KURP Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1851 Opublikowano 4 Lutego 2014 szczególnie proste i łatwe jak mieszkają między sobą o jakieś 600km odległości Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1852 Opublikowano 4 Lutego 2014 szczególnie proste i łatwe jak mieszkają między sobą o jakieś 600km odległości Sylwuś, a jaki to problem dla Brata Pokemonawyłuskać chętnych w Rodzince, czy nawet pozyskaćblisko mieszkających, nowych znajomych? Fakt, są niedogodności, ale to jest jedno ze skutecznych rozwiązań. Warto, bowiem bieda w "k-raju" nasila się,bezzębność się szerzy, parówka jak znalazł, się przyda! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1853 Opublikowano 4 Lutego 2014 Warto, bowiem bieda w "k-raju" nasila się,bezzębność się szerzy, parówka jak znalazł, się przyda! . o to dobre z tą bezzębnością - a swoją drogą, taka parówka to luxus, bo Ona tania nie jest, ale wiesz co jesz. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1854 Opublikowano 4 Lutego 2014 Pis, dzięki za przepis.Pochwalę się tym, co mi z pod noża wyjdzie.Odnośnie podgardla, to rozumiem, że bez skóry. Chyba, że jestem w mylnym błędzie ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1855 Opublikowano 4 Lutego 2014 Pis, a te tajemnicze 9,8 stopnia to .... kaprys kutrowego, czy jednak świadoma, uzasadniona technologicznie decyzja? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1856 Opublikowano 4 Lutego 2014 Tusiaczek , czy nazwę która napisałeś pisze sie tak samo po niemiecku - zwilingii, czy to jest nazwa w tzw.slangu fachowców , chetnie bym poszukał takiego urzadzenia na ebay-u.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1857 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zwilling to po niemiecku bliźniak Wpisz kutter zwilling albo samo kutter i będzie OK Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1858 Opublikowano 4 Lutego 2014 Łącznie z osuszaniem w wędzarni parówki wędziłem przez:a. 1 godzinęb. 2 godzinyc. 3 godziny Taka ankieta dla sprawdzenia wiadomości. To chyba dla kolegi z bolącą głową. Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach. Miłego dnia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1859 Opublikowano 4 Lutego 2014 ...no i ten czosnek w parówkach... Czosnek? Czemu nie? Jak pachnie "czoskiem", to jakoś raźniej i bliżej tak! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1860 Opublikowano 4 Lutego 2014 chetnie bym poszukał takiego urzadzenia na ebay-u. http://www.ebay.de/itm/11-ltr-Kutter-Tischkutter-Cutter-Scharfen-1-Geschwindigkeit-380-220V/191058358161?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222003%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D20080%26meid%3D4595647004834722972%26pid%3D100011%26prg%3D9031%26rk%3D4%26rkt%3D10%26sd%3D390594544790 to nie zwilling, ale cena jakaś atrakcyjna. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1861 Opublikowano 4 Lutego 2014 Pochwalę się tym, co mi z pod noża wyjdzie. Odnośnie podgardla, to rozumiem, że bez skóry. Chyba, że jestem w mylnym błędzie ? To czekam na Twoją produkcję, podgardle bez skóry. a te tajemnicze 9,8 stopnia to .... kaprys kutrowego, czy jednak świadoma, uzasadniona technologicznie decyzja? W masarni było zimno, 4,7 stopnia, misa była zimna, po organoleptycznym i wizualnym stwierdzeniu, że jest dobrze, zmierzyłem temperaturę, było 9,8, czyli mniej niż zwykle, ale świadomie decyzja zapadła o zakończeniu kutrowania. Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach. Tak widać, że wędzenie trwało godzinę, tak czosnek w parówkach to w zamierzchłych czasach oczywistość, dobór przypraw nie jest przypadkowy. Stwierdzam też, że mogłem zwiększyć ilość wody o jakieś 200ml i ilość podgardla o 20%, no jak dla mnie za chude są. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1862 Opublikowano 4 Lutego 2014 bezzębność się szerzy, parówka jak znalazł, się przyda! Właśnie ja się biorę za wprawianie porcelanowych zębów a następnie kupuję kuter i będę robił parówki ............ coby ich nie wyłamać . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1863 Opublikowano 4 Lutego 2014 To czekam na Twoją produkcję, podgardle bez skóry. Recepture poprawiłem. W piątek zaczynam. