 5 Stycznia 2014 U mnie teraz na zewnątrz 93% wilgotności. To idealna wilgotnośc? Pewnie, że tak, wyrób nie wysycha, w wędzarni zero bakterii, może wisieć i wisieć. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-324749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1800 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Pewnie, że tak, wyrób nie wysycha, w wędzarni zero bakterii, może wisieć i wisieć Zapamietam, tylko u mnie koty mogą się dostac do wedzarni to raczej nie wykorzystam Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/72/#findComment-324752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.