Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

szczególnie proste i łatwe jak mieszkają między sobą o jakieś 600km odległości ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331623
Udostępnij na innych stronach

szczególnie proste i łatwe jak mieszkają między sobą o jakieś 600km odległości ;)

Sylwuś, a jaki to problem dla Brata Pokemona

wyłuskać chętnych w Rodzince, czy nawet pozyskać

blisko mieszkających, nowych znajomych?  :cool:

 

Fakt, są niedogodności, ale to jest jedno ze skutecznych rozwiązań.  :cool:

 

Warto, bowiem bieda w "k-raju" nasila się,

bezzębność się szerzy, parówka jak znalazł, się przyda!  :w00t:  :frantics:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331627
Udostępnij na innych stronach

Warto, bowiem bieda w "k-raju" nasila się,

bezzębność się szerzy, parówka jak znalazł, się przyda!  :w00t:  :frantics:

.

 

o to dobre z tą bezzębnością - a swoją drogą, taka parówka to luxus, bo Ona tania nie jest, ale wiesz co jesz.;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331629
Udostępnij na innych stronach

Pis, dzięki za przepis.

Pochwalę się tym, co mi z pod noża wyjdzie.

Odnośnie podgardla, to rozumiem, że bez skóry. Chyba, że jestem w mylnym błędzie ?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331630
Udostępnij na innych stronach

Pis, a te tajemnicze 9,8 stopnia to .... kaprys kutrowego, czy jednak świadoma, uzasadniona technologicznie decyzja? :tongue:  ;):D

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331632
Udostępnij na innych stronach

Tusiaczek , czy nazwę która napisałeś pisze sie tak samo po niemiecku - zwilingii, czy to jest nazwa w tzw.slangu fachowców , chetnie bym poszukał takiego urzadzenia na ebay-u.Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331641
Udostępnij na innych stronach

Zwilling to po niemiecku bliźniak  :D  Wpisz kutter zwilling albo samo kutter i będzie OK

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331643
Udostępnij na innych stronach

 

Łącznie z osuszaniem w wędzarni parówki wędziłem przez:

a. 1 godzinę

b. 2 godziny

c. 3 godziny

 

Taka ankieta dla sprawdzenia wiadomości. :cool:

To chyba dla kolegi z bolącą głową. Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach. Miłego dnia.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331653
Udostępnij na innych stronach

 

...no i ten czosnek w parówkach...

 

Czosnek? Czemu nie?  :yes:

 

Jak pachnie "czoskiem", to jakoś raźniej i bliżej tak!  :tongue:  :D  :w00t:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331661
Udostępnij na innych stronach

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331668
Udostępnij na innych stronach

Pochwalę się tym, co mi z pod noża wyjdzie. Odnośnie podgardla, to rozumiem, że bez skóry. Chyba, że jestem w mylnym błędzie ?

To czekam na Twoją produkcję, podgardle bez skóry. :cool:

 

 

a te tajemnicze 9,8 stopnia to .... kaprys kutrowego, czy jednak świadoma, uzasadniona technologicznie decyzja?

W masarni było zimno, 4,7 stopnia, misa była zimna, po organoleptycznym i wizualnym stwierdzeniu, że jest dobrze, zmierzyłem

temperaturę, było 9,8, czyli mniej niż zwykle, ale świadomie decyzja zapadła o zakończeniu kutrowania. :cool:

 

 

Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach.

Tak widać, że wędzenie trwało godzinę, tak czosnek w parówkach to w zamierzchłych czasach oczywistość, dobór przypraw nie jest

przypadkowy. :cool:

 

Stwierdzam też, że mogłem zwiększyć ilość wody o jakieś 200ml i ilość podgardla o 20%, no jak dla mnie za chude są. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331675
Udostępnij na innych stronach

 

 

bezzębność się szerzy, parówka jak znalazł, się przyda!

 

 

 Właśnie ja się biorę za wprawianie porcelanowych zębów a następnie kupuję kuter i będę robił parówki ............  coby ich nie wyłamać . :D :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331677
Udostępnij na innych stronach

 

To czekam na Twoją produkcję, podgardle bez skóry. :cool:

 

 

 

 

 

Recepture poprawiłem. W piątek zaczynam.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331680
Udostępnij na innych stronach

Ale ten z jebaja jest 11-sto litrowy.