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1864 Opublikowano 4 Lutego 2014 dyzio dziekuje , faktycznie cena atrakcyjna , musz eporównac z cena kutra z Kępna oni chyba nowy taki mały sporzedaja po 2600 zlotych ,Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1865 Opublikowano 4 Lutego 2014 Ale ten z jebaja jest 11-sto litrowy.Gdyby nie chroniczny brak gotówki u mnie to byłby juz mój. A tak odstepuję bez odstępnego. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1866 Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) musz eporównac z cena kutra z Kępna oni chyba nowy taki mały sporzedaja po 2600 zlotych Ten nowy mnie nie przekonał. Ale ten z jebaja jest 11-sto litrowy. Na raz ze 3-4 kilo farszu do parówek ukręci. Będąc przed chwilą na obiedzie, zaglądnąwszy do lodówkizobaczyłem, że parówki z poprzedniego rzutu zostały trzy, dziś zakupiłem materiał na nowe inne - udo i podudzie z indyka, cztery uda z kurczaka, sześć piersi z kurczaka, jutro dostanę trzy kilo podgardla i zrobię wersję bardziej drobiową. Edytowane 4 Lutego 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1867 Opublikowano 4 Lutego 2014 macie koledzy racje , kuter z Kepna jest 5 litrowy m link dla porównania :http://technologiss.eu/.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1868 Opublikowano 4 Lutego 2014 Poczekajcie do końca licytacji a dowiecie się za ile został sprzedany. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1869 Opublikowano 4 Lutego 2014 Ja obstawiam na jakieś 1000-1100 jewro ale czasem widziałem podobne a nawet w ładniejszym stanie za 500-600. Taki urok licytacji - trzeba odpilnować Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1870 Opublikowano 4 Lutego 2014 Taki urok licytacji - trzeba odpilnować Można się ew. posłużyć "snajperem aukcyjnym" jak np. http://dodatkiallegro.blox.pl/2009/11/Snajpery-aukcyjne.htmlhttp://www.aukcjoner.pl/ http://www.snajper.net/?gclid=CKv64YX8srwCFeXLtAodO0YApg https://www.snip.pl/pl/ustawiamy maksymalną cenę, automat za nas pilnuje terminu, licytuje... i albo wygrywamy albo nie ale zawsze bez zbędnego napinania się i stresu. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1871 Opublikowano 4 Lutego 2014 Wieeeele rzeczy ustrzeliłem snipem.... Bardziej niż o stronę techniczną samego licytowania chodziło mi o to że aukcja żyje swoim życiem i czasem jest mniej zainteresowanych zakupem (fajnie strzela się np. w święta) a czasem trafi się kilku wariatów i biją pod niebiosa.... Więc warto sobie odczekać taką "niedopilnowaną" Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1872 Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) udo i podudzie z indyka, cztery uda z kurczaka, sześć piersi z kurczaka, jutro dostanę trzy kilo podgardla i zrobię wersję bardziej drobiową. Piotrze po "gorących dyskusjach" z kolegami z branży nt. mięsa z drobiu Edytowane 4 Lutego 2014 przez Wirus Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1873 Opublikowano 4 Lutego 2014 Piotrze po "gorących dyskusjach" z kolegami z branży nt. mięsa z drobiu Na temat mięsa z drobiu pisałem wiele razy, ale czasem trzeba pobrać" szczepionkę", by odporności nabrać. Mieszkam w centrum produkcji drobiu, to się w temacie trochę orientuję. Wielokrotnie pisałem o tym, by odpuścić drób w żywieniu dzieci, niestety"paróweczki dla wnucząt" zawsze modne. Lobby drobiarskie silne. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1874 Opublikowano 5 Lutego 2014 To chyba dla kolegi z bolącą głową. Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach. Miłego dnia. No to się znawca wypowiedział jeden post więcej licznik bije Jest tu kilka osób, które coś boli, nie wiem jeszcze co. Jesteś z kilkoma kolegami w jakiejś komisji od liczenia komuś postów, bo nie bardzo rozumiem? Nie napisałem nigdzie, że wypowiadam się jako znawca. Poza tym wypowiedziałem się nt. parówek, Ty nt. mojego postu, to chyba z tym licznikiem piszesz o sobie. Miłego dnia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1875 Opublikowano 5 Lutego 2014 Nie napisałem nigdzie, że wypowiadam się jako znawca. Jak nie masz pojęcia o temacie to po co się odzywasz, chyba jednak chodzi o ilośc postów Pytanie po co Ty się odzywasz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.