Gdyby nie chroniczny brak gotówki u mnie to byłby juz mój. ;)  A tak odstepuję bez odstępnego. ;)

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331729
Udostępnij na innych stronach

musz eporównac z cena kutra z Kępna oni chyba nowy taki mały sporzedaja po 2600 zlotych

Ten nowy mnie nie przekonał. :cool:

 

Ale ten z jebaja jest 11-sto litrowy.

Na raz ze 3-4 kilo farszu do parówek ukręci. :cool:

 

Będąc przed chwilą na obiedzie, zaglądnąwszy do lodówkizobaczyłem, że parówki z poprzedniego rzutu zostały trzy, dziś zakupiłem

materiał na nowe inne - udo i podudzie z indyka, cztery uda z kurczaka, sześć piersi z kurczaka, jutro dostanę trzy kilo podgardla i zrobię wersję bardziej drobiową. :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331732
Udostępnij na innych stronach

Poczekajcie do końca licytacji a dowiecie się za ile został sprzedany.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331746
Udostępnij na innych stronach

Ja obstawiam na jakieś 1000-1100 jewro ale czasem widziałem podobne a nawet w ładniejszym stanie za 500-600.  Taki urok licytacji - trzeba odpilnować  :rolleyes:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331752
Udostępnij na innych stronach

Taki urok licytacji - trzeba odpilnować

 

Można się ew. posłużyć "snajperem aukcyjnym" jak np. http://dodatkiallegro.blox.pl/2009/11/Snajpery-aukcyjne.html

http://www.aukcjoner.pl/ http://www.snajper.net/?gclid=CKv64YX8srwCFeXLtAodO0YApg https://www.snip.pl/pl/

ustawiamy maksymalną cenę, automat za nas pilnuje terminu, licytuje... i albo wygrywamy albo nie :cool: ale zawsze bez zbędnego napinania się i stresu.

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331754
Udostępnij na innych stronach

Wieeeele rzeczy ustrzeliłem snipem....  :cool: Bardziej niż o stronę techniczną samego licytowania chodziło mi o to że aukcja żyje swoim życiem i czasem jest mniej zainteresowanych zakupem (fajnie strzela się np. w święta) a czasem trafi się kilku wariatów i biją pod niebiosa.... Więc warto sobie odczekać taką "niedopilnowaną"  :rolleyes:  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331755
Udostępnij na innych stronach

udo i podudzie z indyka, cztery uda z kurczaka, sześć piersi z kurczaka, jutro dostanę trzy kilo podgardla i zrobię wersję bardziej drobiową.

 

Piotrze  po "gorących dyskusjach" z kolegami z branży  nt. mięsa z drobiu :rolleyes:  :question: 

Edytowane przez Wirus
Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331761
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piotrze po "gorących dyskusjach" z kolegami z branży nt. mięsa z drobiu :rolleyes::question:

 

Na temat mięsa z drobiu pisałem wiele razy, ale czasem trzeba pobrać" szczepionkę", by odporności nabrać. :cool:

Mieszkam w centrum produkcji drobiu, to się w temacie trochę orientuję. Wielokrotnie pisałem o tym, by odpuścić drób w żywieniu dzieci, niestety

"paróweczki dla wnucząt" zawsze modne. Lobby drobiarskie silne. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331817
Udostępnij na innych stronach

 

To chyba dla kolegi z bolącą głową. Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach. Miłego dnia.

 

No to się znawca wypowiedział :D  jeden post więcej licznik bije :clap:

Jest tu kilka osób, które coś boli, nie wiem jeszcze co. Jesteś z kilkoma kolegami w jakiejś komisji od liczenia komuś postów, bo nie bardzo rozumiem? Nie napisałem nigdzie, że wypowiadam się jako znawca. Poza tym wypowiedziałem się nt. parówek, Ty nt. mojego postu, to chyba z tym licznikiem piszesz o sobie. Miłego dnia. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331884
Udostępnij na innych stronach

 

Nie napisałem nigdzie, że wypowiadam się jako znawca.

 

 Jak nie masz  pojęcia o temacie to po co się odzywasz, chyba jednak chodzi o ilośc postów :facepalm:

Pytanie po co Ty się odzywasz?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331905
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.